Print Friendly, PDF & Email

Επικό τρολάρισμα Κουτσούμπα στον αντικομμουνισμό από βήματος Βουλής (vid)

«Πώς τον λένε αυτό τον ιστοριοδίφη, Παπαρατσένκο;»

Τη γνωστή κασέτα για τον «ξύλινο λόγο» του ΚΚΕ έκανε μια ακόμα φορά σμπαράλια ο ΓΓ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, που έδωσε πραγματικά πνοή σε μια συζήτηση στη Βουλή, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα έπαιζε μόνο και μόνο για τους (σκυλο)καβγάδες Πολάκη – Αδώνιδος.

Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν κατά την ομιλία του, το στιγμιότυπο που ήδη έχει γίνει viral, είναι αναμφίβολα η αναφορά στην αντικομμουνιστική παραφιλολογία των ημερών, όπου η δημοσίευση εγγράφων από τον καθηγητή Σεργκέι Ρατσένκο για τη δήθεν φοβερή και τρομερή σοβιετική βοήθεια προς το ΔΣΕ στον εμφύλιο, έγινε αφορμή για έναν νέο γύρο ψυχροπολεμικού τύπου αρθρογραφίας στον αστικό τύπο και τα σόσιαλ μίντια.

«Οσο θα περνάει από το μυαλό σας ότι αυτές οι δυο απλές κουβέντες, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με συμπόρευση με το ΚΚΕ, τόσο τα επιτελεία σας, τα μέσα σας θα ξεθάβουν όλον εκείνον τον αντικομμουνιστικό οχετό, όπως κάνετε κι αυτές τις ημέρες, όπου ανακαλύψατε δήθεν αποκαλυπτικά τάχα άγνωστα έγγραφα που το ΚΚΕ βέβαια έχει δώσει στη δημοσιότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, χώρια που είναι γνωστό πως με τέτοιες ανυπόστατες επί της ουσίας κατηγορίες εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν χιλιάδες αγωνιστές από το 1944 ως το 1974 από το μετεμφυλιακό κράτος. Και, καλά, αυτός ο πώς τον λένε, αυτός ο ξένος ιστορικός, ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω, ο Παπάρα… Τσένκο, Παπαρατσένκο…»

Στο σημείο αυτό πετάγεται ο πρόεδρος της βουλής Τασούλας για να σημειώσει ότι θα «γραφτεί σωστά στα πρακτικά» να συνεχίζει απτόητος το τρολάρισμα:

«Το προσπερνάμε, να το βάλουμε σωστά, ναι, αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, της Εστίας, της Δημοκρατίας, άλλων σάιτ, των ΜΚΔ, δεν ήξεραν, δε ρώταγαν; Τώρα φταίω εγώ να πω, πού τα βρήκατε αυτά τα φιντάνια;»

Για να συνεχίσει με μνεία σε ένα χαρακτηριστικό εγχώριο φιντάνι του είδους, το Νίκο Μαραντζίδη, που:

«Αφού έκανε καριέρα με το μίσος του για το ΕΑΜ, για το ΔΣΕ, σήμερα αρθρογραφεί όλως τυχαίως και στην «Αυγή» και στην «Καθημερινή». Να τον χαίρεστε, κύριοι του Σύριζα».

Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά μετά τη φαρμακερή ατάκα, προκαλώντας κυρίως θετικά έως ενθουσιώδη σχόλια και το ράπερ Μιθριδάτη να καλεί σε δημιουργία hashtag «Παπαρατσένκο»:

Yπάρχουν όμως και συμπολίτες μας, διαπρύσιοι κήρυκες του φιλελευθερισμού και των αξιών της άσπιλης αστικής μας δημοκρατίας, που κάτι τέτοια δεν τα σηκώνουν.

Οπως ο παρακάτω χρήστης, που έσπευσε να μεταφράσει –προφανώς με google translate– την ατάκα του Κουτσούμπα στα αγγλικά με μένσιον στο λογαριασμό του ίδιου του καθηγητή Ρατσένκο, ο οποίος λέει «πληρώνει το τίμημα» που τα «ξέρασε όλα για τους κομμουνιστές ηγέτες».

Βλέπετε κάποιοι φαντασιώνονται ότι είναι πρωταγωνιστές οργουελιανών αντικομμουνιστικών πονημάτων, ενώ στην πραγματικότητα τους ταιριάζει πολύ καλύτερα το νικνέιμ «Χλαπάτσας».

Επικό τρολάρισμα Κουτσούμπα στον αντικομμουνισμό από βήματος Βουλής (vid)

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 905 times, 1 visits today)