Print Friendly, PDF & Email

Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει!

Η εργοδοσία του «Market In» δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση για την επιστροφή των εργαζόμενων

Αρνείται να εφαρμόσει η εργοδοσία του «Market In» στα Γιάννενα τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης».

 Υπενθυμίζουμε πως με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, η εταιρεία θα έπρεπε να τους δεχθεί στην εργασία τους την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, έως ότου εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση.

Ωστόσο, τις δύο προηγούμενες μέρες η εργοδοσία δεν εφάρμοσε την απόφαση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις όπως ότι δεν έχει δοθεί το πρόγραμμα για την απασχόληση τους από τα κεντρικά.

Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει

Τελικά, σήμερα η εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή, υποστηρίζοντας ότι λόγω «μειωμένων κερδών» δεν μπορεί να αντέξει την επαναπρόσληψη τους!

Το δικαστήριο δεν έλαβε απόφαση για το αίτημα της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων επισημαίνει τα εξής: 

«Το θράσος της εργοδοσίας του «Market In» δεν έχει τελειωμό.

Μετά την χρησιμοποίηση της κρατικής καταστολής (ΜΑΤ, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, χρήση γκλομπς), τις 17 συλλήψεις συνδικαλιστών κι εργαζομένων ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που συνελήφθη 2 φορές,

τις 22 μηνύσεις, την επιστράτευση μπράβων – ατόμων της νύχτας κι εγκληματικών στοιχείων την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Μετά τη συντονισμένη προσπάθεια να λοιδορήσουν, να συκοφαντήσουν, να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων που διεκδικούν το αυτονόητο: να συνεχίσουν την εργασία τους, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους νεοπροσληφθέντες όπως προβλέπεται κι από την περιορισμένη εργατική νομοθεσία το ΠΔ 178/02.

Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει!

Επικαλούνται τη «νομιμότητα» μονάχα όταν τους συμφέρει

Μετά απ΄ όλα αυτά έρχεται τώρα η εργοδοσία με απύθμενο θράσος και δεν εφαρμόζει την προσωρινή διαταγή δικαστηρίου, που ορίζει την επιστροφή των εργαζομένων στην πρώην «Καρυπίδης» στα Γιάννενα στη δουλειά από την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη.

Η εργοδοσία που συνεχώς επικαλείται τη νομιμότητα, όταν δεν εξυπηρετεί τα αναμενόμενα κέρδη της γράφει στα παλαιά παπούτσια της την προσωρινή διαταγή δικαστηρίου.

Σήμερα πήγε όμως κι ένα βήμα παραπέρα:

Με απύθμενο θράσος προσέφυγε στα δικαστήρια και ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση αφού δεν έχει τα αναμενόμενα κέρδη.

Την ίδια στιγμή όμως μπορεί να μισθώνει μπράβους κι ανθρώπους της νύχτας, να μετρά κέρδη σύμφωνα με τα δικά της δημοσιευμένα στοιχεία, να ξεπερνά ο τζίρος τα 200.000.000 €, να ανοίγει καινούργια καταστήματα πλέον των 147 υπαρχόντων, να απασχολεί 2.300 εργαζόμενους κλπ.

Η στάση αυτής της εργοδοσίας του «Market In» δίνει το σύνθημα και σε άλλους εργοδότες:

«Σαρώστε κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο για να πετύχετε τα αναμενόμενα κέρδη.»

Το θράσος της πηγάζει από τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θέλει να επιβάλλει την ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του «νόμος και τάξη» σε όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποδεικνύεται ότι όπου σκοντάφτουν οι αυταπάτες της αποκαλούμενης «δίκαιης ανάπτυξης» που προβάλει η κυβέρνηση, εκεί πίπτει η «ράβδος».

Πηγάζει επίσης από τη στήριξη που δίνει απλόχερα στη εργοδοσία και η ΝΔ η οποία στο προσυνέδριο της στα Γιάννενα, χαρακτήρισε ως:

«Τυραννία της μειοψηφίας που δρα αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»,

 το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα «Market In».

Γι αυτό άλλωστε κι η περιφερειακή διοίκηση, κι ο περιφερειάρχης, πριν τα προσωρινά μέτρα κρύβονταν πίσω από τη νομιμότητα, αλλά μετά τα προσωρινά μέτρα ξέχασαν τη νομιμότητα για να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν πλάτες στους μεγαλοεργοδότες.

Πηγάζει από την κοινή στρατηγική που έχουν όλα τα αστικά κόμματα τα οποία κτυπούν διαχρονικά τα εργασιακά δικαιώματα για να υπηρετήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τα άλλα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, την κοινή δράση με όλους όσους υποφέρουν από την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική,

διεκδικώντας μια ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους γιατί ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν κι όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.

Νίκη - δικαίωση για τους απολυμένους στα «Market In»

Να δώσουν το μαζικό τους παρών την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη 2017 στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 12.00 μ.μ., στο πλάι των εργαζόμενων, στην τριμερή συνάντηση με τη μεγαλοεργοδοσία.

Να δώσουν αγωνιστική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση όταν φέρει στη βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα που σαρώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Πηγή: 902.gr

(Visited 265 times, 1 visits today)