Print Friendly, PDF & Email

Με φουσκωτούς υποδέχτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»! (vid)

Η Αρχή της Περιφέρειας Αττικής προσπάθησε με «φουσκωτούς» να παρεμποδίσει την επίσκεψη αντιπροσωπείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΧΥΤΑ Φυλής!
Ουρές χιλιομέτρων έκαναν χτες τα απορριμματοφόρα!

Έντονη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί για τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή τις τελευταίες μέρες, αφού λόγω του υπερκορεσμού της υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εναπόθεση των απορριμμάτων.

Με φουσκωτούς υποδέχτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων από απορριμματοφόρα που αναμένουν για ώρες να ξεφορτώσουν στο χώρο.

Το πρόβλημα θα επιδεινωθεί αφού η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, ανακοίνωσε πως σήμερα 9/2 η χωματερή θα παραμείνει κλειστή, για «απαραίτητες εργασίες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η χωματερή στη Φυλή έχει φτάσει στα όριά της, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής, που την επεκτείνει και στοιβάζει τόνους σκουπιδιών πάνω στους ήδη θαμμένους.

Το αδιέξοδο που προκαλείται δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτελεί τη γνωστή τακτική του σχεδιασμένου αδιεξόδου από την περιφερειακή αρχή ώστε να εκβιαστεί ο λαός της Δυτικής Αττικής και του Γραμματικού

για να αποδεχθεί τον αντιλαϊκό περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα, την επέκταση της Φυλής και τη λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση.

Με φουσκωτούς υποδέχτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»Στο χώρο, την Παρασκευή 8 Φλεβάρη, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής για να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση και να ενημερωθεί για τα μέτρα που παίρνονται από την περιφερειακή αρχή.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, τον Νίκο Ζαπάντη, υποψήφιο δήμαρχο Φυλής, και τον Δημήτρη Τσιουμπρή, μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πολλά απορριμματοφόρα επέστρεφαν ακόμα και γεμάτα στα αμαξοστάσια των δήμων.

Μόνο όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία των εκπροσώπων του ΚΚΕ στο χώρο, επιτράπηκε σε μερικά απορριμματοφόρα να αδειάσουν.

Η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρύψει την κατάσταση από το λαό, ώστε να εξακολουθεί να τον εφησυχάζει γύρω από το σοβαρό ενδεχόμενο να «σκάσει» η χωματερή.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στον ΧΥΤΑ, αποκαλύφθηκε ότι η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, έδωσε εντολή στους υπεύθυνους υπαλλήλους της χωματερής να μη συναντηθούν με κανέναν, να απομακρυνθούν από το χώρο ώστε να μη συζητήσουν με τους εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Με φουσκωτούς υποδέχτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
«Φουσκωτοί» επιστρατεύτηκαν για να εμποδίσουν την αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιστρατεύτηκαν μέχρι και «φουσκωτοί», υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας «σεκιούριτι», που επιχείρησαν να εμποδίσουν την περιοδεία των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο ΧΥΤΑ πρέπει να κλείσει οριστικά

Ο Γιάννης Πρωτούλης, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες ενέργειες της περιφερειακής αρχής, είπε σε δήλωσή του:

«Βλέπουμε όλοι ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η χωματερή της Φυλής είναι εδώ και χρόνια υπερκορεσμένη. Όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ως τελική ημερομηνία την άνοιξη του 2019, δηλαδή σε πολύ λίγες βδομάδες, σε λίγους μήνες.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, 5 χρόνια τώρα, κοροϊδεύει το λαό του Λεκανοπεδίου.

Προκλητικά, την ίδια στιγμή που οξύνεται αυτό το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρουσιάζει ότι μετατρέπεται η Αττική σε «Ριβιέρα»… Πάει πάρα πολύ αυτή η κοροϊδία.

Με φουσκωτούς υποδέχτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα, εδώ και τώρα πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων, εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει ο ωμός εκβιασμός που θέλει να φέρει προ τετελεσμένων το γεγονός της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να κλείσει.

Επίσης, θέλουμε να καταγγείλουμε μια πρωτοφανή συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε σήμερα εδώ στο ΧΥΤΑ Φυλής, στο οποίο ήρθαμε κλιμάκιο περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μελών του ΕΔΣΝΑ, εργαζομένων, συνδικαλιστών, που δουλεύουν εδώ στη χωματερή,

για να ενημερωθούμε εδώ ακριβώς που οξύνεται το πρόβλημα και όχι στα πολυτελή σαλόνια και στα γραφεία, που συνήθως λένε τα ίδια με τα δελτία Τύπου που αναπαράγουν εδώ και χρόνια οι περιφερειακές αρχές.

Με φουσκωτούς υποδέχτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»Με εντολή που δόθηκε από την αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Α. Μπιζά, οι εργαζόμενοι όχι μόνο φοβούνταν να μιλήσουν, αλλά δεν έδειχναν ούτε ποιος είναι ο υπεύθυνος!

Κι ενώ υπομονετικά περιμέναμε έναν υπεύθυνο να έρθει να συνεννοηθούμε, ξαφνικά εμφανίστηκαν πέντε «φουσκωτοί» με μία ταμπέλα «σεκιούριτι» για να μας βγάλουν έξω από το χώρο.

Αν νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται με γυμνό μάτι και τα απορριμματοφόρα φτάνουν μέχρι τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, είναι πάρα πολύ γελασμένοι. Έτσι δεν κρύβονται τα προβλήματα.

Το μόνο που φανερώνεται είναι η γύμνια τους».

Υποδέχτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με φουσκωτούς!

Πηγές: Ριζοσπάστης και 902.gr

 

(Visited 524 times, 1 visits today)