Print Friendly, PDF & Email

Γαλλία: Αντιμέτωπισαν μαθητές σαν αιχμαλώτους! (vid)

Κατακραυγή για την κακοποίηση ακόμα και 12χρονων μαθητών από αστυνομικούς
Αμετανόητη δηλώνει αστυνομική ηγεσία – Κάλυψη και από τον Υπουργό Παιδείας

Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας από τις κινητοποιήσεις μαθητών στο πλαίσιο του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στο λύκειο Saint-Exupéry στη Γαλλία.

Γαλλία: Αντιμέτωπισαν μαθητές σαν αιχμαλώτους

Μαθητές υποχρεώνονται από αστυνομικούς να πέσουν στα γόνατα με τα χέρια πίσω από τα κεφάλια τους και με αρκετούς από αυτούς να στήνονται και στον τοίχο, καθώς οι αστυνομικοί τους απαγγέλουν «κατηγορίες».

Οι εικόνες καταγράφηκαν στο Μαντ-λα-Ζολί όπου ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών και τις αστυνομίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 153 άτομα ανάμεσα στα οποία πολλοί μαθητές ηλικίας 12 ετών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κάηκαν δύο αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία για «συμμετοχή σε ένοπλο πλήθος», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής, Arnaud Verhille, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης, ο οποίος διευκρίνισε ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε:

«Να διακόψει μια ανεξέλεγκτη διαδικασία».

Μαθητές λυκείου και φοιτητές μετέχουν εδώ και μερικές ημέρες στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων», προβάλλοντας τις δικές τους διεκδικήσεις:

Γαλλία: Αντιμέτωπισαν μαθητές σαν αιχμαλώτους
Γαλλία: Αντιμέτωπισαν μαθητές σαν αιχμαλώτους!

Κατά των μεταρρυθμίσεων για το λύκειο, για τις εξετάσεις στο τέλος του λυκείου (μπακαλορεά) και του νόμου που εγκρίθηκε πέρυσι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Στο Yvelines, 189 νέοι και παιδιά, ηλικίας από 12(!) έως 20 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα των Βερσαλλιών.

Δικαιολόγησε την πράξη της Αστυνομίας ο –κατά τα άλλα– «σοκαρισμένος» υπουργός Εθνικής Παιδείας

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκιέ δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένος» από τις εικόνες:

«Η εικόνα αυτή είναι απολύτως σοκαριστική. Υπάρχουν σοκαριστικές εικόνες γιατί βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό κλίμα βίας. […] Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ και τις αποκομμένες εικόνες. Θα πρέπει να ξέρουμε τι συνέβη προηγουμένως, το πλαίσιο μέσα στο οποίο βρίσκονται»,

δήλωσε ο υπουργός στο δίκτυο France Inter.

Μάλιστα προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση της αστυνομίας λέγοντας:

«Τί συνέβη χθες στην Μαντ-λα-Ζολί;Υπήρχαν στοιχεία εκτός λυκείου, άτομα συχνά άνω των 20 ετών, που είχαν συγκεντρώσει κάδους απορριμμάτων τις προηγούμενες ημέρες, είχαν αποκλείσει το λύκειο, είχαν επιστρατεύσει μαθητές ενίοτε και από άλλα λύκεια, είχαν εισβάλλει σε ένα οίκημα, κλέψει γκαζάκια […].

Διέπραξαν ακρότητες, επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες επεδίωξαν να τους θέσουν υπό έλεγχο και θέτοντάς τους υπό έλεγχο, τους έβαλαν απέναντι σε έναν τοίχο με τις εικόνες που βλέπουμε».

Γαλλία: Αντιμέτωπισαν μαθητές σαν αιχμαλώτους (vid)

Όμως ο υπουργός Εθνικής Παιδείας δεν έμεινε εκεί αλλά δικαιολόγησε πλήρως τους αστυνομικούς λέγοντας:

«Όταν είδα τις εικόνες αυτές, σοκαρίστηκα. Αλλά ζητώ, στον κόσμο αυτόν στον οποίο βλέπουμε τα πράγματα με έναν πολύ μεροληπτικό τρόπο, να εντάξουμε τα πράγματα στο πλαίσιό τους.

Δεν λέω ότι είναι κάτι το καλό, είναι κάτι το κακό και βεβαίως θα εξετάσουμε ενδεχόμενες συνέπειες.

Όμως την ώρα που οι δυνάμεις της τάξης είναι σε απόλυτη κινητοποίηση σε όλη τη Γαλλία, με τεράστιες δυσκολίες, αναλαμβάνοντας απίστευτο ρίσκο, θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους».

Πάνω από 700 οι συλλήψεις σε περισσότερα από 380 εκπαιδευτικά ιδρύματα

Χθες 80 εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν αποκλειστεί και «σε περίπου 300 σημειώθηκαν επεισόδια» ενώ περισσότεροι από 700 άτομα συνελήφθησαν.

Ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκιέ, απευθύνοντας έκκληση για «ηρεμία» είπε πως:

«Υπάρχουν πολλοί που δεν είναι μαθητές και έχουν ανάμειξη σε αυτό και δυστυχώς συχνά αυτοί που πιάνονται στα πράσα είναι μαθητές διότι οι άλλοι είναι επαγγελματίες της βίας».

Οι αυταπάτες και το ξέπλυμα

Το απάνθρωπο πρόσωπο της Αστικής Δημοκρατίας (Δικτατορία του Κεφαλαίου) γίνεται ολοένα και πιο απροκάλυπτο.

Γαλλία: Αντιμέτωπισαν μαθητές σαν αιχμαλώτους
Γαλλία: Αντιμέτωπισαν μαθητές σαν αιχμαλώτους!

Κάθε αστικό κράτος  -όχι μόνο στην Ελλάδα – αλλά και όπου κυριαρχεί ο καπιταλισμός δείχνει τον φόβο του απέναντι στο λαό.

Δείχνει ποιον θεωρεί πραγματικό εχθρό του, διαλύοντας κάθε αυταπάτη περί Κράτους Δικαίου και εκδημοκρατισμένης πολιτισμένης δύσης και της Ευρώπης των ιδανικών και των ιδεών του Διαφωτισμού…

Όταν ένα σύστημα φτάνει στο σημείο να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στα παιδιά του, μπορείτε να φανταστείτε και για τι άλλο μπορεί να είναι ικανό προκειμένου να διαφυλλάξει την εξουσία των αστών.

Υ/Γ.: Πολλοί «αριστεροί» (δηλαδή σοσιαλδημοκράτες) έσπευσαν να φορτώσουν το όλο σκηνικό στον «κακό» Μακρόν για να αθωώσουν και να ξεπλύνουν για μια ακόμη φορά του σύστημα που πραγματικά υπηρετούν.

Δεν θέλουμε να τους στεναχωρήσουμε αλλά είμαστε αναγκασμένοι να τους προσγειώσουμε στην πραγματικότητα θυμίζοντάς τους:

Πέρσι τέτοια εποχή δεν ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που χτύπησε με ΜΑΤ και χημικά τους φοιτητές έξω από το Υπουργείο Παιδείας επειδή είχαν το «θράσος» να ζητήσουν ένα πιάτο φαΐ και τη χρηματοδότηση των φοιτητικών λεσχών και εστιών;

Και φέτος, μία μόλις μέρα μετά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πως αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμα και 14χρονους μαθητές, που ήθελαν να κάνουν παρέμβαση στην φιέστα που διοργάνωσε ο υπουργός Παιδείας στο 2ο Λύκειο Συκεών;

Τι διαφορά έχει αυτή η αντιμετώπιση από αυτά που συμβαίνουν στην Γαλλία;

Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια περί «κακιών δεξιών κυβερνήσεων» γιατί ο λαός και η νεολαία έχει και κρίση και μνήμη…

Ειδικά με αυτά που έχει ζήσει από μια κυβέρνηση που θέλει να αυτοαποκαλείται και…«αριστερή» σκορπίζοντας το γέλιο (ή το κλάμα) στο πανελλήνιο.

Με πληροφορίες από το CNN Greece

Ροβεσπιέρος

(Visited 447 times, 1 visits today)