Print Friendly, PDF & Email

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι Όρμπαν (vid)

Ακροδεξιοί, φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες υπέγραψαν κατάπτυστη διακήρυξη ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών

«Αυτοί είστε, ο κατήφορος δεν έχει πάτο»,

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι Όρμπαντόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, καταγγέλλοντας από το βήμα της Βουλής την αντικομμουνιστική διακήρυξη της ΕΕ και την υπογραφή που έβαλε σε αυτήν ο πρωθυπουργός, ανήμερα της 9ης Μάη, της Ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

«Αυτή την ιερή μέρα υπογράψατε αυτό που αποτέλεσε την κορωνίδα του αντικομμουνισμού και της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες. Αυτό υπέγραψε ο πρωθυπουργός από τη Ρουμανία»,

σημείωσε.

«Νομίζαμε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα είχαμε δει όλα. Και μνημόνια, και αντιλαϊκά μέτρα, και υποκλίσεις στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, και κολλητιλίκια με τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού, και πολλά άλλα. Τελικά αποδεικνύετε ότι κάθε φορά ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Αποδεικνύετε ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο»,

πρόσθεσε.

Διαβάζοντας από το βήμα της Βουλής το επίμαχο απόσπασμα της διακήρυξης και τα περί «Σιδηρούν Παραπετάσματος», υπογράμμισε:

«Ντροπή, αίσχος, αθλιότητα, αυτοί είστε. Υιοθετείτε όλη την προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την προπαγάνδα του Τσώρτσιλ, την προπαγάνδα του Τρούμαν, την προπαγάνδα του Μακαρθισμού απέναντι στην πάλη των λαών και απέναντι στο παγκόσμιο κίνημα και το σοσιαλιστικό σύστημα. Όλη την προπαγάνδα που εκτυλίχθηκε με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά».

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι ΌρμπανΌπως είπε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε όλη την προπαγάνδα που έστειλε στις φυλακές, στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα αγωνιστές στη χώρα μας.

«Και μετά από όλα αυτά, έχετε το θράσος να μιλάτε για πρόοδο, για προοδευτικές συμμαχίες, για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, έχετε το θράσος να καταθέτετε στεφάνια στο Χαϊδάρι και στην Καισαριανή και από την άλλη μεριά να κάνετε ωμό, άθλιο, πρωτόγονο αντικομμουνισμό».

Ο Γ. Γκιόκας υπογράμμισε πως η Διακήρυξη υπογράφτηκε την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών για την οποία δεν κάνει κανένα λόγο:

«Γιατί ο φασισμός δεν είναι αντίπαλος της ΕΕ, ουκ ολίγες φορές η ΕΕ έχει στηρίξει φασίστες και παρόμοιες οργανώσεις για να παίζει τα διάφορα παιχνίδια της, αντίπαλος είναι οι λαοί, αντίπαλος είναι το σοσιαλιστικό σύστημα, αντίπαλος είναι τα Κομμουνιστικά Κόμματα, το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Γι’ αυτό και επιχείρησε όλα αυτά τα χρόνια να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη την Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη, και να τη μετατρέψει σε Ημέρα της ΕΕ κι αυτή η υπογραφή που μπήκε σε αυτή τη Διακήρυξη μπήκε μαζί με τις υπογραφές του Κουρτς, του Όρμπαν, της Μέρκελ και όλων των άλλων ακροδεξιών που υποτίθεται ότι πολεμάτε».

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι ΌρμπανΣχολιάζοντας δε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η ΕΕ δήθεν ξεστράτισε τα τελευταία χρόνια από τις ιδρυτικές της αξίες και ότι αυτό το ξεστράτισμα μπορεί να διορθωθεί, ανέφερε πως οι  ιδρυτικές αξίες της ΕΕ είναι ο αντικομμουνισμός, η βαρβαρότητα, η εκμετάλλευση των λαών και οι πόλεμοι.

«Όλοι είστε στο κότερο της ΕΕ, στο κότερο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ»,

σημείωσε, συμπληρώνοντας πως

«Η ΕΕ μ’ αυτή τη Διακήρυξη δείχνει ποιον φοβάται, το φάντασμα εξακολουθεί να πλανιέται και θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας οι φόβοι σας να γίνουν πραγματικότητα. Κι εσείς είστε με το μέρος των σύγχρονων Ιερών Συμμαχιών».

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι ΌρμπανΠαράλληλα, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ την 9η Μάη γιορτάζει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ

«και επειδή ο κύριος πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορίας»,

άφησε στα υπουργικά έδρανα μια φωτογραφία για να τη μεταφέρουν στον Αλ. Τσίπρα:

«Για να δει τι γιορτάζουμε την 9η Μάη».

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι Όρμπαν

Πηγή: 902.gr

(Visited 1.013 times, 1 visits today)