Print Friendly, PDF & Email

Κρεσέντο αντικομμουνισμού, ιστορικής άγνοιας κι αμνησίας (vid)

Πληρωμένη απάντηση στον – θαυμαστή του Πινοσέτ – Καραγκούνη,
έδωσε ο Μανώλης Συντυχάκης

Στον πλέον ωμό αντικομμουνισμό κατέφυγε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και θαυμαστής του Πινοσέτ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το «πόθεν έσχες» των δικαστικών.

Κρεσέντο αντικομμουνισμού, ιστορικής άγνοιας κι αμνησίαςΜε αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε περί «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης και διαφθοράς, αναπαρήγαγε αντικομμουνιστικές ασυναρτησίες περί:

«Διεφθαρμένων απολυταρχικών καθεστώτων τύπου Στάλιν», περί ανάγκης «να γίνονται σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα […] για να μη μεταβληθούμε, χωρίς να το καταλάβουμε, σε μία χώρα τύπου Στάζι» κ.ά.

Τα στελέχη της ΝΔ με τέτοια κρεσέντο αντικομμουνισμού, ιστορικής άγνοιας και αμνησίας, με την αναπαραγωγή του κατασκευάσματος της ΕΕ περί «απολυταρχικών καθεστώτων»,

που προσπαθεί να εξισώσει τον κομμουνισμό με το φασισμό, βγάζουν λάδι τις φασιστικές δυνάμεις που είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, του συστήματος που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα.

Και ταυτόχρονα τέτοιες αναφορές, που αποδίδουν στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει, φτάνοντας να «βαφτίζουν» την πολιτική του, που υπηρετεί μέχρι κεραίας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, περίπου …«κομμουνιστική»,

βολεύουν μια χαρά το διπολικό παιχνιδάκι περί «συντήρησης» και «προόδου», «αντιδεξιών» και «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπων και πάει λέγοντας.  

Κρεσέντο αντικομμουνισμού, ιστορικής άγνοιας κι αμνησίαςΚατά τα άλλα, τα κόμματα που υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου, που κάνει τους χώρους δουλειάς εργασιακά Νταχάου, και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, που σπέρνει θύματα σε όλο τον πλανήτη, πάει πολύ να μιλάνε περί «δημοκρατίας» και «δικαιοσύνης».

Όσο για τα περί διαφθοράς ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη:

Οι μίζες, τα σκάνδαλα τύπου «Siemens», εξοπλιστικά κ.ά. είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό, στο σύστημα που κυβέρνηση, ΝΔ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα υπερασπίζονται.

Έγινε και «αντιρατσιστής»…

Μετά την πληρωμένη απάντηση που δέχθηκε από το ΚΚΕ, ο βουλευτής της ΝΔ ξεκίνησε άλλο τροπάρι, λέγοντας πως δεν μπορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα να εμφανίζεται πολέμιος του ρατσισμού, γιατί «αρνήθηκε να δεχθεί την ποινικοποίηση της άρνησης του ολοκαυτώματος».

Βέβαια, συνειδητά αποσιώπησε πως ο περιβόητος «αντιρατσιστικός» νόμος στον οποίο αναφερόταν, ενσωμάτωνε σχετική απόφαση της ΕΕ που προέβλεπε την ποινικοποίηση όσων αρνούνται να καταδικάσουν εγκλήματα γενοκτονίας, πολέμου, αυτοκαθάρσεων κλπ., όπως βέβαια τα εννοεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για παράδειγμα, με βάση τη λογική της ΕΕ κάλλιστα θα μπορούσαν να συρθούν στα δικαστήρια άνθρωποι που αντιτάχθηκαν στην επέμβαση κατά της Γιουγκοσλαβίας, την οποία οι ιμπεριαλιστές δικαιολόγησαν στο όνομα της «εθνοκάθαρσης» που έκανε ο Μιλόσεβιτς…

Η απάντηση του ΚΚΕ

Κρεσέντο αντικομμουνισμού, ιστορικής άγνοιας κι αμνησίαςΟ ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στη δευτερολογία του έδωσε απάντηση στα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας πως:

«αποτελούν μνημείο αντικομουνισμού, ένα παραλήρημα συκοφαντιών, ιστορικής αμνησίας και άγνοιας και αντικειμενικά τέτοιες απόψεις υπηρετούν φασιστικές δυνάμεις όπως τη Χρυσή Αυγή στη χώρα μας που προβάλλει την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία».

Όπως είπε:

«Πάει πολύ να μιλάτε για τη διαφάνεια, για την πάταξη της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος όταν η δική σας παράταξη, ως αστικό κόμμα, υπηρετείτε ένα τέτοιο σύστημα που αυτά τα έχει στο DNA του. Υπηρετείτε δηλαδή ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Ο Μανώλης Συντυχάκης στηλίτευσε επίσης τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ, που αφορούσε την κατάργηση του αυτόφωρου για τα εγκλήματα διά του Τύπου.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου όλα τα κόμματα δήλωσαν «Ναι», με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που ψήφισε «Παρών».

Πληρωμένη απάντηση Συντυχάκη στον – θαυμαστή του Πινοσέτ – Καραγκούνη

Πηγή: 902.gr

(Visited 345 times, 1 visits today)