Print Friendly, PDF & Email

Λύσσαξαν με την ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ για τους λιμενεργάτες του Λιβόρνο και τα βρώμικα παιχνίδια της Intracom!

Εργατοπατέρες χωρίς τσίπα!

Πριν από μερικές μέρες, η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Intracom εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία χαιρέτιζε την κίνηση αλληλεγγύης των λιμενεργατών του Λιβόρνο για την Παλαιστίνη.

Λύσσαξαν με την ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ για τους λιμενεργάτες του Λιβόρνο και τα βρώμικα παιχνίδια της Intracom
Λύσσαξαν με την ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ για τους λιμενεργάτες του Λιβόρνο και τα βρώμικα παιχνίδια της Intracom!

Αυτή αναφερόταν μεταξύ άλλων και στην αγαστή συνεργασία του ομίλου Intracom με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ:

«Διδασκόμαστε και παίρνουμε κουράγιο από τους λιμενεργάτες του Λιβόρνο που αποφάσισαν να μην φορτώσουν πλοίο που προοριζόταν να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά στο Ισραήλ για να χρησιμοποιηθούν εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Οι λιμενεργάτες της Ιταλίας, συσπειρωμένοι στο συνδικάτο τους (USB – Ενωση Συνδικάτων Βάσης) αρνήθηκαν να γίνουν «συνένοχοι στη σφαγή εναντίον του Παλαιστινιακού λαού» και δεν φόρτωσαν το πλοίο Asiatic Island με προορισμό το λιμάνι του Άσχοντ στο Ισραήλ.

Το συνδικάτο τους δίνει μάχη για να επαναληφθούν τέτοιες κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης.

Υλοποίηση έργων που τελικά στρέφονται εναντίον των λαών, των κατατρεγμένων, του εργατικού κινήματος πραγματοποιούν και οι όμιλοι Intracom, με χρηματοδοτήσεις από ΝΑΤΟ και ΕΕ, εκτελούν συμβάσεις για την κατασκευή πυραύλων Patriot (Intracom Defense), συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας για αεροσκάφη του Ισραήλ (Intracom Defense), παρακολούθησης και καταστολής μεταναστών στα σύνορα (Intracom Telecom), μαζικού φακελώματος και καταγραφής πολιτών για λογαριασμό της ΕΛΑΣ (Intracom Telecom).

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση, η πίεση να βγουν τα project.

Ανάπτυξη με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρήσεων απαιτεί όχι μόνο ένταση της εκμετάλλευσής μάς αλλά και τελικά τα προϊόντα της εργασίας μας στρέφονται τόσο εναντίον μας όσο και εναντίον άλλων λαών».

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργατοπατέρων των επιχειρησιακών σωματείων Intracom και Intracom-Telecom, που έφτασαν στο σημείο να καλούν σε παραίτηση όσους εξέφρασαν διαφορετική φωνή από την εργοδοσία και να ζητήσουν συγγνώμη!

Λύσσαξαν με την ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ για τους λιμενεργάτες του Λιβόρνο και τα βρώμικα παιχνίδια της Intracom
Λύσσαξαν με την ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ για τους λιμενεργάτες του Λιβόρνο και τα βρώμικα παιχνίδια της Intracom!

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ απάντησε με νέα ανακοίνωση, σχολιάζοντας την αισχρή τους στάση:

«Τους ξέρουμε, τους γνωρίζουμε, δεν παύουν να μας εκπλήσσουν.

Οι εργοδοτικές πλειοψηφίες των ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων Intracom και Intracom-Telecom, σε πλήρη συντονισμό, απειλούν τα μέλη του συνδικάτου μας και της σωματειακής επιτροπής στην Intracom!

Αφορμή η ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής για τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και ο χαιρετισμός εκ μέρους μας της κίνησης των λιμενεργατών του Λιβόρνο σε έμπρακτη αλληλεγγύη.

Εφτασαν στο σημείο να καλούν σε παραίτηση εργαζόμενους –μέλη του κλαδικού συνδικάτου στον χώρο, ποινικοποιώντας πρώτοι αυτοί την έκφραση διαφορετικής φωνής, ουσιαστικά τη συνδικαλιστική παρέμβαση που είναι αντίθετη στην εργοδοσία και… στις απόψεις τους!

Κάτι που οι εργοδότες και η κυβέρνηση της ΝΔ θέλουν, εμπλουτίζοντας μάλιστα το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να ξεμπερδέψουν με τις ενοχλητικές φωνές.

Ακόμα και μέτοχοι των εταιρειών να ήταν (ή μήπως είναι;) δεν θα συκοφαντούσαν τόσο ξεδιάντροπα κάθε έννοια συλλογικής οργάνωσης, σωματείου, δε θα αναλάμβαναν να ασκήσουν προληπτική λογοκρισία.

Εφτασαν στο σημείο να μας ζητούν να σταματήσει το μυαλό μας να δουλεύει, να παραδώσουμε και την συνείδησή μας στο κεφάλαιο, να μην έχουμε άποψη για τα αποτελέσματα της πολύ σημαντικής εργασίας μας και το πώς αυτά χρησιμοποιούνται.

Δεν είμαστε μέτοχοι σε καμία εταιρεία, δε μας ανήκει καμία επιχείρηση!

Το κίνητρο, ο σκοπός τα αποτελέσματα της παραγωγής σε όποια επιχείρηση και αν εργαζόμαστε, ό,τι κι αν εμπορεύεται αυτή, δεν καθορίζονται από εμάς, αλλά από τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία, ξεζουμίζοντας βέβαια εμάς.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί και δεν πρέπει να τα αμφισβητούμε, να έχουμε γνώμη, να κρίνουμε και να παλεύουμε με βάση τα δικά μας δικαιώματα κι ανάγκες, με αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των άλλων χωρών.

Αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το αρνηθεί!

Οπως ένας γιατρός που δουλεύει σε μια ιδιωτική κλινική, έχει κάθε δικαίωμα και μπορεί να παλεύει για να σταματήσει να είναι η Υγεία εμπόρευμα, δηλαδή για όλους εμάς, έτσι και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιακού υλικού που παράγεται για τα ΝΑΤΟικά σχέδια, έχουν κάθε δικαίωμα και μπορούν να παλεύουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μας εκθέτουν σε κινδύνους μπλέκοντας μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών.

Οι γρήγορες, ποιοτικές και ασφαλείς επικοινωνίες, η επεξεργασία των προσωπικών μας δεδομένων να μην αξιοποιείται για το φακέλωμα πολιτών, συνδικαλιστών, για το «profiling», τη «στοχευμένη διαφήμιση», για την «ταχεία» καταστολή κατατρεγμένων και αγωνιστών.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει ευθύνη να ενημερώνει τους εργαζόμενους κόντρα στην προπαγάνδα ότι το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι της κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι μια δύναμη δήθεν ειρήνης, δημοκρατίας και ασφάλειας. Και ενώ ο κόσμος στην κυριολεξία καίγεται.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και του συνδικάτου μας να σκεφτόμαστε, να αγωνιούμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε με κάθε μέσο και τρόπο που επιλέξουμε μέσα από τις διαδικασίες μας, να έχουμε κρίση και γνώμη για αυτά που ζούμε.

Και ενώ η κυβέρνηση αυτό το διάστημα φέρνει ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα με το οποίο, θεσμοθετούν την απλήρωτη δουλειά, το να δουλεύουμε όσο, όποτε και από όπου θέλουν οι εργοδότες.

Χέρι-χέρι με το περαιτέρω χτύπημα κάθε έννοιας συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης:

Το απεργιακό δικαίωμα με την νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και την ποινικοποίηση της περιφρούρησης της απεργίας, να φέρουν επιπλέον εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση με την διευκόλυνση απολύσεων αγωνιστών μέσα στον χώρο δουλειάς.

Οι πλειοψηφίες των ΔΣ στα σωματεία της Intracom αντί να οργανώνουν την απάντηση των εργαζομένων του Ομίλου, πλάι στα υπόλοιπα σωματεία της εργατικής τάξης, ενάντια στο νομοσχέδιο, αρνούνται επανειλημμένα καλέσματα του συνδικάτου μας για διαμόρφωση και συντονισμό του αγώνα για κλαδική σύμβαση, η μόνη τους αγωνία είναι να συκοφαντήσουν τα συνδικάτα που σέβονται το ρόλο τους και τον προορισμό τους, να υπερασπιστούν την τιμή της διοίκησης… και να απειλούν «αντ’ αυτής» για φίμωση κάθε φωνής αμφισβήτησης.

Πρωτομαγιά 2021: «Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης!»

Θα τους καλούσαμε να απολογηθούν αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι αργά ή γρήγορα θα τους καλέσει ο εργαζόμενος κόσμος και η ίδια η Ιστορία να λογοδοτήσουν.

Κάτω τα χέρια από το ΣΕΤΗΠ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος μας και η θέση μας:

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση όλων όσων με μανία προσπαθούν να καταστρατηγήσουν, για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στη ζωή.

Δυναμώνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη, για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για:

  • Την υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους
  • την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις,
  • το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και υποδομών,
  • την επιστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό,
  • το σταμάτημα της άσκησης «Defender Europe 2021» και όλων των στρατιωτικών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων που στοχεύουν άλλους λαούς, τη μη αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν».

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 378 times, 1 visits today)