Print Friendly, PDF & Email

Νέο ρεκόρ αθλιότητας από ΕφΣυν και Πετρόπουλο που επιμένει!

Άθλια προβοκάτσια σε βάρος της Αλέκας Παπαρήγα και του Δημήτρη Κουτσούμπα από τα ορφανά του Κάουτσκι

Μπορεί η ΕφΣυν να μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε προβοκατόρικα δημοσιεύματα κατά του ΚΚΕ, αυτή τη φορά ωστόσο πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της.

Αναφερόμαστε στο ένθετό της με τίτλο:

«Οι Γενικοί Γραμματείς του ΚΚΕ»,

στο οποίο περιέχεται και το καθόλα ντροπιαστικό κείμενο:

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για Παπαρήγα – Κουτσούμπα».

Νέο ρεκόρ αθλιότητας από ΕφΣυν και Πετρόπουλο που επιμένειΕντελώς «αθώα», οι συντάκτες διερωτώνται:

«Γιατί καταστράφηκε ο δικός της φάκελος (σ.σ. της Αλ. Παπαρήγα), ενώ σώθηκαν φάκελοι στελεχών του κόμματος που βρίσκονταν σε κατώτερη κομματική βαθμίδα απ’ αυτήν;»

Και διανθίζοντας την προβοκάτσια συνεχίζουν:

«Εξίσου παράδοξο είναι το γεγονός ότι στα Αρχεία της Ασφάλειας […] το όνομα της Αλέκας Παπαρήγα δεν βρίσκεται πουθενά. Ούτε καν σε καταστάσεις απαγόρευσης αποδημίας στο εξωτερικό.

Κι ενώ τα χτυπήματα στις οργανώσεις του ΚΚΕ είναι απανωτά, πουθενά δεν εμφανίζεται ως ύποπτη για σχέση με τον παράνομο κομματικό μηχανισμό.

Ενα τρίτο παράδοξο στην υπόθεση αυτή είναι ότι έχουν καταστραφεί και οι φάκελοι των άμεσων συγγενών της Αλέκας Παπαρήγα, όπου ενδεχομένως θα είχαν περάσει πληροφορίες και για τη δική της δράση.

Δεν υπάρχει ο φάκελος του πεθερού της Μήτσου Παπαρήγα, κορυφαίου κομματικού και συνδικαλιστικού στελέχους του ΚΚΕ που δολοφονήθηκε το 1949 στην Ασφάλεια· δεν υπάρχει ο φάκελος του πατέρα της Νίκου Δρόσου, ο οποίος είχε κάνει σπουδαίους αγώνες· δεν υπάρχει ο φάκελος του συζύγου της, του αείμνηστου Θανάση Παπαρήγα…».

Νέο ρεκόρ αθλιότητας από ΕφΣυν και Πετρόπουλο που επιμένειΑφού λοιπόν τολμούν να πιάσουν στο στόμα τους ακόμα και τον περίγυρο της Αλέκας, στο σύνολό τους αγωνιστές πανθομολογούμενης τιμιότητας και εμβέλειας, προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αποδίδοντας την απουσία φακέλου σε:

«Προχειρότητα με την οποία επελέγησαν οι φάκελοι που σώθηκαν».

Ως κερασάκι στην τούρτα από κοπριά, οι συντάκτες δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην καταστροφή του φακέλου του νυν γγ. Δημήτρη Κουτσούμπα, την οποία επίσης αφήνουν να εννοηθεί πως είναι «ύποπτη», όχι όμως τόσο όσο της προκατόχου του, «λόγω ηλικίας» (!).

Όπως σημειώνει πολύ σωστά ο Ριζοσπάστης που ανέδειξε το θέμα, το εμετικό αυτό κείμενο δε χρεώνεται μόνο στο γνωστό κουκουεδολόγο Γ. Πετρόπουλο και τους λοιπούς συντάκτες της αθλιότητας,

αλλά συνολικά στο έντυπο, που απεκδύεται όσο περνάει ο καιρός και τα τελευταία ίχνη στοιχειώδους δεοντολογίας.

Η ΕφΣυν γνωρίζει πολύ καλά πως  η καύση της μεγάλης πλειονότητας των φακέλων της Ασφάλειας αποφασίστηκε με διακομματική συναίνεση (και του τότε Συνασπισμού) το 1989 στη πλαίσια της άρσης των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου.

Νέο ρεκόρ αθλιότητας από ΕφΣυν και Πετρόπουλο που επιμένειΜπορεί κανείς να έχει πιθανόν δικαίως ενστάσεις για την απόφαση αυτή από ιστορική σκοπιά, δε δικαιούται όμως να μην αναφέρει καν το γεγονός, δημιουργώντας εντυπώσεις στους λιγότερο πληροφορημένους.

Θα λέγαμε αιδώς Αργείοι, αν δεν ήμασταν σίγουροι για την ανοσία των υπευθύνων στο συγκεκριμένο «μικρόβιο».

Πηγή: Κατιούσα

Απύθμενο το θράσος του Πετρόπουλου

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Γ. Πετρόπουλος σε σημερινή ανάρτησή του στο facebook αντί να βγει και να ζητήσει συγνώμη για τις παραπάνω κατάπτυστες υπόνοιες συνεχίζει την ειρωνεία και με περίσσια υποκρισία να αναρωτιέται:

 «Ποιο είναι το πρόβλημα του Ριζοσπάστη; Γιατί τους έθιξε η αλήθεια;»

Μάλιστα με την τελευταία (ρητορική) ερώτησή του επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα καταγγέλει ο Ριζοσπάστης.

Νέο ρεκόρ αθλιότητας από ΕφΣυν και Πετρόπουλο που επιμένειΚαι η ανάρτησή του συνεχίζει:

«Ο σημερινός Ριζοσπάστης δημοσιεύει το […] ανώνυμο υβριστικό σχόλιο που αναφέρεται ονομαστικά σε μένα (συμπεριλαμβάνοντας και τους συνεργάτες μου) και στην ΕΦΣΥΝ για τον πρώτο τεύχος του αφιερώματος «Οι Γενικοί Γραμματείς του ΚΚΕ μέσα από τους Φακέλους της Ασφάλειας»..

Το παραθέτω ασχολίαστο καθώς αφορά την εφημερίδα και θα απαντήσουμε μέσω αυτής.

Μια μικρή παρατήρηση: Δεν ανασκευάζουν τίποτα απ’ όσα γράψαμε. Προφανώς δεν μπορούν να τα ανασκευάσουν αφού είναι αληθινά.

Τότε γιατί βρίζουν; Τι θέλουν να καλύψουν με κραυγές και ύβρεις;»

Επίλογος

Μετά κι από αυτό γίνεται πια ολοφάνερος στον οποιοδήποτε ο ρόλος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου – προβοκάτορα και της φυλλάδας του, η οποία γιόρτασε πρόσφατα τα 6 χρόνια κυκλοφορίας της, δημοσιεύοντας μάλιστα και τις ευχές του ΓΓ του ΚΚΕ, που σήμερα για ακόμη μια φορά διαβάλει.

Εμείς από την πλευρά μας της ευχόμαστε να έχει την άμεση τύχη μιας εφημέριδας – πρότυπο για τους συντάκτες της ΕφΣυν, της εφημερίδας Αυριανή…

Ροβεσπιέρος

(Visited 1.582 times, 1 visits today)