Print Friendly, PDF & Email

ΟΗΕ – Η Ελλάδα ψήφισε ΚΑΤΑ της Αντίστασης των Παλαιστινίων!

Διπλή ξεφτίλα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απέρριψε την πρόταση από ΗΠΑ – ΕΕ για καταδίκη της Χαμάς (vid)

Ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός των Συριζανέλ δεν έχει όριο!

Από τη μια εμφανίζονται υποστηρικτές των δίκαιων αιτημάτων και του αγώνας για την ανεξαρτησία της Παλαστίνης και από την άλλη συντάσσονται πλήρως με το Κράτος – Δολοφόνο Ισραήλ και τους Δυτικούς συμμάχους του ΗΠΑ και ΕΕ,

ΟΗΕ - Η Ελλάδα ψήφισε ΚΑΤΑ της Αντίστασης των Παλαιστινίωνπου έδωσαν κυριολεκτικά τα ρέστα τους για την καταδίκη του αγώνα που διεξάγει η Χαμάς ως αντίδραση στην βίαιη καταστολή που δέχεται ο παλαιστινιακός λαός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο ψηφοφορίες που έγιναν την Πέμπτη, ο πρέσβης της Ελλάδας ψήφισε κατά των παλαιστινιακών συμφερόντων, υιοθετώντας τα επιχειρήματα που αναπαράγουν οι ΗΠΑ και Ισραήλ περί «τρομοκρατίας» και «εξτρεμισμού».

Νωρίτερα το Κουβέιτ ως επικεφαλής της ομάδας των αραβικών κρατών, διαβλέποντας τον κίνδυνο πρότεινε σε μια κρίσιμη όπως αποδείχτηκε διαδικαστική ψηφοφορία, και στην οποία επικράτησε για δύο μόλις ψήφους (74 υπέρ, 72 κατά, 26 αποχές),

να καταφέρει να εξασφαλίσει τον κανόνα της ενισχυμένης πλειοψηφίας των δύο τρίτων ως προυπόθεση έγκρισης του αμερικανικού ψηφίσματος.

ΟΗΕ - Η Ελλάδα ψήφισε ΚΑΤΑ της Αντίστασης των Παλαιστινίων

Αυτό είχε σαν συνέπεια την έντονη διαμαρτυρία και τις επικρίσεις της Νίκι Χέϊλι, που διατεινόταν πως το ψήφισμα αποτελούσε προϋπόθεση για να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Είναι χαρακτηριστικό πως από αυτή κιόλας την ψηφοφορία η Ελλάδα ξεκαθάρισε με τίνος το μέρος θα πάει καταψηφίζοντας την πρόταση του Κουβέϊτ, στηρίζοντας τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ.

Η εισήγηση της Νίκι Χέϊλι

Στη δεύτερη ψηφοφορία, το ψήφισμα που υπέβαλε η απερχόμενη στο τέλος του έτους πρέσβης των ΗΠΑ, προέβλεπε την καταδίκη της Χαμάς, που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ την αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση.

Συγκεκριμένα η Χέϊλι δήλωσε πως ζητά την καταδίκη της Χαμάς εξαιτίας:

«Των επανειλημμένων εκτοξεύσεων ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και την υποκίνηση της βίας, η οποία θέτει τις ζωές των αμάχων σε κίνδυνο».

Και απαίτησε από την Χαμάς και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις:

«Να σταματήσουν όλες τις προκλήσεις και τις βίαιες ενέργειες, ανάμεσά τους και τη χρήση εμπρηστικών μηχανισμών»,

εννοώντας αυτούς που τοποθετούν οι παλαιστίνιοι επάνω σε … αυτοσχέδιους χαρταετούς που πετάνε με την βοήθεια του ανέμου.

Ουσιαστικά με το ψήφισμα αυτό επιχειρήθηκε για ακόμη μια φορά η άρνηση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να αμύνονται στη βία και τις επιθέσεις του Ισραήλ στα κατεχόμενα μέσω της εξίσωσης θύτη και θύματος.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ – ΕΕ για καταδίκη Χαμάς
Η Ελλάδα ψήφισε ΥΠΕΡ στο σχέδιο των ΗΠΑ!

ΟΗΕ - Η Ελλάδα ψήφισε ΚΑΤΑ της Αντίστασης των Παλαιστινίων

Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, συμπαρατάχθηκαν με το αμερικανικό ψήφισμα, το οποίο πλειοψήφισε σχετικά εύκολα, λαμβάνοντας 87 ψήφους υπέρ, 57 κατά, 33 αποχές.

Όμως με βάση την απόφαση της πρώτης και – τελικά καθοριστικής – ψηφοφορίας, το ψήφισμα των ΗΠΑ δεν πέρασε αφού δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνταν με αποτέλεσμα τελικά να απορριφθεί!

Διπλή η ξεφτίλα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με δύο λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσάμπα εκτέθηκε για άλλη μια φορά στα μάτια όλων -τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας- αφού τελικά οι μοχλεύσεις ΗΠΑ και Ισραήλ δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήλπιζαν.

Τα παιδιά εκεί στην Κουμουνδούρου ας μη σκύβουν το κεφάλι και ιδίως η Ανέττα…

ΟΗΕ - Η Ελλάδα ψήφισε ΚΑΤΑ της Αντίστασης των ΠαλαιστινίωνΥπάρχει πάντα η ελπίδα να περάσει την επόμενη φορά…

Πηγές: Liveleak και Haaretz

Ροβεσπιέρος

(Visited 770 times, 1 visits today)