Print Friendly, PDF & Email

Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί!

Να μη χαρίσουμε την κερκίδα στους φασίστες και στο «No Politica» που τους ξεπλένει

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ αναπτύσσουν πολιτική-αντιφασιστική δράση, πέρα από το να παρακολουθούν την ομάδα τους σε όλα τα γηπεδα κι όλα τα αθλητικά της τμήματα.

Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί
Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί!

Να θυμίσουμε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ και οι οπαδοί της, τον Απρίλιο του 1999 ταξίδεψαν στην φλεγόμενη από τις νατοϊκές βόμβες Σερβία, για να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Σέρβικο λαό και να καταδικάσουν τη βάρβαρη επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον τους, με τη διοργάνωση φιλικού αγώνα μεταξύ της Παρτιζάν Βελιγραδίου και της ΑΕΚ, εν μέσω βομβαρδισμών.

Η κίνηση αυτή βρήκε ανταπόκριση από τον Σέρβικο λαό που αποθέωσε την ΑΕΚ, όταν η χώρα ήταν διεθνώς αποκλεισμένη από ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε και καταστρέφονταν επί 78 μέρες από τις «έξυπνες» βόμβες τους, κόντρα στην ηρωική αντίσταση των Σέρβων.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ μέσω της ORIGINAL 21 αντιτάχθηκαν με ανακοίνωση τους ενάντια στους ναζί της «χρυσής αυγής».

Κατήγγειλαν την ρατσιστική – ξενοφοβική ρητορεία, τον φασισμό, τον εθνικισμό, την μισαλλοδοξία και ότι αυτές οι φωνές δεν έχουν θέση στην κερκίδα και πουθενά.

Η ΑΕΚ και οι οπαδοί της είναι οι μοναδικοί που φιλοξενούν δωρεάν στις κερκίδες των ποδοσφαιρικών αγώνων πρόσφυγες και μετανάστες, για να ψυχαγωγηθούν, για να περάσουν κάποιες ανέμελες ώρες, μακριά από τα άγχη και τα αδιέξοδα που υπομένουν.

Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί

Μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης σε λαούς που έφυγαν από τις πατρογονικές εστίες τους μετά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ή από τη φτώχεια και τη μεγάλη δυστυχία που φέρνει το «τέλος των εχθροπραξιών», με την επιβολή της ιμπεριαλιστικής ειρήνης που καταδυναστεύει το ίδιο και υποτάσσει τους λαούς, καταδικάζοντάς τους σε έναν φαύλο κύκλο ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά λειτούργησαν και πάλι στην ΟRIGINAL.

Ο σύνδεσμος της ΑΕΚ στο Κορωπί ΟRIGINAL Μαρκόπουλου καλεί την Κυριακή 21 Απριλίου (μέρα της μαύρης επετείου για την χώρα και το λαό μας με την επιβολή της Αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών) το λαό της περιοχής στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου στο άγαλμα,

για να διαδηλώσουν ενάντια στην παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο δημαρχείο της πόλης, για προγραμματισμένη εκδήλωση ύστερα από την επαίσχυντη συμφωνία του δημάρχου Κορωπίου, να παραχωρηθεί αίθουσα του δήμου στους ναζί της «Χρυσής Αυγής».

Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί
Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί!

Στο υποκριτικό «No Politica» που προωθούν πολλοί στις κερκίδες, οι οπαδοί της ΑΕΚ δείχνουν την ανάλογη ωριμότητα.

Παίρνουν θέση και απαντούν με δράσεις και παρεμβάσεις που αναδεικνύουν ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στις κερκίδες, στον αθλητισμό, πουθενά.

Με όχημα το «No Politica» φασιστικά συνθήματα όπως:

«Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» ή «Η δημοκρατία σας πούλησε τη Μακεδονία»,

επιχειρήθηκε σε κάποιες κερκίδες να αθωωθεί η φασιστική παρέμβαση, στην λογική «εδώ δε χωράνε κόμματα».

Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν ξεπλένουν το φασισμό, τον εθνικισμό, το στρεβλό πατριωτισμό, που κάποιοι θέλουν να περάσουν στις κερκίδες με την απαράδεκτη συμφωνία των «Πρεσπών».

Αυτό επιδιώκει το «σύνθημα» του «No Politica» στις κερκίδες.

Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί

Να αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο χειραγώγησης, να δημιουργεί υποτακτικές συνειδήσεις στις αντιλαϊκές πολιτικές μέσω του ιδεολογήματος των χαμηλών απαιτήσεων (καλά είναι και τα 300 – 400 ευρώ μισθό),

την αποδοχή μέτρων που ρίχνουν το βιοτικό επίπεδο του λαού, και να αφήνει χαραμάδα στη φασιστική δράση και παρέμβαση μέσω της πατριδοκαπηλίας, στην οποία ξέρουν καλά να επιδίδονται οι φασίστες.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχει χρόνια που απάντησαν στο «No Politica»(χωρίς να λέω, ότι γίνονται όλα σωστά, κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη). Έχουν ανοίξει ένα δρόμο που μπορεί να γενικευτεί και στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ και των οπαδών όλων των ομάδων.

Το γήπεδο και η αγάπη στην ομάδα δεν πρέπει να αποτελούν χώρο αποχαύνωσης, αδιαφορίας και κοινωνικής απάθειας.

Κυρίως δεν πρέπει να θεοποιείται η επιχειρηματική δράση, ο εκάστοτε καπιταλιστής πρόεδρος, όπως θέλει το σύστημα στα πλαίσια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του επαγγελματικού αθλητισμού γενικότερα.

Το γήπεδο και ο παλμός της κερκίδας μπορεί να συνδεθεί αρμονικά με τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις για τη ζωή που μας αξίζει σα λαός, να γίνει χώρος ζυμώσεων που θα πυροδοτεί θετικές – ριζοσπαστικές διεργασίες.

Στην κερκίδα αναστενάζει ο λαός που καθημερινά είναι αντιμέτωπος με χίλια δυο βάσανα, απότοκα των αντιλαϊκών επιλογών που περιθωριοποιούν την κοινωνική πλειοψηφία, δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας, αβεβαιότητας, συνθήκες μερικής η απόλυτης φτώχειας.

Η κερκίδα δεν πρέπει να γίνεται το χωνευτήρι της λαϊκής εκτόνωσης και κοινωνικής αδιαφορίας.

Οπαδοί της ΑΕΚ ρίχνουν «πόρτα» στους φασίστες στο Κορωπί

Το αντίθετο, η κερκίδα σαν αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, πρέπει να διαπαιδαγωγεί αγωνιστικές ανυπότακτες συνειδήσεις στον ταξικό αγώνα, στη λαϊκή πάλη, στην προοπτική της κοινωνικής αλλαγής.

Να μην χαρίσουμε τις κερκίδες, το ποδόσφαιρο και όλο τον αθλητισμό στα σκοτεινά ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και στους μηχανισμούς χειραγώγησής τους.

Και οι κερκίδες να κάνουν τη διαφορά που φοβούνται οι κυρίαρχοι εξουσιαστές.

Παναγιώτης Σαββίδης

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 1.269 times, 1 visits today)