Print Friendly, PDF & Email

Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας (εικ)

Με παρουσία της ανώτατης πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της ΛΔΚ και πλήθος κόσμου έγιναν τα εγκαίνια της ριζικά ανακατασκευασμένης πόλης Samjiyon, υπό τους ήχους μουσικής, αλλά και με πυροτεχνήματα και μπαλόνια να γεμίζουν τον ουρανό.

Κιμ Γιονγκ Ουν
Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας!

Την κορδέλα έκοψε ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είχε επισκεφτεί πολλές φορές την πόλη κατά τη φάση της ανακατασκευής.

4.400 οικογένειες θα βρουν στέγη στην περιοχή, η οποία ταυτόχρονα αναμένεται να λειτουργήσει ως οικονομικό, ψυχαγωγικό και τουριστικό κέντρο.

Τα εγκαίνια όπως ήταν λογικό προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και δυτικών ΜΜΕ, που έσπευσαν μεταξύ άλλων να τονίσουν τις «καθυστερήσεις» στην υλοποίηση του έργου και να επικαλεστούν «διπλωματικές πηγές» περί της ύπαρξης παιδικής εργασίας στο πρότζεκτ.

Samjiyon

Για το χρονικό του φιλόδοξου σχεδίου, τις αιτιάσεις περί καθυστερήσεων, αλλά και το τι περιλαμβάνει η νέα πόλη μας μιλά κείμενο το οποίο μας απέστειλε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φιλίας ΛΔ Κορέας (KFA Greece) και παρατίθεται παρακάτω:

«Η επαρχία Samjiyon βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού όρους Παεκτού (θρησκευτικό ιερό για ολόκληρη την Κορέα).

Στο όρος Παεκτού και από το «μυστικό στρατόπεδο» ξεκίνησαν οι αντιστασιακές ομάδες υπό τον πρόεδρο Κιμ Ιλ-Σουνγκ εναντίον των Ιαπώνων κατακτητών.

Η πόλη από παλιά ήταν πόλος έλξης για τα χειμερινά σπορ όπως το σκι και η ορειβασία, ενώ έχει ξακουστή φήμη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απολαμβάνουν δωρεάν εκατομμύρια παιδιά κάθε ημέρα.

Το 2005 στην ήδη ανεπτυγμένη πόλη χτίστηκαν διαμερίσματα και δημόσια κτήρια παρέχοντας από τότε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και εξαιρετικό επίπεδο ζωής λόγω και του φυσικού περιβάλλοντος.

Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας

Το 2013 ο Ανώτατος και Αξιοσέβαστος ηγέτης μας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την ανοικοδόμηση της πόλης από την αρχή.

Με γοργούς ρυθμούς χιλιάδες εργάτες και στρατιώτες άρχισαν τα έργα με πρώτο το νέο αεροδρόμιο της περιοχής και τα τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για να διευκολυνθεί η ζωή των πολιτών που αντιμετώπισαν προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Εκατοντάδες μηχανικοί με την καθοδήγηση του Εργατικού Κόμματος, αλλά και του Ανώτατου Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν που επισκέφθηκε δεκάδες φορές την περιοχή, έβαλαν μπροστά το μεγάλο έργο το οποίο έπρεπε να τελειώσει μέσα στην διορία.

Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας
Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας!

Χιόνια, βροχή και κρύο περίμενε την εργατική τάξη που έκτιζε χωρίς διακοπή με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό.

Με αγώνες, ταχύτητα και ποιότητα κατασκευής η νέα πόλη άρχισε να γεμίζει με κτήρια, εμπορικά, κέντρα, διαμερίσματα κτλ φθάνοντας τα 380 μπλοκ!

Πραγματικό θαύμα εάν σκεφθεί κανείς ότι χρειάστηκαν μόλις 6 χρόνια.

Οι «κακές γλώσσες» δεν άργησαν να μιλήσουν για έλλειψη υλικών και εργατών χωρίς να όμως να παρουσιάζουν απτά στοιχεία.

Υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις λόγω των πλημμυρών που ανάγκασαν το Εργατικό Κόμμα να στείλει άμεσα ενισχύσεις σε περιοχές με προβλήματα.

Άλλη μια αιτία καθυστέρησης είναι οι τόνοι χιονιού που έπεφταν πολλές φορές επί μήνες στην περιοχή.

Και πάλι όμως η προθεσμία τηρήθηκε. Άρα οι καθυστερήσεις δεν επέτρεψαν στα συνεργεία να τελειώσουν νωρίτερα!

4.400 οικογένειες θα βρουν σπίτι στην υπέρλαμπρη πόλη που ονομάζεται Samjiyon και αποτελεί την οικοδομική αιχμή του Σοσιαλιστικού συστήματος.

Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας

Η περιοχή διέθεσε μεγάλο χώρο σε κρατικά εργοστάσια που θα ισχυροποιήσουν και άλλο την οικονομία της Αυτάρκειας.

Η αφρόκρεμα της τεχνολογίας βρίσκεται μέσα στα νέα νοσοκομεία και εργοστάσια παρέχοντας ξεκούραστη εργασία για τους εργαζόμενους σε αυτά και ασύγκριτα επίπεδα υγειονομικών παροχών σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται ή θα βρεθεί εντός της επικράτειας της χώρας.

Τα Resorts θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της χώρας και θα αυξήσουν κατακόρυφα την τουριστική κίνηση στην περιοχή λόγω των Σινοκορεατικών συνόρων που βρίσκονται λίγα μέτρα μακρυά.

Η εγκατάσταση των πολιτών στην περιοχή και η πλήρης λειτουργία της θα κλείσουν τα στόματα των εχθρών.

Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας

Είναι η επιτομή της αρχιτεκτονικής και της σύγχρονης κουλτούρας του Σοσιαλιστικού συστήματος.

Ο δρόμος προς την επανάσταση θα είναι λαμπρός».

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 528 times, 1 visits today)
Back2Top