Print Friendly, PDF & Email

Ο Τσακαλώτος επικεφαλής του ΔΝΤ; Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, γατάκια!

Tο δίκτυο CNBC παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών ανάμεσα στους πιθανούς διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ

Τους αξιωματούχους που ακούγονται για το ποιος θα διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤαναφέρει δημοσίευμα του δικτύου CNBC, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ονομάτων.

Ο Τσακαλώτος επικεφαλής του ΔΝΤ; Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, γατάκιαΣύμφωνα με το CNBC, η Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισε να παραιτηθεί ανεπίσημα από τα καθήκοντά της στο ΔΝΤ, λίγο αφότου οι επικεφαλής των 27 χωρών της ΕΕ την έχρισαν διάδοχο του Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της ΕΚΤ.

Πιθανότατ η Λαγκάρντ, θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΚΤ την 1η του Νοέμβρη, διάστημα που είναι αρεκτά μεγάλο για το ΔΝΤ ώστε ορίσει τον διάδοχό της.

Συγκεκριμένα το CNBC αναφέρει ορισμένα από τα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ:

– Ο Μαρκ Κάρνεϋ, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας –Καναδός πολίτης με ιρλανδικό και αγγλικό διαβατήριο.

– Η Κρισταλίνα Γκιοργκίεβα από τη Βουλγαρία, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα.

– Ο Γερούν Ντάϊσαλμπλουμ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup.

– Ο Μάριο Ντράγκι, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ και Ιταλός.

– Ο Μπενουά Κερέ, μέλος στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, του οποίου η θητεία λήγει τον Δεκέμβριο, Γάλλος.

– Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και τωρινός πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου.

– Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ο οποίος εφάρμοσε το γ΄ πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Τσακαλώτος επικεφαλής του ΔΝΤ; Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, γατάκια!

Ο Τσακαλώτος επικεφαλής του ΔΝΤ; Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, γατάκιαΤο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα αποφασίσει για την τελική επιλογή. Το συμβούλιο αποτελείται από 24 μόνιμα μέλη, τα οποία εκλέγονται από μεμονωμένα κράτη μέλη ή από ομάδες χωρών.

Ωστόσο, από το 2011, οι διοικητές του ΔΝΤ – εκπρόσωποι των διαφόρων χωρών μελών του ΔΝΤ, οι οποίοι είναι συνήθως υπουργοί οικονομικών ή διοικητές κεντρικών τραπεζών – μπορούν επίσης να υποβάλουν ονόματα δυνητικών υποψηφίων.

Μόλις το Εκτελεστικό Συμβούλιο καταρτίσει έναν κατάλογο τριών υποψηφίων, αυτοί περνάνε από μία συνέντευξη και στη συνέχεια τα 24 μέλη εξετάζουν τα θετικά κι αρνητικά κάθε υποψηφίου μέχρις ότου καταλήξουν σε έναν.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο διευθύνων σύμβουλος πρέπει να έχει ισχυρό ρεκόρ (√) στην οικονομική χάραξη πολιτικής σε «ανώτερο επίπεδα» (√). Καλά εδώ ο Ευκλείδης παίζει μπάλα μόνος του.

Πού στείλατε τους ψηφοφόρους σας, κύριε Τσακαλώτε;Επίσης απαιτούνται δαχειριστικές (√),  επικοινωνιακές (ας πούμε) και διπλωματικές (√) δεξιότητες και το άτομο πρέπει να προέρχεται από χώρα μέλος του ΔΝΤ.

Με βάση τα παραπάνω δεν είναι αργά να παραδεχτούμε το λάθος μας στην δριμεία κριτική που ασκήσαμε στην πολιτική που χάραξε ο Ευκλείδης κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί οι λέξεις Σύριζα κι Αλέξης Τσίπρας να κατάντησαν ανέκδοτα – συνώνυμα του μαυρογιαλουρισμού, της ψευτιάς και της πολιτικής απατεωνιάς, μπορεί να χάσανε με κάτω τα χέρια όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και μάλιστα από τον… Κούλη,

αλλά πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο και να τους αναγνωρίσουμε την μεγαλειώδη στρατηγική τους να αλώσουν τους «θεσμούς» από τα μέσα και να μετατρέψουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μηχανισμούς σε… σοσιαλιστικές νησίδες!

Το επόμενο βήμα είναι κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (γιατί όχι ο Κουβέλης;) να θέσει υποψηφιότητα ως διάδοχος του Στόλτενμπεργκ κι επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Τι τους περάσατε τους συριζαίους για τίποτα… κορόϊδα;

Τι «κατάλαβαν» από τον Ιμπεριαλισμό του Λένιν - Μέρος 1οΟ αγώνας τώρα δικαιώνεται, γατάκια!

Με πληροφορίες από News247 και CNBC

Ροβεσπιέρος

(Visited 467 times, 1 visits today)
Back2Top