Το YouTube απέκλεισε τραγούδι μας λόγω «σκηνών βίας» (vid)

Οι ιθύνοντες της πλατφόρμας φαίνεται πως θεωρούν «ακατάλληλες για τους διαφημιζόμενους» τις σκηνές του αληθινού προσώπου του συστήματος που υπηρετούν…

Οι ιδιαίτερες «ευαισθησίες» που επιδεικνύουν ΜΚΔ και άλλες παρεμφερείς πλατφόρμες σε αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντικαπιταλιστικά μηνύματα δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το YouTube κατέβασε βίντεο του 902 για την Χρυσή Αυγή

Αυτό ισχύει και για το youtube, που, κακά τα ψέματα, στις μέρες μας αποτελεί βασικό εργαλείο προβολής της δουλειάς των καλλιτεχνών και ιδιαιτέρως στη νεολαία.

Την ώρα, παρά τους ισχυρισμούς του για το αντίθετο, που κάθε είδους συνομωσιολόγοι και ακροδεξιοί κάνουν πάρτι, οι υπεύθυνοι του YouTube θεωρούν πως εικόνες εκμετάλλευσης, παιδικής εργασίας και προσφυγιάς, είναι «ακατάλληλες» για τους διαφημιζόμενους.

Ο λόγος για το τραγούδι των Κοινών Θνητών «Του Κόσμοι Οι Λαοί», που παραμένει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αποκλεισμένο από το YouTube με τα παραπάνω προσχήματα, με αποτέλεσμα να μπορεί να το βρει κάποιος μόνο κατόπιν αναζήτησης, κάτι που έχει προφανείς συνέπειες στον αριθμό των προβολών του.

Κοινοί Θνητοί: «Θα δώσει νόημα σε ότι κάνουμε όταν έστω ένας απολιτίκ λυγίσει»
Το YouTube απέκλεισε τραγούδι μας λόγω «σκηνών βίας»

Το βίντεο, μεταξύ άλλων, δείχνει αποσπάσματα των ηρωϊκών μαχών του ΔΣΕ στο Γράμμο, της παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι και του χαστουκιού ενάντια σε ισραηλινό στρατιώτη, πράξη που μετέτρεψε το 16χρονο κορίτσι παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα των παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, από τις αμερικανονατοϊκές επεμβάσεις «εξαγωγής δημοκρατίας» στο Ιράκ και στη Συρία, σκηνές που είναι σίγουρα «ενοχλητικές» για τα μονοπώλια, όπως το YouTube, και τις οποίες μαρκάρους ως «σκηνές βίας» και …καθαρίζουν!

Αφήσαμε για το τέλος, ίσως την πιο ενοχλητική σκηνή, με την οποία μάλιστα ολοκληρώνεται και το βίντεο…

Ένας νεαρός (μάλλον σοβιετικός) στρατιώτης, που πυροβολεί στο κεφάλι τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος απεικονίζεται σε πορτέτο-αφίσα πεταμένο στις λάσπες, σκηνή που συμβολίζει το τσάκισμα του ναζισμού στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Το YouTube απέκλεισε τραγούδι μας λόγω «σκηνών βίας»
Το YouTube απέκλεισε τραγούδι μας λόγω «σκηνών βίας»

Ακολουθεί η ανάρτηση-καταγγελία των Κοινών Θνητών που έκαναν, μέσω της σελίδας τους στο Facebook, με την οποία αποκαλύπτουν την απαράδεκτη στάση του YouTube, ενώ ταυτόχρονα ζητούν από τους αναγνώστες-ακροατές να προβάλουν το τραγούδι τους, που εκτός όλων των άλλων διαθέτει και καταπληκτικούς στίχους…

Κοινοί Θνητοί: Το YouTube απέκλεισε τραγούδι μας λόγω «σκηνών βίας» (vid)

«Το τραγούδι μας «Του Κόσμου Οι Λαοί» εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αποκλειστεί απ’το YouTube.

Ο λόγος είναι ότι αναγνωρίστηκε ως περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για τους διαφημιζόμενους,για σκηνές βίας και άλλα…

Μετά από πολλές προσπάθειες για επανεξέταση η απάντηση παραμένει αρνητική,με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πάρα μόνο εάν το αναζητήσει κάποιος.

Άρα ο μόνος τρόπος για να ακουστεί το τραγούδι είναι να το μοιραζόμαστε μέσω των social media και εδώ η βοήθεια όλων σας είναι πολύ σημαντική…»

Με πληροφορίες από Κατιούσα

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 722 times, 1 visits today)
Back2Top