Print Friendly, PDF & Email

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκιμαντέρ! (vid)

Η «ελευθερία του λόγου» είναι «ιερή» εφόσον δεν πλήττει το συμφέρον τους

Σήμερα το πρωί η YouTube μας ενημέρωσε πως το ντοκιμαντέρ «Gaza in Context» που είχαμε ανεβάσει, μόλις χτες, στο κανάλι μας «επισημάνθηκε» με τον χαρακτηρισμό «Age-Restricted», που σημαίνει ό,τι δεν μπορούν να το δουν παιδιά ή έφηβοι αλλά μονάχα οι ενήλικες!

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκιμαντέρ
Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκιμαντέρ!

Το εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ είναι αποκαλυπτικό για το τι συμβαίνει στα εδάφη της κατεχόμενης Παλαιστίνης κι όχι μόνο στην Λωρίδα της Γάζας, τα τελευταία 50 χρόνια.

Η εγκληματική πολιτική της σιωνιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μπήκε σε εφαρμογή πριν από δεκαετίες, και ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια η επιθέτικοτητά της έχει ενταθεί.

Για την ανάδειξη αυτής της κλιμακούμενης επιθετικότητας, πριν από δύο χρόνια, δημιουργήθηκε το εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ.

Gaza in Context

Παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία κι ερωτήματα που απαντούν στην ισραηλινή «επιχειρηματολογία», που υιοθετούν κι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ και ΕΕ), περί:

«Αμυνόμενου από τους τρομοκράτες, Ισραήλ».

Ενώ κι εμείς το είχαμε επισυνάψει τον περασμένο Μάη, στο άρθρο μας με τίτλο:

Η «Τελική Λύση» για τη Γάζα σε 6 (φασιστικά) βήματα!

που ανέλυε τα ναζιστικά σχέδια – προτάσεις ακροδεξιών κύκλων του Ισραήλ.

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκιμαντέρ
Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκιμαντέρ!

Παρόλο που έχει συγκεντρωθεί τεράστιο υλικό που αποδεικνύει το διαχρονικό έγκλημα και που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Οι δημιουργοί απέφυγαν την «εύκολη λύση», δεν σημαδεύουν το συναίσθημα ούτε και «εκβιάζουν» τους θεατές, με τη χρήση «σκληρών» εικόνων, που θα δικαιολογούσε τυχόν αναφορές και την λογοκρισία από το YouTube.

Είναι χαρακτηριστική δε η «σπουδή» που επέδειξε για ακόμη μια φορά το YouTube (ανήκει στoν μονοπωλιακό όμιλο της Google) για να λογοκρίνει ένα βίντεο που είχε ανέβει μόλις πριν 14 ώρες και δεν είχε καλά – καλά ούτε 10 προβολές!

Ο ισχυρισμός περί:

«Παράβασης των όρων περιεχομένου από την κοινότητα του YouTube»,

αποδεικνύεται τουλάχιστον αστείος από το γεγονός πως ενώ το βίντεο – ντοκιμαντέρ είναι αναρτημένο και σε αρκετά κανάλια του YouTube, μεταξύ των οποίων, και των ίδιων των δημιουργών, εκεί δεν υπάρχει καμιά τέτοια «επισήμανση» κανένας περιορισμός.

Παλαιστίνη

Το ποιους ενόχλησε αυτό το ντοκιμαντέρ ώστε να κάνουν αναφορά στο YouTube, με βάση όσα γράψαμε παραπάνω, είναι προφανές.

Το σιωνιστικό φασιστικό λόμπι του Ισραήλ, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην Ελλάδα, δεν αφήνει τίποτα στην «τύχη», ενώ δεν διαστάζει να λογοκρίνει, να απειλήσει ακόμα κι εβραίους καλλιτέχνες!

Και οι όμιλοι που ελέγχουν το διαδίκτυο και διατυμπανίζουν πως το δικαίωμα της «ελευθερίας του λόγου» είναι «ιερό», αυτό φαίνεται παύει να ισχύει στις περιπτώσεις που πλήττονται τα ταξικά τους συμφέροντα.

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκιμαντέρ
Η απάντηση του YouTube στην ένστασή μας

Δεν πειράζει όμως… Ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά (ταξικά) του «όπλα»…

Τελευταία ενημέρωση:

Σήμερα, 1η Αυγούστου, το YouTube απαντώντας στην έντασή μας κι αφού επανεξέτασε όπως λέει το βίντεο, μας δήλωσε τα εξής:

«Μετά από περαιτέρω εξέταση, καταλήξαμε πως παρόλο που το βίντεό σας δεν παραβιάζει τους Κανόνες της Κοινότητας μας, αυτό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για γενική θέαση. Ως εκ τούτου ο ηλικιακός περιορισμός παραμένει!»

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκιμαντέρ! (vid)

Ροβεσπιέρος

(Visited 650 times, 1 visits today)