Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκυμαντέρ! (vid)

Η «ελευθερία του λόγου» είναι «ιερή» εφόσον δεν πλήττει το συμφέρον τους

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκυμαντέρ
Το YouTube για τους περιορισμούς

Σήμερα το πρωί η YouTube μας ενημέρωσε πως το ντοκυμαντέρ «Gaza in Context» που είχαμε ανεβάσει, μόλις χτες, στο κανάλι μας  «επισημάνθηκε»

με τον χαρακτηρισμό «Age-Restricted», που σημαίνει ό,τι δεν μπορούν να το δουν παιδιά ή έφηβοι αλλά μονάχα οι ενήλικες!

Το εικοσάλεπτο ντοκυμαντέρ είναι αποκαλυπτικό για το τι συμβαίνει στα εδάφη της κατεχόμενης Παλαιστίνης κι όχι μόνο στην Λωρίδα της Γάζας, τα τελευταία 50 χρόνια.

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκυμαντέρΗ εγκληματική πολιτική της σιωνιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μπήκε σε εφαρμογή πριν από δεκαετίες, και ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια η επιθέτικοτητά της έχει ενταθεί.

Για την ανάδειξη αυτής της κλιμακούμενης επιθετικότητας, πριν από δύο χρόνια, δημιουργήθηκε το εξαιρετικό αυτό ντοκυμαντέρ.

Παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία κι ερωτήματα που απαντούν στην ισραηλινή «επιχειρηματολογία», που υιοθετούν κι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ και ΕΕ), περί:

«Αμυνόμενου από τους τρομοκράτες, Ισραήλ».

Ενώ κι εμείς το είχαμε επισυνάψει τον περασμένο Μάη, στο άρθρο μας με τίτλο:

Η «Τελική Λύση» για τη Γάζα σε 6 (φασιστικά) βήματα!

που ανέλυε τα ναζιστικά σχέδια – προτάσεις ακροδεξιών κύκλων του Ισραήλ.

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκυμαντέρΠαρόλο που έχει συγκεντρωθεί τεράστιο υλικό που αποδεικνύει το διαχρονικό έγκλημα και που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους δημιουργούς του ντοκυμαντέρ, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Οι δημιουργοί απέφυγαν την «εύκολη λύση», δεν σημαδεύουν το συναίσθημα ούτε και «εκβιάζουν» τους θεατές, με τη χρήση «σκληρών» εικόνων, που θα δικαιολογούσε τυχόν αναφορές και την λογοκρισία από το YouTube.

Είναι χαρακτηριστική δε η «σπουδή» που επέδειξε για ακόμη μια φορά το YouTube (ανήκει στoν μονοπωλιακό όμιλο της Google) για να λογοκρίνει ένα βίντεο που είχε ανέβει μόλις πριν 14 ώρες και δεν είχε καλά – καλά ούτε 10 προβολές!

Ο ισχυρισμός περί:

«Παράβασης των όρων περιεχομένου από την κοινότητα του YouTube»,

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκυμαντέραποδεικνύεται τουλάχιστον αστείος από το γεγονός πως ενώ το βίντεο – ντοκυμαντέρ είναι αναρτημένο και σε αρκετά κανάλια του YouTube, μεταξύ των οποίων, και των ίδιων των δημιουργών,  εκεί δεν υπάρχει καμιά τέτοια «επισήμανση» κανένας περιορισμός.

Το ποιους ενόχλησε αυτό το ντοκυμαντέρ ώστε να κάνουν αναφορά στο YouTube, με βάση όσα γράψαμε παραπάνω, είναι προφανές.

Το σιωνιστικό φασιστικό λόμπι του Ισραήλ, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην Ελλάδα, δεν αφήνει τίποτα στην «τύχη», ενώ δεν διαστάζει να λογοκρίνει, να απειλήσει ακόμα κι εβραίους καλλιτέχνες!

Το YouTube λογοκρίνει και τα ντοκυμαντέρ
Η απάντηση του YouTube στην ένστασή μας

Και οι όμιλοι που ελέγχουν το διαδίκτυο και διατυμπανίζουν πως το δικαίωμα της «ελευθερίας του λόγου» είναι «ιερό», αυτό φαίνεται παύει να ισχύει στις περιπτώσεις που πλήττονται τα ταξικά τους συμφέροντα.

Δεν πειράζει όμως… Ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά (ταξικά) του «όπλα»...

Τελευταία ενημέρωση:

Σήμερα, 1η Αυγούστου, το YouTube απαντώντας στην έντασή μας κι αφού επανεξέτασε όπως λέει το βίντεο, μας δήλωσε τα εξής:

«Μετά από περαιτέρω εξέταση, καταλήξαμε πως παρόλο που το βίντεό σας δεν παραβιάζει τους Κανόνες της Κοινότητας μας, αυτό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για γενική θέαση. Ως εκ τούτου ο ηλικιακός περιορισμός παραμένει!»

Δείτε το βίντεο και βγάλτε συμπεράσματα

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 172 times, 1 visits today)