Print Friendly, PDF & Email

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Στις διπλές κάλπες του Μάη (δημοτικές/περιφερειακές και ευρωεκλογές), όσο και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν, τα κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι ενιαία.

Όπως ενιαία είναι και η πολιτική που υλοποιείται από κόμματα και παρατάξεις σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, από την κυβέρνηση μέχρι την τοπική διοίκηση.

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπεςΈπειτα από δέκα χρόνια καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, 4 μνημόνια, 4 διαδοχικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), εκατοντάδες αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες και δικαιολογίες.

Η πολιτική της αστικής διαχείρισης δοκιμάστηκε – τόσο από τα δεξιά, όσο κι από τα αριστερά και τα αποτελέσματα τα βίωσαν και τα βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Όσοι ένιωσαν και νιώθουν στο πετσί τους την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορούν να αντιληφθούν το προφανές:

Πως ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, ακόμη κι αν διατηρούν τις όποιες επιφυλάξεις και διαφωνίες τους με την κομμουνιστική ιδεολογία, είναι αναμφίβολα προς το συμφέρον τους η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Προφανώς, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών δύναται να προκύψει κάποια επανάσταση και ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμούνται οι εκλογικές αναμετρήσεις, που οδηγούν στην σύνθεση αστικών οργάνων (κοινοβούλιο, ευρωβουλή, δημοτικά-περιφερειακά συμβούλια).

Αντίθετα, μπορούν και πρέπει να αξιοποιούνται για την άσκηση πίεσης προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, την πλατιά προβολή των θέσεων του Κόμματος, την αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της αστικής εξουσίας σε όλες τις βαθμίδες της.

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπεςΣτο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η ενίσχυση του ΚΚΕ σε κάθε κάλπη καθίσταται περισσότερο από επιβεβλημένη και αναγκαία.

Γιατί; 29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

1. ΓΙΑΤΙ ήταν το μοναδικό κόμμα που απ’ το ξεκίνημα της κρίσης μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα στο λαό για τον πραγματικό της χαρακτήρα, ως συστημικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Όταν τα υπόλοιπα κόμματα μιλούσαν για κρίσεις «χρέους», «θεσμών», «διαφθοράς» κλπ, αποφεύγοντας να αγγίξουν την «ταμπακιέρα», το ΚΚΕ πρόταξε ως λαϊκό αίτημα «καμία θυσία για την πλουτοκρατία»,

αποκαλύπτοντας την αιτία και το αναπόφευκτο της οικονομικής κρίσης στον καπιταλισμό και πως αυτή αξιοποιείται σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων ώστε να βγει αλώβητο και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες το κεφάλαιο.

2. ΓΙΑΤΙ ήταν το ΚΚΕ το μοναδικό κόμμα που τον Φλεβάρη του 1992 καταψήφισε στη Βουλή την περίφημη «Συνθήκη του Μάαστριχτ», το «μνημόνιο των μνημονίων», που άνοιξε τους ασκούς του αιόλου για την εφαρμογή μνημονίων διαρκείας σε βάρος των εργαζόμενων σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Το Μάαστριχτ είχαν υπερψηφίσει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Συνασπισμός και η Πολιτική Άνοιξη – όλοι «πλην λακεδαιμονίων».

3. ΓΙΑΤΙ, με συνέπεια και επιμονή, αποκαλύπτει τον αντιδραστικό, αντιλαϊκό ρόλο της ΕΕ ως μηχανισμού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπεςΑντιτάχθηκε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, στις Συνθήκες του Μάαστριχτ, του Άμστερνταμ, της Λισαβόνας, στην συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ και δικαιώθηκε, την στιγμή που τα αστικά κόμματα διαγκωνίζονταν για το ποιος θα αποδειχθεί ο καλύτερος εφαρμοστής των ευρωενωσιακών πολιτικών.

4. ΓΙΑΤΙ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι ανάγκη να υπάρχει δυνατή φωνή υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στους πολυπλόκαμους μηχανισμούς της ΕΕ, των αστικών τάξεων και των κομμάτων τους.

Διότι, ήταν και είναι η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ που αναδεικνύει και ξεσκεπάζει τον αντιδραστικό, βαθιά αντιλαϊκό ρόλο του ευρωκοινοβουλίου, της Κομισιόν και των άλλων οργάνων της ΕΕ.

5. ΓΙΑΤΙ έχει αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ), στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «όχημα» χειραγώγησης λαϊκών συνειδήσεων για μια δήθεν πιο φιλολαϊκή ΕΕ.

Η δε πολιτική ομάδα της «Αριστεράς» στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL) επιδίδεται διαχρονικά και συστηματικά στο «ξέπλυμα» της Ευρωένωσης των μονοπωλίων, ακολουθώντας γραμμή αθώωσης του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της ΕΕ.

6. ΓΙΑΤΙ τα αστικά κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ μέχρι τη ΝΔ και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ συσκοτίζοντας τον πραγματικό χαρακτήρα της Ένωσης των 26.000.000 ανέργων,

της αυξανόμενης φτώχειας, των μνημονίων διαρκείας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, των τρομονόμων και της καταστολής, της αντικομμουνιστικής διαστρέβλωσης της ιστορίας.

7. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ υπήρξε η μοναδική πολιτική δύναμη που με συνέπεια ανέδειξε τους κινδύνους που συνεπάγεται η ενεργός εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών συμφερόντων.

8. ΓΙΑΤΙ μόνο το ΚΚΕ όρθωσε ανάστημα στη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ενημερώνοντας το λαό και πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις ενάντια στην επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανικών βάσεων.

Πορεία Πρεσβεία ΗΠΑΤην ίδια στιγμή, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή κλπ.) έβαζαν πλάτη για τη μετατροπή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της Ελλάδας σε νατοϊκό στρατόπεδο, καθιστώντας τη χώρα μαγνήτη πιθανών επιθέσεων σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου.

9. ΓΙΑΤΙ μόνο το ΚΚΕ έχει μόνιμη, ξεκάθαρη και συνεπή στάση ενάντια στην ιμπεριαλιστική δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Το ίδιο ΝΑΤΟ, για τις ανάγκες του οποίου η χώρα μας δαπανά ετησίως το 2,36% του ΑΕΠ (4,2 δισ. ευρώ), όντας 2η σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς μετά τις ΗΠΑ.

Ακούσατε ποτέ καμια πολιτική δύναμη – εκτός του ΚΚΕ – να καταγγέλλει τους νατοϊκούς πολέμους, τις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες και να μιλά για έξοδο απ’ την ιμπεριαλιστική συμμαχία;

10. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ δικαιώθηκε για την στάση του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ανέδειξε από την πρώτη στιγμή την ουσία του θέματος που ήταν και παραμένουν οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) στα Βαλκάνια.

Όταν τα υπόλοιπα κόμματα έμπαιναν στον φαύλο κύκλο της ονοματολογίας, πλειοδοτώντας σε υπερπατριωτικό βερμπαλισμό και ρίχνοντας νερό στο μύλο του εθνικιστικού παροξυσμού, το ΚΚΕ αταλάντευτα στόχευε τον πραγματικό αντίπαλο:

Τους ιμπεριαλιστές που με την πρακτική του «διαίρει και βασίλευε» υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

11. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή την αμερικανονατοϊκής κοπής «Συμφωνία των Πρεσπών» η οποία αποτελεί το διαβατήριο για την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπεςκαι ταυτόχρονα διατηρεί σπέρματα αλυτρωτισμού με ανιστόρητες, αντεπιστημονικές αναφορές σε «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική ιθαγένεια» που δύναται να αξιοποιηθούν κατά το δοκούν από τους ιμπεριαλιστές όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

12. ΓΙΑΤΙ δήμαχοι και περιφερειάρχες που ανήκουν στα αστικά κόμματα έπαιξαν και παίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση των επικίνδυνων αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών.

Πρόκειται για τοπικούς άρχοντες προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και υποτιθέμενους «ακκομάτιστους» που έχουν κάνει ότι περνάει απ’ το χέρι τους για να «ξεπλύνουν» τους νατοϊκούς δολοφόνους.

13. ΓΙΑΤΙ οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι (Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία) στήριξαν με το παραπάνω τα αιτήματα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, ανέλαβαν πληθώρα πρωτοβουλιών για δομές αλληλεγγύης και προστασίας των λαϊκών οικογενειών.

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

14. ΓΙΑΤΙ, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε κάθε χωριό και πόλη, σε κάθε δήμο και περιφέρεια.

5 κομμουνιστές δήμαρχοιΕίναι αυτοί που θα σταθούν στο πλευρό του εργαζόμενου, του άνεργου, του φοιτητή, του χαμηλοσυνταξιούχου, της λαϊκής οικογένειας, αναδεικνύοντας τις σύγχρονες ανάγκες και διεκδικήσεις τους.

15. ΓΙΑΤΙ τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορούν να εκφράσουν την πιο πλατιά αγανάκτηση και καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ουσιαστικά συντάσσονται η ΝΔ και τα λοιπά κόμματα.

16. ΓΙΑΤΙ αποδείχθηκε – σε όλο της το μεγαλείο – η απάτη των λεγόμενων «ακομμάτιστων» δημάρχων-μάνατζερ που προβάλλονταν από τα κυρίαρχα ΜΜΕ τάχα ως λύση στα προβλήματα της τοπικής διοίκησης.

Τα παραδείγματα πολλά, από τους «ακομμάτιστους» και δήθεν «ανεξάρτητους» δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης (Καμίνης-Μπουτάρης), μέχρι την περίπτωση του πολυδιαφημισμένου δημάρχου Μαραθώνα Ψινάκη.

17. ΓΙΑΤΙ – όπως αποδεικνύεται καθημερινά- οι «κόκκινοι» δήμαρχοι του ΚΚΕ αποτελούν αγκάθι στο μάτι του συστήματος που τους πολεμά με κάθε τρόπο και μέσο.

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπεςΌπως, για παράδειγμα, στην Πάτρα όπου ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιοί επιχειρούν να συκοφαντήσουν τον κομμουνιστή δήμαρχο Κ. Πελετίδη.

Διότι ο Πελετίδης ενοχλεί, πάει κόντρα στο κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα, συντάσσεται με το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης, φτύνει κατάμουτρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που οι άλλοι υπηρετούν.

18. ΓΙΑΤΙ η ψήφος στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν μεταλλάσσεται, δεν αλλοιώνεται, δεν εξαργυρώνεται σε συνδιαλλαγές και διαπραγματεύσεις στήριξης άλλων πολιτικών παρατάξεων η επιχειρηματικών συμφερόντων.

19. ΓΙΑΤΙ είναι το ΚΚΕ που σταθερά πρωτοστατεί ενάντια στην πολιτική της λεγόμενης ναρκωκουλτούρας και των εξαρτήσεων που καλλιεργεί το καπιταλιστικό σύστημα με στόχο την ευκολότερη χειραγώγηση της νεολαίας.

Διότι οι νέοι και οι νέες της χώρας μας πρέπει και μπορούν να διεκδικήσουν μια ζωή ολόκληρη και όχι σε δόσεις, όπως λέει και το γνωστό σλόγκαν.

20. ΓΙΑΤΙ πρέπει να απομονωθεί και να τσακιστεί πολιτικά και ιδεολογικά το μαντρόσκυλο του κεφαλαίου, η ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ, σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, σε όλη την επικράτεια είναι προαπαιτούμενο για να ενταθεί η αντιφασιστική πάλη, να δυναμώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ώστε να μην έχουν μέρος να σταθούν οι θρασύδειλοι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών.

21. ΓΙΑΤΙ – το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες αυτής της χώρας – πως ήταν και είναι το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οι οποίες βρίσκονται σε ανειρήνευτο πόλεμο με τις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπεςΟι εργαζόμενοι έχουν πείρα και γνωρίζουν ποιοι στάθηκαν στο πλευρό τους, ποιοι πρωταγωνίστησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφυλισμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

22. ΓΙΑΤΙ έχει αποδειχθεί στην πράξη ο ρόλος παρατάξεων της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, ως «εξαπτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τους υπερεπαναστατικούς τους βερμπαλισμούς, αποτελούν και οι δύο οπορτουνιστικά-ρεφορμιστικά αναχώματα απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Οι μεν της ΛΑΕ είναι οι πρώην συγκυβερνήτες-υπουργοί του Τσίπρα και του Καμμένου, οι δε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν πλούσιο ιστορικό ποικιλόμορφης στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα όσο και στην τοπική διοίκηση.

23. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ συστηματικά αναδεικνύει το ζήτημα των τεράστιων ελλείψεων σε αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα και υποδομές.

Οι τραγωδίες στην ανατολική Αττική και τη Μάνδρα ήρθαν – δυστυχώς- να επιβεβαιώσουν την εγκληματική έλλειψη τέτοιου είδους έργων, τα οποία δεν είναι επιλέξιμα (για χρηματοδότηση και υλοποίηση) από κυβερνήσεις και ΕΕ διότι δεν είναι κερδοφόρα!

24. ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ πήγε κόντρα στα ιδεολογικά ρεύματα του «εθνικισμού» (δεξιού/ακροδεξιού λαϊκισμού) και του «κοσμοπολιτισμού» (ΣΥΡΙΖΑ/Κεντροαριστερά κλπ), υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τις δυο, εξίσου επικίνδυνες για το λαό, όψεις του ίδιου νομίσματος.

25. ΓΙΑΤΙ είναι η – επονομαζόμενη από ορισμένους – «ξύλινη γλώσσα» του ΚΚΕ και των κομμουνιστών που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, που λέει την αλήθεια όπως ακριβώς είναι, ερμηνεύοντας με επιστημονική ακρίβεια την πραγματικότητα, χωρίς γλωσσολογικά τερτίπια, εξωραϊσμούς και λεκτικούς μοντερνισμούς.

Διότι, εν τέλει, ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός, η πλουτοκρατία, τα μονοπώλια είναι έννοιες υπαρκτές, τις βιώνουμε, καθορίζουν τις ζωές μας, όσο κι’ αν κάποιοι δεν θέλουν να τ’ ακούνε.

26. ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, ούτε θέλουμε, ούτε πρέπει να συμβιβαστούμε με τους μισθούς των 300 και 400 ευρώ, την ανεργία, την υποαπασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας.

27. ΓΙΑΤΙ πραγματικά προοδευτικό για το λαό είναι να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, τις δυνατότητες που δημιουργούν η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας.

προτάσεις ΚΚΕ που απέριψε ο ΣΥΡΙΖΑΠρόοδος είναι η ανατροπή συνολικά του μνημονιακού και αντιλαϊκού πλαισίου, προκειμένου να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι τις τεράστιες απώλειες, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

28. ΓΙΑΤΙ ο «μηδενισμός» και η αποχή από τις εκλογές όχι μόνο δεν αποτελούν λύση και διέξοδο αλλά, αντίθετα, ρίχνουν νερό στο μύλο του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Αποχή σημαίνει απεμπόληση του δικαιώματος του λαού να αλλάξει τη μοίρα του. Σημαίνει παθητικότητα και αποδοχή της μοιρολατρίας.

29. ΓΙΑΤΙ ο αληθινός πατριωτισμός βρίσκεται στον αγώνα για την εργατική-λαϊκή εξουσία, ώστε να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, σε μια χώρα αποδεσμευμένη από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Ωστόσο, ακόμη κι αν υποθέσουμε πως δεν συνέτρεχαν όλοι οι παραπάνω λόγοι για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, τότε θα αρκούσε μονάχα ο ακόλουθος, 30ος λόγος:

29+1 λόγοι για να ψηφίσεις ΚΚΕ σε όλες τις κάλπεςΓΙΑΤΙ την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα διαπραγματεύονται τη λαϊκή ψήφο στο παζάρι της αστικής εξουσίας προσδοκώντας θώκους και οφίτσια,

το ΚΚΕ θα βρίσκεται και πάλι δίπλα στον εργάτη, το χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες.

Διότι, την επόμενη ακριβώς μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, οι κομμουνιστές θα βρίσκονται και πάλι στις επάλξεις του αγώνα, από οποιοδήποτε μετερίζι,

για καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες εργασίας, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανάσχεση απολύσεων, την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Γι’ αυτό λοιπόν, ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Νίκος Μόττας

Πηγή: Ατέχνως

(Visited 4.507 times, 1 visits today)