Print Friendly, PDF & Email

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Φύσσα! (vid)

Η ώρα των Απολογιών ξεκινά την Πέμπτη 20/6 στο Εφετείο
Πατέλης, Ρουπακιάς και 16 ακόμα καθάρματα ανοίγουν το χορό

Υπό το βάρος της πίεσης των συντριπτικών στοιχείων που έχουν αποκαλυφθεί, τα λεγόμενα των μαρτύρων υπεράσπισης που ο ίδιος ο αρχηγός έχει προτείνει, βρίθουν από αντιφάσεις, αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία και από προσπάθεια απαξίωσης των κατωτέρων ιεραρχικά και της δράσης τους.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία ΦύσσαΟι χρυσαυγίτες ανάλωσαν τις καταθέσεις τους στη γνωστή προσπάθεια να κρύψουν την ύπαρξη μελών στη ναζιστική οργάνωση, αλλά δεν τους βγήκε…

Αντίθετα, αναδείχθηκαν τα ναζιστικά στοιχεία που μάταια προσπαθεί να κρύψει η τακτική υπεράσπισης της οργάνωσης.

Ολοφάνερη ήταν και η προσπάθεια απενοχοποίησης του αρχηγού της με… σκανδαλώδη αντιστροφή της πραγματικότητας.

Ο Άρης Σπίνος, δημοσιογράφος και υποψήφιος με τους ναζιστές, έσπευσε να …ξεκαθαρίσει πριν ακόμα ερωτηθεί ότι δεν είναι μέλος της οργάνωσης.

Και αυτός, αντίθετα με τον επόμενο μάρτυρα υπεράσπισης, κατέθεσε ότι μέλη είναι μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ανώτερου (!) οργάνου.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη ρητορική μίσους του αρχηγού για τα τάγματα εφόδου και τις ξιφολόγχες που ακονίζονται στα πεζοδρόμια, για φασίστες, ναζιστές, τις δολοφονικές επιθέσεις κ.λπ.,

έκανε λόγο για χρυσαυγίτες βλαμμένους, βλάκες και χαζούς, που δεν μπορούσαν να καταλάβουν βαθύτερα τον εμπνευσμένο λόγο του αρχηγού Μιχαλολιάκου που έχει πάνω από 400.000 βιβλία (!) στις βιβλιοθήκες του και τα έχει διαβάσει πάνω από δύο φορές!

Μάλιστα, δίνοντας μια άλλη εκδοχή, είπε χαρακτηριστικά:

«Για να γίνεις μέλος πρέπει να μπορέσεις να καταλάβεις το λόγο του Ν. Μιχαλολιάκου και να μη νομίζεις ότι σου λέει πήγαινε σκότωσε, αυτά που λέει θέλει καιρό (!) κάποιος να τα κατανοήσει…».

Αναγνωρίζοντας σε σχετική φωτογραφία τον αρχηγό Μιχαλολιάκο με φόντο τη ναζιστική σημαία, κατέθεσε:

«Είναι ο Μιχαλολιάκος με αρχαιοελληνικό χαιρετισμό και πίσω του ο μαίανδρος ανάποδα!!»

Ο αρχηγόςΟμολόγησε επί της ουσίας τη στρατιωτική πειθαρχία των ταγμάτων εφόδου, μη δίνοντας όμως πιστευτή απάντηση για την αναντιστοιχία της σιδηράς πειθαρχίας – της εσωτερικής πειθαρχίας όπως την χαρακτήρισε – που οφείλεται στην ιδεολογία των χρυσαυγιτών και της απουσίας διαγραφής από τη Χρυσή Αυγή των δήθεν βλαμμένων, που μετέφραζαν λάθος τον αρχηγό και επιδίδονταν σε εγκληματικές πράξεις.

Με την κατάθεσή του αποκάλυψε και …τρίτο καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης σε συνέδριό της το 1992.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς έχει καταθέσει ότι το καταστατικό της ΧΑ του στάλθηκε στο περιοδικό «Σχολιαστής» το 1987.

Μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για ένα και μοναδικό καταστατικό, αυτό που κατατέθηκε το 2012.

Νέα στοιχεία

Στροφή 180 μοιρών υπήρξε και στα όσα είπε ο μάρτυρας υπεράσπισης για το πότε πληροφορήθηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μέχρι τώρα ο αρχηγός έλεγε ότι έμαθε για τη δολοφονία την επόμενη μέρα το μεσημέρι από τα ΜΜΕ.

Ο Αρ. Σπίνος είπε ότι από τις 3 τη νύχτα της δολοφονίας συνομιλούσε μαζί του για το θέμα:

«Υπήρχε μια εμπλοκή της μιας ομάδας από ανθρώπους που αυτονομάζονταν μέλη της ΧΑ […] ο κ. Μιχαλολιάκος προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί ακριβώς. Σύμφωνα με αυτά που έμαθα, μέλη της ΧΑ ελάμβαναν μηνύματα να πάνε σ’ ένα συγκεκριμένο μέρος…».

Ενδεικτική ήταν και η κατάθεση του Αθ. Κωνσταντίνου, απόστρατου και υποψήφιου ευρωβουλευτή μαζί με τον Ι. Λαγό με τη ναζιστική οργάνωση.

Ο εν λόγω δήλωσε συνεργάτης του αρχηγού από την ίδρυση της ΧΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και επικεφαλής του «Ιδρύματος Ερευνών» «ΑΙΓΙΣ» φορέα μελετών εθνικοσοσιαλιστικών ιδεών, που υποτίθεται ότι αποπέμφθηκαν το ’92.

Και αυτός προσπάθησε να… εξηγήσει στο δικαστήριο τα ανεξήγητα, όπως π.χ. για το αν υπάρχουν μέλη, υποστηρικτές κ.λπ., τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία ΦύσσαΣε ερώτηση της προέδρου για τα λεγόμενα του Ν. Μιχαλολιάκου περί:

«Σεβασμού στη Γερμανία του Χίτλερ»,

το 2011, κατέθεσε ότι το έκανε για να μην αποκολληθεί από το κοινό του, δηλαδή τους Έλληνες ναζί που υποτίθεται ότι αποπέμφθηκαν όπως ο ίδιος είπε το ’92…

Πρώτη φορά, επίσης, σε μια προσπάθεια να σωθεί ο αρχηγός, ακούστηκε από μάρτυρα υπεράσπισης ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα, διαγράφηκε από το Πειθαρχικό ο πυρηνάρχης Πατέλης,

το στέλεχος δηλαδή της ναζιστικής οργάνωσης που μετά από εντολή του Ι. Λαγού ενεργοποίησε με μηνύματα το τάγμα εφόδου που τον δολοφόνησε.

Ας σημειωθεί ότι το Πειθαρχικό, σύμφωνα με τις καταθέσεις των περισσοτέρων μαρτύρων υπεράσπισης, είναι ανύπαρκτο.

Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι διεγράφη όλη η ΤΟ Νίκαιας και ο Πατέλης, γεγονός που δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο και μαρτυρία.

Αγανάκτηση, γέλιο και αντιδράσεις

Αγανάκτηση στο ακροατήριο προκάλεσαν και οι καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων υπεράσπισης του αρχηγού.

Σύμφωνα με τον Ν. Παπαδημητρίου, καθηγητή στο Δημοκρίτειο, ψηφοφόρο, ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι «απλός, λεπτός άνθρωπος», πολύ θρήσκος, ο οποίος ξοδεύει σε προσωπικά έξοδα μόνο 250 το χρόνο!

Μάλιστα, ο κ. καθηγητής ανακάλυψε όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Μιχαλολιάκος είναι «πυρ και μανία εναντίον των ναζί» ως εχθρών του έθνους.

Στην «επιστημονική» του ανάλυση, η Χρυσή Αυγή δεν έχει ρατσιστική λογική προς τους ξένους, απλώς επειδή είναι πολλοί και δεν χωράνε στη χώρα μας θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν…

Προκλητικός ήταν και ο μάρτυρας Κ. Μπουρτζάλας, δικηγόρος.

Τάγμα εφόδου νίκαιαςΔίνοντας μια θρασύτατη αλλά και γελοία «βερσιόν» στην κατάθεσή του για την πραγματικότητα και την Ιστορία, όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης με τη φράση:

«Είμαστε η σπορά των ηττημένων του ’45»,

προσπάθησε να θολώσει τα νερά απαντώντας:

«Το 1945 τον Γενάρη ηττημένος ήταν και ο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ!!!».

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν τη θυμηδία μέχρι και της έδρας του δικαστηρίου.

Νευρικό γέλιο προκάλεσε στο ακροατήριο και ο ισχυρισμός ότι δεν γνωρίζει το «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».

«Πατρική φιγούρα» χαρακτήρισε ο αστυνομικός Ζ. Καρακώστας (ήταν στη συνοδεία του) τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Την αντίδραση Πολιτικής Αγωγής και ακροατηρίου προκάλεσε με την κατάθεσή του και ο Α. Καρράς, που επιχείρησε και αυτός χυδαίους συμψηφισμούς, λέγοντας για τον ναζιστικό χαιρετισμό ότι οποιοσδήποτε, ακόμα και ο Λαμπράκης (!) μπορεί να φωτογραφηθεί με ατυχή τρόπο, ενώ χαιρετά κανονικά.

Η κατάθεση του αρχισυντάκτη της Χρυσής Αυγής, από το 2012, Ν. Κωνσταντίνου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μέλη και διαδικασία εγγραφής με παρακολούθηση ιδεολογικών ομιλιών.

Τέλος, ο Δ. Βλαχόπουλος, οικονομικός διευθυντής της Χρυσής Αυγής και υπεύθυνος των κεντρικών γραφείων της ναζιστικής οργάνωσης, επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του τη στελεχιακή και επαγγελματική σχέση με τη Χρυσή Αυγή των Πατέλη, Καζαντζόγλου και Μπαρέκα (της Τοπικής Νίκαιας) και τη θέση τους και ως μελών Ασφάλειας της Κεντρικής Διοίκησης.

Επίσης επιβεβαίωσε και την επαφή των Πατέλη, Ρουπακιά ως υπεύθυνων επικοινωνίας της Τοπικής Νίκαιας με την Κεντρική Διοίκηση.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Φύσσα!

Αν και τα δηλωθέντα ονόματα μαρτύρων υπεράσπισης ήταν 265, τελικά εμφανίστηκαν μόνο 69 μάρτυρες, καθώς υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία ΦύσσαΜάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν μόνο για 32 από τους 68 κατηγορούμενους (ο 69ος έχει αποβιώσει) και συγκεκριμένα:

 • Αγιοβλασίτης: 1 μάρτυρας,
 • Αγριογιάννης: 1 μάρτυρας,
 • Αλεξόπουλος: 1 μάρτυρας,
 • Αναδιώτης: 2 μάρτυρες,
 • Αποστολόπουλος: 1 μάρτυρας,
 • Αποστόλου: 2 μάρτυρες,
 • Γαλανάκης: 1 μάρτυρας,
 • Γερμενής: 3 μάρτυρες,
 • Γρέγος: 1 μάρτυρας,
 • Δασκαλάκης: 1 μάρτυρας,
 • Δήμου: 1 μάρτυρας,
 • Ζαρούλια: 2 μάρτυρες,
 • Ζησιμόπουλος: 2 μάρτυρες,
 • Ηλιόπουλος: 5 μάρτυρες,
 • Κασιδιάρης: 3 μάρτυρες,
 • Καστρινός: 1 μάρτυρας,
 • Κομιανός: 1 μάρτυρας,
 • Κορκοβίλης: 1 μάρτυρας,
 • Κούζηλος: 1 μάρτυρας,
 • Λαγός: 1 μάρτυρας,
 • Μαρίας: 3 μάρτυρες,
 • Ματθαιόπουλος: 4 μάρτυρες,
 • Μιχάλαρος: 1 μάρτυρας,
 • Μιχαλολιάκος: 10 μάρτυρες,
 • Μίχος: 3 μάρτυρες,
 • Μπενέκη: 1 μάρτυρας,
 • Μπούκουρας: 6 μάρτυρες,
 • Παναγιώταρος: 3 μάρτυρες,
 • Σαντοριναίος: 1 μάρτυρας,
 • Σκορδέλη: 3 μάρτυρες,
 • Τσακανίκας: 1 μάρτυρας,
 • Τσαλίκης: 1 μάρτυρας.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία ΦύσσαΟι υπόλοιποι 36 κατηγορούμενοι δεν εξέτασαν κανέναν μάρτυρα, ανάμεσά τους και οι «πυρηνάρχες» – κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γ. Πατέλης και Αν. Πανταζής.

Μάρτυρες δεν εξέτασαν επίσης 4 κατηγορούμενοι βουλευτές:

 • Ο πρώην βουλευτής Αχαϊας Αρβανίτης,
 • ο (πλέον) ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης,
 • ο βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς και
 • ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Μετά από σύντομους σχολιασμούς των καταθέσεων από τους δικηγόρους, το δικαστήριο μπαίνει στην τελική φάση των απολογιών.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων υπεράσπισης, η Πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα να παρουσιαστούν την Πέμπτη 20/6 στο Εφετείο, για να απολογηθούν.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία ΦύσσαΟι κληθέντες για απολογία κατηγορούμενοι είναι οι:

 1. Ιωάννης Άγγος,
 2. Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης,
 3. Γεώργιος Δήμου,
 4. Ιωάννης Καζαντζόγλου,
 5. Ελπιδοφόρος Καλαρίτης,
 6. Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός,
 7. Κωνσταντίνος Κορκοβίλης,
 8. Αναστάσιος Μιχάλαρος,
 9. Γεώργιος Πατέλης,
 10. Γεώργιος Ρουπακιάς,
 11. Σταύρος Σαντοριναίος,
 12. Γεώργιος Σκάλκος,
 13. Γεώργιος Σταμπέλος,
 14. Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας,
 15. Λέων Τσαλίκης,
 16. Αθανάσιος Τσορβάς,
 17. Νικόλαος Τσορβάς,
 18. Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Το δικαστήριο προτίμησε τελικά την κλήση των κατηγορουμένων ανά υπόθεση και όχι κατά αλφαβητική σειρά,όπως ζητούσαν δηλαδή και οι δικηγόροι των χρυσαυγιτών, με στόχο η εξέταση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης να γίνει προς το τέλος.

Οι απολογίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 20/6 μετά το τέλος των σχολιασμών των συνηγόρων υπεράσπισης.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Φύσσα!

Πηγές: 902.gr και JailGoldenDawn

(Visited 448 times, 1 visits today)