Print Friendly, PDF & Email

Ο Αρης κι ο Τσε γιατί ποτέ δεν φόρεσαν κουκούλα;

Φαίνεται πως έγινε πολύ της «μόδας» και πλασάρεται ολοένα και πιο συχνά στα αστικά ΜΜΕ ένα καινούργιο είδος «επαναστατών» που κύριο χαρακτηριστικό τους έχουν την άσκηση «ατομικής τρομοκρατίας» καλυμένη πίσω από κουκούλες.

Μια «οργάνωση» που εμφανίζεται πότε σαν «λαϊκός σωτήρας» κι άλλοτε σαν «αυτόκλητος τιμωρός» και εκθειάζεται ή «καταγγέλεται» (αναλόγως τον ρόλο που έχει αναλάβει το κάθε κανάλι) σαν μια «υπερεπαναστατική» ή «εξτρεμιστική» οργάνωση.

Ο Αρης κι ο Τσε γιατί ποτέ δεν φόρεσαν κουκούλα;
Ο Αρης κι ο Τσε γιατί ποτέ δεν φόρεσαν κουκούλα;

Ο σκοπός τους εκτός από πονηρός έχει διπλό στόχο:

Από τη μια τονώνουν το «ηθικό» όσων έχουν επιλέξει τον δρόμο της υποταγής και χρειάζονται επειγόντως κάποιον «σούπερ ήρωα» που θα «καλύψει» τον μικροαστικό εγωϊσμό τους που έχει πληγωθεί από τις διαδοχικές καρπαζιές που τρώνε από αφεντικά και κράτος και από τη δειλία που τους κρατά στον καναπέ μακριά από τη φωτιά του ταξικού αγώνα.

Κι από την άλλη να εμφανίσουν τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ταξικής πάλης, που διεξάγεται σφοδρά και καθημερινά σε κάθε εργασιακό χώρο και μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας, ως «συστημικούς» και «βολεμένους»!

Κι επειδή φέτος κλείσανε και 50 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Τσε και μόλις χτες ήταν η επέτειος της 28ης οκτωβρίου και γεμίσανε τα προφίλ στο facebook από εικόνες του Τσε και του Αρη, όπως και της εαμικής αντίστασης στην κατοχή, μπορείτε να μου πείτε ποιοι άλλοι εκτός από τους δωσίλογους φορούσανε κουκούλες;

Οσοι λοιπόν νιώθετε –έστω μια κάποια– «συμπάθεια» σε τέτοιες ομάδες που έχουν τέτοιο προσανατολισμό στη δράση τους και διαφωνείτε με όσα γράφω, θα σας παρακαλέσω πριν προβείτε σε αφοριστικούς χαρακτηρισμούς, να αναρωτηθείτε:

Με αυτά τα ερωτήματα σας αφήνω να διαβάσετε τρία μικρά άρθρα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Αγκίδα Press επισυνάπτοντας μόνο δύο φράσεις του Τσε:

«Είμαστε ειλικρινά πεπεισμένοι ότι η τρομοκρατία είναι ένα αρνητικό όπλο, που δεν προσφέρει απολύτως ποτέ τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι ότι μπορεί να απομακρύνει το λαό από ένα επαναστατικό κίνημα, αφού συνδέεται ολοκληρωτικά μ’ αυτούς που επιδιώκουν ανθρώπινες απώλειες χωρίς προοπτική για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».[1]

«Η δολοφονία κι η τυφλή τρομοκρατία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Είναι προτιμότερο να γίνεται μαζική δουλειά, να εντυπώνεται το επαναστατικό ιδανικό, και να το κάνει να ωριμάσει για να μπορούν, στη δοσμένη στιγμή, να κινητοποιήσουν αυτές τις μάζες υποστηριζόμενες από τον επαναστατικό στρατό και να κάνουν να κλίνει η πλάστιγγα προς την πλευρά της Επανάστασης».[2]

Ροβεσπιέρος

* * *

Θυμάστε τότε που οι Χρυσαυγίτες λάμβαναν καταγγελίες και πήγαιναν να «επιβάλουν την τάξη»;!

Θυμάστε τότε που οι Χρυσαυγίτες λειτουργούσαν σαν αυτόκλητοι φύλακες του νόμου και της τάξης;!

Θυμάστε τότε που οι Χρυσαυγίτες ασκούσαν ατομική βία για να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα»;!

Την θέση των Χρυσαυγιτών πήραν οι Ρουβίκωνες οι οποίοι κοροϊδεύουν τον κόσμο πως μπορεί να κοπεί το «φακελάκι» με ατομικούς εκφοβισμούς και βιαιοπραγίες κατά γιατρών, οι οποίοι γιατροί μάλιστα δεν γνωρίζουμε εάν δικαίως ή αδίκως κατηγορούνται!

Αποπροσανατολισμός!

Οι Ρουβίκωνες έρχονται να αντικαταστήσουν στην συνείδηση του κόσμου τους «αριστερούς» που ήρθαν (υποτίθεται) για να γλιτώσουν τον λαό και τελικά γλιτώνουν την πλουτοκρατία.

Και τους χρυσαυγίτες που θα άλλαζαν την Ελλάδα με ξυλοδαρμούς αλλά τελικά τους μόνους που ξυλοφόρτωσαν ήταν οι αδύναμοι κι οι κατατρεγμένοι!

Οι κουκουλοφόροι Ρουβίκωνες είναι ένα ακόμα δημιούργημα του αστικού κράτους για να αποπροσανατολίσει τον λαό και να καθοδηγήσει την οργή του προς ανέξοδα για το σύστημα μονοπάτια.

Οι Ρουβίκωνες είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης του καζανιού που βράζει προκειμένου να μην σκάσει!

Οι Ρουβίκωνες δεν είναι τίποτε άλλο παρά πέμπτη φάλαγγα στην πλάτη του μαζικού λαϊκού κινήματος το οποίο δεν πρέπει να παρασυρθεί για ακόμα μια φορά σε ανέξοδες για το σύστημα δράσεις αλλά πρέπει να οργανώσει την πάλη του για να πάρει στα χέρια του την εξουσία.

Τάκης Φ.

* * *

Ο Αρης κι ο Τσε γιατί ποτέ δεν φόρεσαν κουκούλα;

Επειδή μερικοί αφελείς έσπευσαν να χαρούν με τους τραμπουκισμούς του Ρουβίκωνα και με τους κουκουλοφόρους που κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες, τις οποίες φορούσαν και οι συνεργάτες των Ναζί, τραμπουκίζουν κόσμο, θα θέλαμε πριν παραχαρούν να τους ρωτήσουμε πώς θα τους φαινόταν εάν έβλεπαν αγωνιστές με κουκούλες;!

Θα θέλαμε να τους καλέσουμε να σκεφτούν πως θα αισθάνονταν εάν έβλεπαν τους αγωνιστές που έφραξαν τον δρόμο στα Νατοϊκά στρατεύματα στον Πολύμυλο της Κοζάνης να φορούν κουκούλες!

Πώς θα αισθάνονταν εάν έβλεπαν τους αγωνιστές που αντιπαρατέθηκαν με τα ΜΑΤ στα Κοίλα της Κοζάνης να φορούν κουκούλες!

Πώς θα αισθάνονταν εάν έβλεπαν τους κομμουνιστές με τις κόκκινες σημαίες και τα σφυροδρέπανα στα χέρια να φορούν κουκούλες!

Οι αγωνιστές, οι κομμουνιστές αρνήθηκαν να βάλουν κουκούλα ακόμα και μπροστά στην θέα του εκτελεστικού αποσπάσματος, αρνήθηκαν να κρύψουν το πρόσωπό τους ακόμα κι απέναντι σ’ εκείνην την αστραπή που θα τους έστελνε στην αιωνιότητα!

Οι αγωνιστές δεν φορούν κουκούλες!

Οι αγωνιστές δείχνουν το πρόσωπό τους για να ξέρει ο λαός ποιους πρέπει ν’ ακολουθεί, για να ξέρει ο λαός δίπλα σε ποιους πρέπει να σταθεί, για να ξέρει ο λαός δίπλα σε ποιους πρέπει να πολεμήσει! Οι κομμουνιστές δεν κρύβουν το πρόσωπό τους γιατί είναι περήφανοι για τις πράξεις τους!

Οι κομμουνιστές δεν κρύβονταν και δεν έκρυβαν το πρόσωπό τους ακόμα κι όταν τις συνέπειες της δράσης τους εκτός από τους ίδιους τις πλήρωναν και οι οικογένειές τους!

Οι κομμουνιστές δεν κρύβουν το πρόσωπό τους γιατί ξέρουν ότι ο αγώνας έχει τίμημα που πρέπει να πληρωθεί, γιατί αν δεν πληρωθεί δεν είναι αγώνας αλλά βίτσιο ή διασκέδαση!

Οι κομμουνιστές δεν κρύβουν το πρόσωπό τους γιατί δεν είναι σήμερα για σήμερα, γιατί έρχονται από το μέλλον και σκοπός τους δεν είναι να εκβιάσουν και να φοβίσουν κανέναν ατομικά!

Ο Αρης κι ο Τσε γιατί ποτέ δεν φόρεσαν κουκούλα;
Ο Αρης κι ο Τσε γιατί ποτέ δεν φόρεσαν κουκούλα;

Σκοπός τους είναι να τσακίσουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και να φέρουν την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κι αυτό οι κομμουνιστές ξέρουν ότι δεν γίνεται με κρυμμένα πρόσωπα παρά με πρόσωπα που να λάμπουν από την φλόγα της επανάστασης όχι μόνο στον ήλιο αλλά και στο απόλυτο σκοτάδι!

Νικολαΐδης Χρηστάκης

Πηγή: Αγκίδα

Ο Αρης κι ο Τσε γιατί ποτέ δεν φόρεσαν κουκούλα;

Επειδή κάποιος πονηρός θεώρησε ότι είναι «αγκύλωση» το να μην συμπαραταχτείς με τους κουκουλοφόρους του Ρουβίκωνα στην άσκηση ατομική βίας, θα πρέπει να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα για τους Ρουβίκωνες, τους κουκουλοφόρους γενικά και τις πρακτικές τους.

Η αλητεία και η μπαχαλομαγκιά δεν έχουν καμία σχέση με το μαζικό λαϊκό κίνημα!

Τύποι που μπουκάρουν σε γραφείο γιατρού και δεν βλέπουμε τα πρόσωπά τους γιατί φοράνε κουκούλες κι απειλούν ότι θα του σπάσουν το κεφάλι και απειλούνε ότι αν τους καταγγείλει και μπούνε στη φυλακή θα βγούνε από την φυλακή και θα του σπάσουν το κεφάλι αφού πρώτα θα τον βάλουνε να φάει τα λεφτά από το φακελάκι, δεν μπορεί να είναι αγωνιστές παρά μόνο τσιχλόμαγκες και αλητάκια!

Αλλωστε αφού δεν φαίνονται τα πρόσωπα των κουκουλοφόρων γιατί να μην πιστέψουμε ότι δεν πήγαν στον γιατρό για το φακελάκι που λένε ότι ζήτησε αλλά για άλλους αλλότριους σκοπούς;!

Τύποι που φοράνε κουκούλα κι εισβάλουν σε γραφεία, πρεσβείες και νοσοκομεία χωρίς να δείχνουν τα πρόσωπά τους, γιατί να μην είναι οι ίδιοι τύποι που τον Οκτώβρη του 2011 διεξήγαγαν την δολοφονική επίθεση εναντίον των ταξικών δυνάμεων και συνδικάτων στο Σύνταγμα;!

Και γράφουμε «διεξήγαγαν» και όχι «πραγματοποίησαν» διότι εκείνη η επίθεση δεν ήταν «αυθόρμητη» επίθεση κάποιων γραφικών, αλλά συντονισμένη επίθεση παρακρατικών κουκουλοφόρων!

Είναι λοιπόν απίθανο να επικροτήσουμε την δράση κουκουλοφόρων ως επαναστατική δράση γιατί είναι δράση παρακρατικών καθοδηγούμενη από τους αστικούς μηχανισμούς προκειμένου από τη μία να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα προβλήματά του κι αφετέρου να του δώσουν ψεύτικες αδιέξοδες για το σύστημα λύσεις!

Οι κουκουλοφόροι Ρουβίκωνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά παρακρατικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αριστεροαναρχική ακροδεξιά που προσπαθεί να αντικαταστήσει στην συνείδηση του κόσμου τους Συριζαίους και τους Χρυσαυγίτες των πλατειών!

Σημειώσεις:

[1]. Τσε Γκεβάρα: «Ο Ανταρτοπόλεμος», σελ. 127, εκδόσεις «Καρανάση».
[2]. Στο ίδιο, σελ. 118-119.

Ραφαήλ Βασιλειάδης

Πηγή: Αγκίδα

(Visited 2.203 times, 1 visits today)