Print Friendly, PDF & Email

Έκλεισε το σάιτ της Χρυσής Αυγής – Σε πλήρη διάλυση το ναζιστικό μόρφωμα!

Χωρίς στελέχη, γραφεία και site έμειναν οι φασίστες που «αλληλοκαρφώνονται» συνεχώς, ενώ ο Μιχαλολιάκος «ονειρεύεται» 8 εκ. ευρώ για να σωθεί!

Εικόνα διάλυσης παρουσιάσει η Χρυσή Αυγή μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και τα χαμηλά ποσοστά που την οδήγησαν εκτός Βουλής.

Τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της ΧΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο της «Real News» όσο και της «ΕφΣυν» το σκηνικό αποσύνθεσης της οργάνωσης περιλαμβάνει αποχωρήσεις μελών σε όλη την Ελλάδα, «αλληλοκαρφώματα» των μέχρι πρότινος ηγετικών στελεχών, οργανωτική συρρίκνωση με κλείσιμο δεκάδων γραφείων στην περιφέρεια (Κρήτη, Κεφαλονιά, Βέροια, Τρίκαλα, Καρδίτσα)

είναι αμφίβολο για πόσο ακόμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα καταφέρει να συντηρεί τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα επί της Οδού Μεσογείων.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι πλέον ούτε η… ιστοσελίδα της οργάνωσης δεν υπάρχει καθώς άλλαξε η διεύθυνση και δεν εμφανίζεται καν στην αναζήτηση της google.

Έκλεισε το σάιτ της Χρυσής Αυγής – Σε πλήρη διάλυση το ναζιστικό μόρφωμα

Η αιτία της παύσης της λειτουργίας της ιστοσελίδας της οργάνωσης είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μπαράζ των αποχωρήσεων.

Σύμφωνα με τη «Real News» μεταξύ των στελεχών που έχουν αποχωρήσει είναι και ο Καβαλιώτης ∆ημήτρης Βογιατζής.

Πρόκειται για στέλεχος που ανήκε και αυτός στον «στενό πυρήνα» του Μιχαλολιάκου, καθώς ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας.

Εκτός αυτών των ιδιοτήτων, όμως, ο Βογιατζής διατηρούσε και μια ακόμα, αυτήν του διαχειριστή της ιστοσελίδας.

Έκλεισε το σάιτ της Χρυσής Αυγής – Σε πλήρη διάλυση το ναζιστικό μόρφωμα
Ο Δ. Βογιατζής, πρώην μέλος της ΚΕ της Χρυσής Αυγής

Ο 41χρονος πτυχιούχος Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Γκρίνουιτς του Λονδίνου, ήταν ο άνθρωπος που είχε «στήσει» την ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης και διαχειριστής της.

Όπως φαίνεται, μετά τη φυγή του ο Βογιατζής αποφάσισε να πλήξει τη Χρυσή Αυγή και µε τη διάλυση του διαδικτυακού ιστότοπού της.

Εξώδικο Βογιατζή κατά Μιχαλολιάκου
Εξώδικο του Βογιατζή κατά Μιχαλολιάκου

Ωστόσο, πλέον στον «αέρα» βρίσκεται νέα ιστοσελίδα με διαφορετική διεύθυνση (url) από την προηγούμενη και σε διαφορετικό server.

Έκλεισε το σάιτ της Χρυσής Αυγής – Σε πλήρη διάλυση το ναζιστικό μόρφωμα! Το Plan B του Μιχαλολιάκου και τα 8 εκατ. ευρώ

Το ρεπορτάζ της «ΕφΣυν» ωστόσο θέλει τον Νίκο Μιχαλολιάκο να μην πτοείται από όλα τα παραπάνω και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα plan b.

«Η κίνηση του Μιχαλολιάκου να αποκλείσει τους τρεις ευρωβουλευτές από τις λίστες του και να ποντάρει στους δικούς του, Λαγό και Κωνσταντίνου, ήταν σημάδι ότι είχε από τον Απρίλιο καταλάβει το πρόβλημα.

Και μπορεί μετά τις βουλευτικές εκλογές ο Λαγός να αποσκίρτησε με τη δική του ομάδα των «σκληρών», αλλά οι πραγματικοί λόγοι και η ειλικρίνεια αυτής της κίνησης μένει να αποδειχτούν.

Λαγός και Μιχαλολιάκος

Κεντρικός στόχος του «Αρχηγού» παραμένει η προσωπική του πολιτική επιβίωση, η οποία βέβαια προϋποθέτει την απαλλαγή του από τις βαριές κατηγορίες για τις οποίες θα κληθεί σε λίγες βδομάδες να απολογηθεί.

Ο μόνος τρόπος που έχει σκεφτεί ότι μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί είναι να πάρουν επάνω τους όλη την ευθύνη τα απλά μέλη των Ταγμάτων Εφόδου, οι φυσικοί αυτουργοί των εγκληματικών πράξεων, οι πυρηνάρχες και οι περιφερειάρχες.

Σε αυτούς βέβαια περιλαμβάνονται ο Λαγός και η ομάδα του.

Ο Μιχαλολιάκος έχει μόνο ένα επιχείρημα για να τους πείσει να θυσιαστούν για χάρη του, όπως έκαναν σε παλαιότερες εποχές άλλοι «συναγωνιστές» (Περίανδρος, Κουσουμβρής, κ.ά.).

Αν απαλλαγεί, θα διεκδικήσει το τεράστιο ποσό της κρατικής χρηματοδότησης που δεν έχει καταβληθεί στη Χρυσή Αυγή από τον Οκτώβριο του 2013.

Ειρωνεία της τύχης.

Τη στιγμή που η ναζιστική οργάνωση αντιμετωπίζει πλήρη οικονομική χρεοκοπία, με κλείσιμο γραφείων, διάλυση διαδικτυακών προσβάσεων και αλληλοκαρφώματα στελεχών, ο «Αρχηγός» της προσβλέπει σε ένα ποσό που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Έκλεισε το σάιτ της Χρυσής Αυγής – Σε πλήρη διάλυση το ναζιστικό μόρφωμα

Με αυτά τα λεφτά ονειρεύεται να ξαναστήσει την οργάνωση και να δελεάσει τους αφελείς που θα θυσιαστούν και πάλι για τον «φίρερ» τους», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Πηγή: News247

(Visited 1.712 times, 1 visits today)