Print Friendly, PDF & Email

Εταιρεία που «πολεμά» την υπογεννητικότητα απέλυσε έγκυο!

Μια έγκυος εργαζόμενη 10 χρόνια στην εταιρεία βεφικών τροφών «Γιώτης» απολύθηκε επειδή διέπραξε το έγκλημα της …εγκυμοσύνης!

Εταιρεία που «πολεμά» την υπογεννητικότητα απέλυσε έγκυοΚαι αυτή η απόλυση της εγκύου έγινε την ίδια ακριβώς στιγμή που τρέχει το πρόγραμμα:

«Μια ελπίδα γεννιέται»

από την κοινωνικά …«ευαίσθητη» εταιρεία «Γιώτης» για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, που σε συνεργασία με την επίσης κοινωνικά …«ευαίσθητη» ΜΚΟ την «HOPEgenesis» αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη υποψήφιων μητέρων σε 86 απομακρυσμένα χωριά…

Όλα αυτά με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες βεβαίως – βεβαίως που σκοπό έχουν να αναδείξουν την …κοινωνική «ευαισθησία» της καλής αυτής εταιρείας παραγωγής βρεφικών τροφών.

Η … καλή αυτή λοιπόν εταιρεία «Γιώτης» αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης των 86 εγκύων, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας, καθώς και τις ανάγκες των μωρών τους σε βρεφικές τροφές για τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους…

Εταιρεία που «πολεμά» την υπογεννητικότητα απέλυσε έγκυοΤην ώρα λοιπόν που στις τηλεοράσεις και στα υπόλοιπα ΜΜΕ διαφημιζόταν αυτή η πρωτοβουλία, μια νέα μητέρα, που εργαζόταν επί 10 χρόνια σ’ αυτήν την εταιρεία, είδε τη σύμβασή της να μην ανανεώνεται επειδή έκανε το λάθος να μείνει έγκυος!

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες συνδικαλιστών, της είπαν ότι δεν μπορούν να την κρατήσουν, αφού ως νέα μητέρα θα έχει πολλές υποχρεώσεις, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε απουσίες από τη δουλειά…

Της έγινε επίσης γνωστό ότι συμφέρει περισσότερο στην εταιρεία να προσλάβει μια νεότερη εργαζόμενη, με πολύ μικρότερο μεροκάματο.

Ελένη Μ.

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα;

Εταιρεία που «πολεμά» την υπογεννητικότητα απέλυσε έγκυοΓια να προλάβουμε ορισμένους καλοθελητές, οι οποίοι έχουν την τάση τέτοια φαινόμενα, να τα αποδίδουν αποκλειστικά και μόνο στην ελληνική «στρεβλή» πραγματικότητα επισυνάπτουμε μια πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού – παρακαλώ – Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο όχι μόνο δεν δικαίωσε μια απολυμένη έγκυο από τον ισπανικό τραπεζικό κολοσσό «BANKIA» απλά και μόνο επειδή είχε μείνει έγκυος, αλλά έκρινε και «νόμιμη», την απόλυσή της!

Ένα ακόμα παράδειγμα από τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα, αφορούσε οίκο ευγηρίας που απέλυσε την 24χρονη νοσηλεύτρια μόλις τους ανακοίνωσε πως είναι έγκυος.

Το περιστατικό συνέβη το 2014 ενώ η δικαστική απόφαση που βγήκε πριν έναν χρόνο, όχι μόνο «δικαίωσε» την εργοδοσία αλλά επιδίκασε στην νεαρή μητέρα να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα!

Εταιρεία που «πολεμά» την υπογεννητικότητα απέλυσε έγκυοΥπενθυμίζουμε πως πριν ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη η ελληνική αστυνομία διέπρεψε πάλι όταν  συνέλαβε καθηγητές (την Προέδρο και τον Αντιπροέδρο της Α’ ΕΛΜΕ) επειδή συμπαραστάθηκαν – με ψήφισμά τους – σε μία έγκυο εργαζόμενη που απολύθηκε από ιδιωτική τηλεφωνική εταιρία της Αθήνας.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως μπροστά στα κέρδη οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους δεν υπολογίζουν ούτε εγκύους ούτε ανθρώπινες ζωές και οι «ανησυχίες» τους για την υπογεννητικότητα εξαντλούνται σε δράσεις, που δεν αγγίζουν την κερδοφορία τους και γίνεται μόνο για το «φαίνεσθαι».

Ροβεσπιέρος

(Visited 1.036 times, 1 visits today)