Print Friendly, PDF & Email

Ποινή φυλάκισης στο ναύτη που εξέθεσε το ρόλο του ΝΑΤΟ

Την ώρα που κάτω από την κατακραυγή η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόσπαση του φαντάρου που ζήτησε να σβηστεί το «ρητό» του ναζιστή στο Μανταμάδο

Ένα ακόμα πολύ σοβαρό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης, που το Νοέμβρη βγήκε στην αναφορά της φρεγάτας «Ναβαρίνον» όπου υπηρετούσε ως Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ, και δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο, κλήθηκε χτες σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή στο λαό την αντίθεσή του!

Ποινή φυλάκισης στο ναύτη που εξέθεσε το ρόλο του ΝΑΤΟΘυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η απόσπαση του ναύτη σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο συμμετείχε στη ΝΑΤΟική αποστολή, κίνηση που ξεσήκωσε κύμα αλληλεγγύης από σωματεία, φορείς, απόστρατους και άλλους στρατευμένους.

Όπως επιβεβαιώνεται και από τη νέα απαράδεκτη αυτή τιμωρία του ναύτη, κυβέρνηση και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενοχλούνται σφόδρα από τη στάση όσων υψώνουν ανάστημα απέναντι στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που οι ίδιοι υπηρετούν, και προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου ανάμεσα στους στρατευμένους.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται και πόσο «κούφιες» είναι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, όπως οι χτεσινές του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Π. Ρήγα, ο οποίος με αφορμή το σοβαρό περιστατικό με την αναγραφή «ρητού» ναζιστή στρατάρχη στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο, σε συνέντευξη έλεγε ότι:

«Οι οπλίτες έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα».

Να σημειωθεί, στο μεταξύ, ότι όπως έγινε γνωστό χτες, ύστερα από τη λαϊκή κατακραυγή και το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε στον στρατευμένο ο οποίος βγήκε στην αναφορά ζητώντας να σβηστεί, όπως και έγινε, το «ρητό» του ναζιστή, η απόσπαση που του είχε ανακοινωθεί, πάρθηκε πίσω.

Εργατικά σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση

Για την αναγραφή του ναζιστικού «ρητού» οι αντιδράσεις συνεχίζονται.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει το σοβαρό περιστατικό σημειώνοντας ότι:

«Πράξεις σαν κι αυτή συνδέονται με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία από τη μία καλεί στελέχη της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη καλεί σε διάφορα «αντιφασιστικά» μέτωπα.

Καμία ανοχή στους φασίστες και στις εγκληματικές ιδέες και πράξεις τους. Οταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να τσακίσουν το φασισμό, όπως το έχουν κάνει ξανά στην Ιστορία, να θάψουν τους φασίστες κάτω από τα ερείπια του Ράιχσταγκ υψώνοντας την κόκκινη σημαία».

Ποινή φυλάκισης στο ναύτη που εξέθεσε το ρόλο του ΝΑΤΟΤη στάση του φαντάρου χαιρετίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και σημειώνουν:

«Οι απόγονοι του ναζισμού που θέλουν να μπολιάσουν τις συνειδήσεις των φαντάρων με φασιστικές ιδέες βρίσκουν έδαφος από τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου, για την υποταγή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς όπου συμμετέχει η χώρα μας και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας.

Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες να καταγγείλουν το φασιστικό γεγονός στο στρατόπεδο της Λέσβου, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με τις εγκληματικές ιδέες και πράξεις τους».

Την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται οι δηλώσεις στρατευμένων με τις οποίες καταγγέλλουν τις μεγάλες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση για την αναγραφή του «ρητού» του ναζιστή στρατάρχη, ενώ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο φαντάρο που βγήκε στην αναφορά ζητώντας να σβηστεί.

Στρατιώτης Πυροβολικού της 117 Α/Κ ΜΜΠ, στον Έβρο, δήλωσε:

«Καταδικάζω απερίφραστα την αναγραφή «ρητού» ενός ναζιστή εγκληματία πολέμου σε ελληνικό στρατόπεδο στο Μανταμάδο Λέσβου.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της διοίκησης του στρατοπέδου που επέτρεψε να αναγραφεί ένα τέτοιο «ρητό» σε ένα ελληνικό στρατόπεδο, όταν η Λέσβος και η Ελλάδα ολόκληρη πλήρωσε με ποταμούς αίματος την τριπλή ναζιστική – φασιστική κατοχή από Γερμανία – Ιταλία – Βουλγαρία.

Ποινή φυλάκισης στο ναύτη που εξέθεσε το ρόλο του ΝΑΤΟ

Είναι προς τιμήν των φαντάρων που αντέδρασαν σε αυτό το «ρητό» και απαίτησαν να σβηστεί από τον τοίχο του στρατοπέδου, όπως και έγινε.

Το παραπάνω περιστατικό αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, επειδή ενώ ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη καλώντας σε μέτωπα ενάντια στην ακροδεξιά, ανέχεται ταυτόχρονα την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε κοινές επισκέψεις σε στρατιωτικά φυλάκια με τα κυβερνητικά στελέχη.

Το τέρας του φασισμού δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί από κυβερνήσεις που κάνουν αντιφασισμό αλά καρτ, αλλά από τους ίδιους τους φαντάρους και τα στελέχη έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, μακριά από το ναζιστικό – φασιστικό δηλητήριο που στρέφει τον ένα λαό ενάντια στους άλλους».

Στρατιώτης Εφοδιασμού – Μεταφορών από το 79 ΤΥΠΕΘ στη Σάμο, μας δήλωσε:

«Πριν από μερικές μέρες διαβάσαμε για το απαράδεκτο και πολύ σοβαρό περιστατικό στη στρατιωτική μονάδα στο Μανταμάδο, στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, με τον «στολισμό» του τοίχου του στρατοπέδου με φασιστικό «ρητό» στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, με ευθύνη του διοικητή της μονάδας.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Πριν από λίγο καιρό, κατά την εκπαίδευσή μας, δόκιμος έφεδρος αξιωματικός φώναζε εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα.

Όλες αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες. Ο φασισμός, και ο εθνικισμός, που τον έχει ζήσει στο πετσί του ο λαός μας δεν χωράει στον ελληνικό στρατό, εκεί που κάνουν τη θητεία τους εργατόπαιδα, παιδιά μεταναστών και απόγονοι θυμάτων του ναζισμού.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Αμυνας είναι τεράστια αφού δίνει πάτημα σε τέτοια περιστατικά καλώντας και ποζάροντας μαζί σε εκδηλώσεις και ασκήσεις του ελληνικού στρατού με τους φασίστες δολοφόνους της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Καμία ανοχή στους φασίστες ναζιστές. Οι ιδέες και οι ενέργειές τους δεν χωράνε στα στρατόπεδα όπου κάνουμε τη θητεία μας».

Στρατιώτες από το στρατόπεδο «Αποστολίδη» αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε την εμφάνιση του «ρητού» του φονιά των λαών στρατάρχη της Βέρμαχτ Μάνσταϊν στο στρατόπεδο της Λέσβου. Έχει τεράστιες ευθύνες η σημερινή κυβέρνηση που βγάζει λάδι τους εγκληματίες ναζιστές της ΧΑ, που σουλατσάρουν μαζί στα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να αποθρασύνει κάθε λογής φασιστικά στοιχεία μες στο στράτευμα.

Ποινή φυλάκισης στο ναύτη που εξέθεσε το ρόλο του ΝΑΤΟΛέμε ξεκάθαρα πως εμείς οι νέοι στρατευμένοι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε συνθήματα που έχουν ρατσιστικό ή αλυτρωτικό χαρακτήρα γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς, παρά μόνο τις αλυσίδες μας».

Από την 30ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, στο Λαγό Έβρου, φαντάροι είπαν:

«Η αναγραφή ρήσης του εγκληματία ναζιστή στρατάρχη Μάνσταϊν σε τοίχο στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου με ευθύνη της διοίκησης αποτελεί μία απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη ενέργεια.

Συνιστά πρόκληση και προσβολή τόσο απέναντι σε εμάς τους νέους που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία όσο και απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συνολικά απέναντι στο λαό μας, στα θύματα της ναζιστικής κατοχής σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα (Δίστομο, Καλάβρυτα, Κάνδανος, Χορτιάτης), στους χιλιάδες εκτελεσμένους από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους πολιτικούς προγόνους των χρυσαυγιτών και των κάθε είδους σύγχρονων φασιστοειδών.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί με τη στάση της έχει αποθρασύνει τα ναζιστικά αποβράσματα που οι λαοί τσάκισαν με την πάλη τους το 1940 – 1945.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων μας στη Λέσβο απομονώνουμε τους φασίστες και τους ναζιστές παντού!».

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 284 times, 1 visits today)