Print Friendly, PDF & Email

Ήρθε «φορτωμένο» το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman»

Άλλα τρία πλοία του θανάτου σε Πειραιά, Ρόδο και Σαντορίνη – Επίσκεψη στην αεροπορική βάση του Άραξου από τον επικεφαλή της Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ

Στη Σούδα έχει δέσει από χτες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», που ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ επιχειρεί στην Ανατολική Μεσόγειο (Τα αεροσκάφη του βομβαρδίζουν στόχους στη Συρία).

Ήρθε «φορτωμένο» το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman»
Στα Χανιά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, φορτωμένο με πολεμικά αεροσκάφη

Άλλη μια απόδειξη των υπηρεσιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην υλοποίηση επικίνδυνων σχεδιασμών του ευρωατλαντικού άξονα στην περιοχή.

Κατά πληροφορίες, το γιγαντιαίο σκάφος θα μείνει στη Σούδα μέχρι τις 27 του μήνα, δίνοντας ευκαιρίες στο πλήρωμα για «αναψυχή».

Θυμίζουμε πως το αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στα Χανιά και στις 21 Ιούνη του 2016, καθώς η βάση των Αμερικανών παίζει κομβικό ρόλο για τα σχέδιά τους στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαύλων και αγορών.

Επίσης, τρία από τα πλοία της αρμάδας συνοδείας του κατέπλευσαν σε άλλα ελληνικά λιμάνια, προς «σύσφιξη σχέσεων» με τον ντόπιο πληθυσμό, όπως προκλητικά ισχυρίζεται η διεύθυνση των μακελάρηδων.

Κατά αρμόδιες πηγές, το καταδρομικό «USS Nomandy» κατέπλεε στη Σαντορίνη και μάλιστα στο νησί αναμένεται να πάει και ο πρέσβης των ΗΠΑ. Το αντιτορπιλικό «USS Forrest Sherman» στη Ρόδο.

Το, δε, αντιτορπιλικό «USS Bulkeley» κατέπλευσε χτες στον Πειραιά.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» διαδήλωσαν στα Χανιά

Αγωνιστικά «υποδέχτηκαν» τη φονική μηχανή των ΗΠΑ, το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman», στη Σούδα των Χανίων, με δυναμική κινητοποίηση χτες, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων μαζί με σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:

 • Σύνδεσμος Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
 • Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά
 • Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
 • Σωματείο Εργαζόμενων στην ιδιωτική Εκπαίδευση
 • Σωματείο Επισιτισμού και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ήρθε «φορτωμένο» το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman»Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πικετοφορία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης,

φώναξε συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας. Βροντοφώναξε για μια ακόμα φορά για να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Στην πικετοφορία παρευρέθηκαν και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων (ΟΓΕ) καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι:

«Χρέος μας να δείξουμε την αντίθεσή μας στην παρουσία των “Ράμπο” στην πόλη μας»,

ενώ τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν:

 • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
 • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
 • Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
 • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Ενώ, τα σωματεία και οι φορείς στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, συμπλήρωσαν:

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του νομού να τους γυρίσουν την πλάτη. Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή είναι αναμμένο.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές σε Συρία και Παλαιστίνη οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εμπλέκει τη χώρα μας και το λαό μας στα παιχνίδια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και της αστικής τάξης της χώρας μας.»

Τον κατάπλου του πολεμικού πλοίου στη Σαντορίνη καταγγέλλει η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ, καλώντας τον δήμαρχο και:

«Κάθε εκλεγμένο εκπρόσωπο του θηραϊκού λαού να μη συναντήσει τον Αμερικανό πρέσβη που έρχεται να επιβραβεύσει την επιθετική δράση του αμερικανικού Ναυτικού στο νησί.»

Πηγή: Ριζοσπάστης

Τι γυρεύει στον ‘Αραξο ο επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ;

Υπόλογη για την εμπλοκή στα ολέθρια σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Την ώρα που το ΚΚΕ έχει καταγγείλει εδώ και μήνες εργασίες αναβάθμισης στη βάση του Αραξου, που παραπέμπουν σε «φιλοξενία ειδικών όπλων», ανάμεσά τους ακόμα και πυρηνικών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με τις κυβερνητικές «διαψεύσεις» κάθε άλλο παρά να καθησυχάζουν,

Ήρθε «φορτωμένο» το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman»πρόσθετη ανησυχία προκαλεί η πληροφορία ότι στις 17/5 επισκέφτηκε την αεροπορική βάση του Αραξου ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής της Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ και σταθερός υπέρμαχος του διαβόητου ΝΑΤΟικού δόγματος του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος».

Την επίσκεψη Φρέντρικσον – ο οποίος συνοδευόταν από επιτελείς του ΝΑΤΟ – στην 116 Πτέρυγα Μάχης γνωστοποίησε η ιστοσελίδα militaire.gr, ενώ δεν υπήρξε καμία κυβερνητική διάψευση.

Πρόκειται για μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, άσχετα με το τι υποστηρίζει δημοσίως, στην πραγματικότητα «παίζει με τη φωτιά», στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναδειχθεί σε «σημαιοφόρο» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή.

Ήρθε «φορτωμένο» το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman»
Ο Φρεντ Φρέντρικσον

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει από τον περασμένο Σεπτέμβρη το ΚΚΕ, με παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ κατήγγειλε ότι:

«Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε, λέει, στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Αραξου.

Μάλιστα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες.»

Πηγή: 902.gr

(Visited 891 times, 1 visits today)