Print Friendly, PDF & Email

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Καλλιτέχνες κι άνθρωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών εκφράζουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, στις βουλευτικές εκλογές.

Ιωάννα Καρατζαφέρη
Συγγραφέας

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ

Η ζωή μας που μακραίνει γίνεται χάριν του Κομμουνιστικού Κόμματός μας που φροντίζει όλους τους ανθρώπους όχι μόνο για να μαθαίνουν την ύπαρξή του, αλλά να γίνονται δραστήριοι για τις ιδέες του που αφορούν το σύνολο του λαού απ’ όπου προέρχονται.

Χωρίς ποτέ να ξεφεύγουμε το μήκος της ύπαρξής του γίνεται όλο και πιο στέρεο, και οι ιδέες ισχυρότερες, τα μέλη πιο φιλικά και πρόθυμα να μας δέχονται και να μας ενημερώνουν για την εκατονταετία της ύπαρξής του με τους μοναδικούς αγώνες που οι στόχοι δεν ήταν προσωπικοί αλλά πανανθρώπινοι.

Εύχομαι τους ανθρώπινους αποδεκτούς και αποτελεσματικούς κομμουνιστικούς αγώνες να τους τιμούμε.

Γι’ αυτό πιο δυνατό ΚΚΕ την Κυριακή, για να δυναμώσουν οι αγώνες μας από την επόμενη κιόλας μέρα!

Μάκης Σεβίλογλου
Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ
Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Όσοι ποντάρουν στην αποχή, προκηρύσσουν εκλογές εν μέσω θέρους…Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη η ψήφος στο ΚΚΕ για την ανάδειξη ισχυρής αντιπολίτευσης στη Βουλή…

Τώρα που ο αντιπολιτευτικός λόγος των αστικών κομμάτων έχει περισσότερο από ποτέ δραματικά περιοριστεί, σε επίπεδα κουτσομπολιού (θυμάστε τις συζητήσεις για το γάλα)

και η στάχτη στα μάτια περισσεύει, το ΚΚΕ, παρά τη λάσπη, εξακολουθεί να μη συμβιβάζεται και να πρωτοστατεί σοβαρά στο δρόμο, πλάι στον εργαζόμενο του μόχθου…

Γιατί το ΚΚΕ δεν ανήκει στην ηγεσία του, παρά μόνο σ’ αυτούς που το ‘χουν ανάγκη και σήμερα είναι πολύ περισσότεροι…

Το νου σας λοιπόν την Κυριακή, όσοι για να συμπληρώσετε δεκάρικο, σας λείπουν οι 9 «δραχμές»!!!

Μίλτος Πασχαλίδης
Τραγουδοποιός

Γιατί τώρα ΚΚΕ; Γιατί πρέπει

Δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα…

Χρειαζόμαστε ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βάλει πλάτη κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που είναι εν πλήρει εξελίξει.

Σταύρος Σ. Τσακίρης
Σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Σε καιρούς όπου οι αποφάσεις κρίνουν και κρίνονται, πρέπει και να διατυπώνονται με λόγια καθαρά. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί αγαπώ την Ελλάδα.

Γιατί τώρα ΚΚΕ; Γιατί πρέπει

Ψηφίζω ΚΚΕ και συντάσσομαι με την καθοδηγητική γραμμή και τη στρατηγική του στον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλει να εξαλείψει ό,τι ανθρώπινο απέμεινε.

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί η επόμενη μέρα είναι Σήμερα.

Ψηφίστε ΚΚΕ.

Νατάσσα Μποφίλιου
Ερμηνεύτρια

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!
Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί η ψήφος μου μετράει. Οι αγώνες, οι θυσίες και το αίμα μετράνε.

Η Ιστορία μετράει.

Οι αξίες για αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη μετράνε.

Τα χέρια μετράνε. Η φωνή μετράει.

Οι άνθρωποι μετράνε.

Έρη Ρίτσου
Συγγραφέας, υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Γιατί τώρα ΚΚΕ; Γιατί πρέπει

Μη με ρωτάτε «γιατί ΚΚΕ;».

Με ρωτάτε γιατί αναπνέω;

Αναπνέω για να ζω.

ΚΚΕ για να ζω και να ζήσω καλύτερα.

Τόσο απλά.

Αλέξανδρος Μυράτ
Διευθυντής ορχήστρας

Γιατί τώρα ΚΚΕ; Γιατί πρέπει

Όσα χρόνια έζησα στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι το ΚΚΕ διακρινόταν πάντα για τη σαφήνεια και τιμιότητα των πολιτικών του θέσεων.

Άλλη μια φορά και κυρίως τώρα, μετά από τόσα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, το ΚΚΕ αποτελεί μια ουσιαστική εναλλακτική πολιτική λύση.

Είναι ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία που παραμένει σταθερό στις απόψεις του.

Έχει καταφέρει να σταθεί πολιτικά ζωντανό σε εποχές πολύ δύσκολες και κρίσιμες για την Ελλάδα. Πολύτιμο εργαλείο για μια αναγέννηση.

Με εγκάρδιους συντροφικούς χαιρετισμούς!

Τάκης Βαμβακίδης
Ηθοποιός

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Γιατί τώρα ΚΚΕ; Γιατί πρέπει.

Γιατί πρέπει;

Αυτό όπως μέχρι τώρα φορτίο βαρύ το σήκωσαν χιλιάδες Μπελογιάννηδες… Βελουχιώτηδες… Ηλέκτρες… Σουκατζίδηδες… Λαμπράκηδες…

Χρέος όλων και του Κόμματος να ανάψει νέες φωτιές αγώνα και με νέα ορμή να σαρώσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Μπορεί! Μπορούμε!

Χρήστος Ηλ. Κολοβός
Διευθυντής Ορχήστρας

Γιατί τώρα ΚΚΕ; Γιατί πρέπει
Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Σίγουρα το ΚΚΕ ήταν από τις πρώτες λέξεις που άκουσα, σαν γεννήθηκα.

Η οικογένειά μου, από μάνα και πατέρα, Κουκουέδες «καραμπινάτοι», όπως έλεγε η γιαγιά μου η Γωγώ, η ΕΠΟΝίτισσα.

Τα αδέρφια της είχαν στην πλάτη τους ουκ ολίγες εξορίες, ενώ οι αδερφές της έδρασαν στην πόλη.

Από τις πρώτες μουσικές που άκουσα, πλην της «Τόσκα», ήταν τα «Αντάρτικα» σε ενορχήστρωση – διασκευή του Θάνου Μικρούτσικου, η «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ» και η «Καντάτα για τη Μακρόνησο» του ιδίου, με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη και το κλαρινέτο του πατέρα μου.

Η πατρική μου καταγωγή, από τη «Μικρή μας Πόλη», τις Κροκεές Λακωνίας, μια κωμόπολη που έδωσε πολλούς αγωνιστές, ιδεολόγους κομμουνιστές και πολύ αίμα στους Χίτες (Παυλάκο κ.λπ.) που κατέσφαξαν τον τόπο.

Μαρτυρικός τόπος πολλών.

Ανάμεσα στους αγωνιστές μας και ο Γιώργος Γεωργούλης, έφεδρος ανθυπολοχαγός στον πόλεμο της Αλβανίας, επικεφαλής των ΕΛΑΣιτών ανταρτών από τις Κροκεές (και δύο από τη Σκάλα), που στην ενέδρα στην Γκαγκανιά των Μολάων (27/4/1944) σκότωσαν τον Γερμανό στρατηγό Franz Krech και άλλους τρεις Γερμανούς.

Τον στρατηγό σκότωσε η χειροβομβίδα που πέταξε ο Κροκεάτης αντάρτης Σταύρος Χριστάκος. Για αντίποινα εκτελέστηκαν οι 200 της Καισαριανής (ιστορικές πληροφορίες από τον συγχωριανό μου Μίμη Χριστοφιλάκη).

Πώς λοιπόν να μην πιστεύω, εμπιστεύομαι, στηρίζω και πορεύομαι παράλληλα με το ΚΚΕ;

Με το Κόμμα του Λαού, το μοναδικό κόμμα που λέει την αλήθεια, χωρίς φτιασίδια, περικοκλάδες, γαρνιτούρες και αερολογίες και που όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι αναγνωρίζουν ως έναν καθαρό αντίπαλο, δίχως βρώμα και δυσωδία, με Ιστορία 100 χρόνων, δίπλα στα προβλήματα όλων των εργαζομένων.

Εκατό χρόνων αγώνων, αίματος, θυσιών, νεκρών και μπροστάρηδων σε κάθε μορφής πάλη και διεκδίκηση όλων όσα αξίζουμε και δικαιούμαστε, όσοι δουλεύουμε με τα χέρια μας και το μυαλό μας, με ψυχή και καρδιά καθάρια, μικρών παιδιών και έμπειρων αγωνιστών.

Ένα κόμμα το οποίο στα 100 του χρόνια βρέθηκε δίπλα όχι μόνο στους ανθρώπους του μόχθου και του ιδρώτα των χεριών τους, μα και στους ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης και της κάθε μορφής τέχνης.

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ
Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Μόνο με τα Γράμματα και την Τέχνη πάει μπροστά ένας τόπος και ανοίγουν μυαλό και μάτια για να πάρει τα όπλα στα χέρια και να επαναστατήσει.

Γι’ αυτό όλοι οι μπροστάρηδες του λαϊκού κινήματος ήσαντε ή καλλιτέχνες προερχόμενοι από το λαό ή λάτρεις της Τέχνης, ιδίως της Μεγάλης Τέχνης, της Μουσικής (βλ. Ρίτσος, Βάρναλης, Κατράκης, Βεάκης, Αλέκος Ξένος και Μήτσος Πολίτης, Δραγατάκης, Ακης Σμυρναίος, Ρόζα Ιμβριώτη, Έλλη Νικολαΐδου, Δημήτρης Γληνός, οι γιατροί Θάνος Κωνσταντινίδης και Πέτρος Αποστολίδης, αλλά και ο Άρης με τον Σαράφη οι οποίοι παρακολουθούσαν ανελλιπώς όπερα στα παλιά Ολύμπια κ.ά.).

Γι’ αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ είναι ένα σύγχρονο κόμμα, ένα κόμμα πρωτοπόρο, ένα κόμμα το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει την ψήφο σου και μετά να την αναποδογυρίσει σε κάτι άλλο.

Εάν πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται και αξίζουν να ζήσουν σε έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να έχουν όλοι φαγητό και νερό, δουλειά, σπίτι, μόρφωση, υγειονομική περίθαλψη και να μην επιστρέψουμε στον Μεσαίωνα εργασιακά και πολιτισμικά,

τότε δώσε φωνή στη φωνή σου με την ψήφο σου στο ΚΚΕ, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές που ίσως έχεις μαζί του και κάνε την αλλαγή με τη δύναμη που κρατάς ο ίδιος σφιχτά στη χούφτα σου.

Και η δύναμη αυτή δεν είναι άλλη από την ψήφο σου για ένα ισχυρό ΚΚΕ, ώστε η λαϊκή εξουσία να έρθει εκεί από όπου πηγάζει και ανήκει. Στον παντοδύναμο λαό.

Παντελής Θαλασσινός
Τραγουδοποιός

Παντελής Θαλασσινός

Όποιος θέλει να ψηφίσει μνημόνια μπορεί να ψηφίσει χωρίς φειδώ.

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη.

Όποιος είναι φασίστας μπορεί να ψηφίσει τα άλλα δύο.

Υπάρχει όμως και το ΚΚΕ που παλεύει για το λαό και τον απελπισμένο που προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπειά του…

Το ΚΚΕ είσαι εσύ!

Ανδρέας Κολλιαράκης
Ποιητής, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης,
πρώην στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ισχυρό ΚΚΕ για την επόμενη μέρα. Ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, σημαίνει ισχυρή εργατική τάξη και ισχυρός λαός. Οι καπιταλιστικοί και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο τις ζωές μας.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει τη λαϊκή αντιπολίτευση και τη λαϊκή αντίσταση που είναι αναγκαία και να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση που είναι απαραίτητη.

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!
Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές έδειξαν ότι, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε το ΚΚΕ από κάθε πλευρά, κατάφερε και να κρατήσει τις δυνάμεις του και να ανοιχτεί σε έναν κόσμο του αγώνα που είτε το ψήφισε είτε συμπορεύτηκε μαζί του πιο ενεργά.

Κι αυτό το άνοιγμα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όλο και πιο δημιουργικά.

Ανθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, αγωνιστές-ριες, ακόμα και ένας κόσμος που παλαιότερα ίσως κοίταζε το ΚΚΕ με επιφύλαξη, βρίσκεται δίπλα του και δίνει τη στήριξή του όλο και πιο συνειδητά.

Η επιστροφή σε ένα κλίμα συντήρησης, για την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες με τις πολιτικές που εφάρμοσε, όπως ευθύνες έχουν και όσες δυνάμεις έδωσαν έμμεσα και άμεσα «αριστερό άλλοθι» σε αυτήν την κυβέρνηση, δεν αφήνει περιθώρια για το πώς πρέπει να κινηθούμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και την τελευταία στιγμή, με τις προτάσεις του για τον νέο Ποινικό Κώδικα, δεν έκρυψε τις προθέσεις του, τόσο με το θέμα του οπισθοδρομικού ορισμού του βιασμού, που αναγκάστηκε μετά από αντιδράσεις να πάρει πίσω,

καθώς έτσι ελάφρυνε τη θέση των βιαστών, όσο και με την εμφανή στάση του απέναντι στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που φρόντισε όποτε και να τελειώσει η δίκη της οι ποινές να μην είναι τόσο αυστηρές όσο προβλέπονταν αρχικά.

Όλη η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που για ένα μεγάλο διάστημα συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ανοίγει πιθανά τον δρόμο για μια ακόμα πιο ακραία διακυβέρνηση της ΝΔ, με όλα τα νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά στοιχεία που βρίσκονται κι εκεί να μην κρύβουν τη διάθεσή τους για τσάκισμα ακόμα και βασικών εργατικών κατακτήσεων.

Η επίθεση που έγινε προεκλογικά στο ΚΚΕ από υπουργούς μέσα στη Βουλή, αλλά ακόμα και από νέους σχηματισμούς που εμφανίζονται σαν «προοδευτικοί», όπως για παράδειγμα του πρώην υπουργού του Τσίπρα Γιάνη Βαρουφάκη, που θέλει να ξεχάσουμε ότι κι αυτός στήριξε τα μνημόνια, αντικατοπτρίζουν τι θεωρούν απειλή για τη δική τους αντίληψη των πραγμάτων.

Είναι χαρακτηριστική και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και μη στις εντάσεις που διαμορφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη χώρα χωμένη βαθιά στα ιμπεριαλιστικά «παιχνίδια» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και χωρίς διακρίσεις. Για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και χωρίς φασισμό. Η ταξική πάλη συνεχίζεται καθημερινά.

Ένα ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν είναι η μόνη επιλογή για τη λαϊκή αντιπολίτευση της επόμενης μέρας και για το χτίσιμο της εργατικής και λαϊκής αντεπίθεσης. Με στόχο την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Μουσικοσυνθέτης, ενορχηστρωτής, διευθυντής ορχήστρας

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Την Κυριακή 7/7 ψηφίζω και στηρίζω ΚΚΕ.

Για τον αγώνα ενάντια στον συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση του νεοφιλελευθερισμού.

Για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Για τη στήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ανθρώπων του πολιτισμού.

Βασίλης Γισδάκης
Τραγουδιστής

Ο ελληνικός λαός καλείται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και να εκλέξει την κυβέρνηση που θα καλυτερεύσει τη ζωή του και την καθημερινότητά του, θα βάλει τη χώρα σε τροχιά ευημερίας.

Δυστυχώς όμως η χώρα μας είναι αφενός υπό τον έλεγχο του ολοκληρωτικού μηχανισμού της ΕΕ και αφετέρου στρατιωτικού καθώς τα στρατεύματα ελέγχονται από το ΝΑΤΟ και η χώρα εμπλέκεται ενεργά στα πολεμικά του σχέδια.

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ

Για ακόμη μια φορά έχει τεθεί στο λαό μας το ψευδές, δήθεν πολωτικό δίλημμα της επιλογής ανάμεσα σε κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και την οδήγησαν στην καταστροφή της.

Και οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που με τις πολιτικές τους δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα, η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε τις ίδιες πολιτικές που υπερασπίζονται και υπερψήφισαν τα συνεργαζόμενα ουσιαστικά με αυτήν κόμματα.

Στην πραγματικότητα, τα καθεστωτικά κόμματα διαχειρίζονται την κατοχή της χώρας μας στο όνομα μιας ευρωπαϊκής ιδέας, που δεν υφίσταται.

Οι πρόσφατες επιλογές και η τιμωρητική ψήφος του ελληνικού λαού, μας έχει παγιδέψει, με αποτέλεσμα, στην ουσία, την τιμωρία του ίδιου μας του εαυτού, γιατί ο κάθε επόμενος αποδεικνύεται χειρότερος και πιο καταστροφικός από τον προηγούμενο.

Όμως, γνωρίζουμε πια και τέτοια επαναλαμβανόμενα λάθη μάς καθιστούν υπεύθυνους για τις αποφάσεις μας.

Δεν τίθεται δίλημμα λοιπόν, καθώς η μόνη πραγματική και σθεναρή αντιπολίτευση στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που έχει αντιστρατευτεί τις αδηφάγες πολιτικές της ΕΕ και έχει προασπίσει με αγώνες τα δικαιώματα του ελληνικού λαού στο σύνολό του, τόσο ιστορικά, όσο και απ’ αρχής της ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Στηρίζουμε ένα κόμμα το οποίο υπερασπίζεται και αγωνίζεται για το δίκιο του απλού, καθημερινού εργαζόμενου αγωνιστή. Ενα κίνημα με σταθερή θέση και άποψη. Η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση, έχει χάσει τις αρχές της ηθικής, της λογικής, της αλληλεγγύης.

Βαδίζει σχεδόν με μια «αυτοκαταστροφική» αδιαφορία στο άδικο, στον πόνο και την ταλαιπωρία του συνανθρώπου μας, σε μας τους ίδιους. Η φτώχεια και ο πλούτος μεθοδικά μεγεθύνονται με τεράστια ανισότητα και εις βάρος καθημερινών βιοπαλαιστών.

Εχουμε συμφιλιωθεί και αποδεχτεί την εικόνα του νεκρού μετανάστη, του πνιγμένου ή του βομβαρδισμένου – κομματιασμένου παιδιού, που μετά το θάνατό τους γίνονται για λίγο ήρωες πριν περάσουν στη λήθη, όλοι εμείς οι μη εμπλεκόμενοι, προς το παρόν, ή καλύτερα θα έλεγα οι εμμέσως εμπλεκόμενοι,

γιατί ακόμα και η αδιαφορία, η μη αντίδραση είναι ένας έμμεσος τρόπος εμπλοκής, στρέφουμε το κεφάλι απ’ την άλλη πλευρά και ξαναγυρνάμε στην καθημερινότητά μας, έχουμε αποδεχτεί το «τέρας» της καταστροφής και της υποτίμησης της αξίας της ζωής.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, μια πληγή που το κέρδος των λίγων δεν την αφήνει να επουλωθεί. Και τι να πούμε για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών…

Στον ιδιωτικό τομέα οι περισσότεροι δεν τολμούν να απεργήσουν, να διεκδικήσουν, ούτε καν να εκφράσουν την αντίθετη – προς τα συμφέροντα του εργοδότη – άποψη, αυτομάτως μπαίνουν στο στόχαστρο με τακτικές που θυμίζουν άλλους, μαύρους καιρούς.

Η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, των εργατικών δικαιωμάτων και η ιδιωτικοποίηση της χώρας καθιστούν τον ελληνικό λαό παρία στη χώρα του και του στερούν την ελευθερία του.

Πονάς, υποφέρεις, θυμώνεις, θες να αντιδράσεις, μόνος όμως δεν μπορείς, δεν θα σ’ αφήσουν, τι θα κάνεις; Γνωρίζεις πια.

Θα το αποδεχθείς αυτό που τόσο σε καταθλίβει, που σε πνίγει κάθε μέρα, αποδεχόμενος το πολύ σκληρό πρόσωπο της «διαμορφωμένης» πραγματικότητας; Αυτός ο κόσμος πρέπει ν’ αλλάξει… προς το καλύτερο, με στόχο το καλό των πολλών, όλων και όχι των λίγων!

Στηρίζουμε το ΚΚΕ, το Κόμμα των πολλών, των μη προνομιούχων και των αγώνων, κόντρα στον εθνικισμό και τον επικίνδυνα εξαπλωμένο ισοπεδωτικό φασισμό, ενάντια στον εθνικό και πνευματικό ακρωτηριασμό, το Κόμμα της στήριξης του πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Κόμμα της δωρεάν Παιδείας και περίθαλψης, του κοινωνικού κράτους και των εργατικών δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης.

Θέλω να με εκπροσωπήσει για να ενδυναμωθεί η φωνή μου.

Αλλωστε, η βασική πολιτική θέση του καλλιτέχνη είναι να στέκεται ανάμεσα και δίπλα στο λαό, τον απλό πολίτη, να εκφράζει τα καθημερινά συναισθήματά του και να τον τροφοδοτεί με αυτογνωσία, θάρρος και αισιοδοξία.

Μαίρη Ραζή
Ηθοποιός

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ
Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ!

Έχω εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το ψηφίζω γιατί έχει συνέπεια και σταθερή πολιτική άποψη για τα γεγονότα.

Δεν είναι ανεμοδούρα.

Είναι μια ισχυρή δύναμη αντιπολίτευσης.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο χώρο.

Μπορούν να βοηθήσουν να χτιστούν σχέσεις εμπιστοσύνης με το Κόμμα σε περισσότερο κόσμο, που η ενημέρωσή του δεν είναι επαρκής.

Γιάννης Καμπανταΐδης
Μουσικός – κοντραμπάσο

Από την αρχή της ύπαρξής μου, λόγω οικογενειακής καταγωγής αλλά και αυτά τα δέκα χρόνια της κρίσης, όπου η χώρα μας επιλέχθηκε ως πειραματόζωο από το μεγάλο κεφάλαιο για να δούνε πόσο μπορεί να αντέξει τον εξευτελισμό ο άνθρωπος, συναντήθηκα και γνώρισα πολλούς ανθρώπους, τους οποίους τους εκτιμώ βαθιά και ειλικρινά!

Ήρθε η ώρα: Τώρα ΚΚΕ

Ανθρώπους από όλο το φάσμα της αριστεράς και μη, ανθρώπους απίστευτα μορφωμένους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επηρέασα και επηρεάστηκα, δεν είμαι πια ο ίδιος…

Ανθρώπους που διαφωνήσαμε έντονα και αλλάξαμε πορείες αλλά ευτυχώς έμεινε η αγάπη μας για το πού βαδίζουμε χωρίς αγκυλώσεις και απολυτότητες!

Σε αυτά τα χρόνια που επικρατεί η ισοπέδωση της αρμονίας, η καταστρατήγηση της λογικής, η επιβολή για απώλεια μνήμης, η άποψη για ένα ισχυρό ΚΚΕ μοιάζει αναγκαία, γιατί απλά κανένας άλλος εντός Βουλής δεν υπερασπίζεται εμένα και εσένα που κάνουμε δύο και τρεις δουλειές, για εμένα και εσένα που δεν έχουμε πολλές φορές ελεύθερο χρόνο,

για εμένα και εσένα που δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα, να ζούμε ειρηνικά, ελεύθερα, χωρίς να λαχανιάζουμε κάθε μέρα και αυτό να μην έχει αποτέλεσμα, αλλά παρ’ όλα αυτά δηλώνουμε παρών, και χαμογελάμε!

Το διακύβευμα των εκλογών απαιτεί από όλους εμάς τους απλούς πολίτες να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση… Αλήθεια;;

Όχι φυσικά, έχω να μεγαλώσω ένα παιδί και οφείλω να του δείξω ότι ο μόνος δρόμος είναι να αγωνίζεται, για να παραμείνει άνθρωπος, ελεύθερος, αξιοπρεπής, να έχει το δικαίωμα στο όνειρο, στην ποίηση, στην εργασία, στη μόρφωση, το δικαίωμα στην αγανάκτηση και το δικαίωμα στη μνήμη…

Στην πιθανή ερώτησή του, λοιπόν εσύ μπαμπά τι έκανες τότε; Ξέρω ότι τουλάχιστον δεν τον πούλησα!

Τέλος η παιδική μου ίσως και βρεφική μνήμη γυρίζει στον παππού τον Στέργιο, που έζησε τα χρόνια του στις εξορίες, δύο εικονικές εκτελέσεις, δεν υπέγραψε ποτέ. Δεν έχω το δικαίωμα λοιπόν εγώ να συναινέσω.

Με σεβασμό και αγάπη στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης του καθενός μας, με την ευχή πάντα να συναντηθούμε επιτέλους, γιατί δεν μας χωρίζουν τόσα όσα νομίζουμε… γιατί καίγομαι μέσα μου, γιατί αγαπώ τη χώρα μου και τους ανθρώπους της, γιατί είναι ό,τι πιο ειλικρινές νιώθω αυτήν τη στιγμή, γιατί είμαι μουσικός και θέλω να εργάζομαι ως μουσικός στη χώρα μου!

Νίκος Μαρκάτος
Ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ

Μαρκάτος Νίκος

Μπορεί κανείς να διαφωνεί με κάποιες επιλογές – πολιτικές, διαδικαστικές, ιδεολογικές – του ΚΚΕ, όμως όλοι σίγουρα συμφωνούμε ότι η όλη μακρόχρονη πορεία του στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου υπήρξε θετική, καταλυτική θα έλεγα για τις διεκδικήσεις και τα δίκαια δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας μας.

Διαμόρφωσε, τίμησε και τιμά την Ηθική της Αριστεράς, μια ηθική που άλλα κόμματα δήθεν αριστερά (με… ακροδεξιούς στα ψηφοδέλτιά τους!) έκαναν ό,τι μπορούσαν να αμαυρώσουν, προκειμένου να μη χάσουν την καρέκλα…

Κι όμως τολμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως… «προοδευτική αριστερά».

Το ΚΚΕ υπήρξε πάντα και εξακολουθεί να είναι συνεπές σε αυτά που λέει και πράττει, και μπορεί να κινητοποιεί ζωντανές δυνάμεις στους αγώνες, όχι για να γευτεί την …πίτα, αλλά για να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του λαού.

Γι’ αυτό θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία της επικράτησης του παγκόσμιου ολοκληρωτικού καπιταλισμού που ζούμε, όσο ισχυρότερο είναι στη Βουλή το ΚΚΕ τόσο πιο αποτελεσματικά θα διεκδικήσουμε όλοι τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

Παρεμπιπτόντως, στα θέματα Παιδείας και ακαδημαϊκών ελευθεριών συμφωνώ με το ΚΚΕ 30 χρόνια τώρα, στα θέματα της Δημόσιας Παιδείας, της ευρύτερης μόρφωσης, του δικαιώματος όλων στη μόρφωση και στις ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 1.270 times, 1 visits today)