Print Friendly, PDF & Email

Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Άχεντ Ταμίμι να έρθει στην Ελλάδα!

Η ΚΝΕ καταγγέλλει το Ισραήλ γιατί απαγόρευσε στην Άχεντ Ταμίμι να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ»

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές στην 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι και την οικογένειά της,

Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Άχεντ Ταμίμι να έρθει στην Ελλάδα
Στην αγκαλιά του πατέρα της η Άχεντ Ταμίμι μετά την 8μηνη φυλάκισή της

η οποία γνωστοποιήθηκε παραμονές ενός προγραμματισμένου ταξιδιού της Αχέντ στην Ευρώπη, για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της Άχεντ, Μπάσεμ Ταμίμι, η οικογένεια ενημερώθηκε από το παλαιστινιακό υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων ότι οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα σε όλη την οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Αχέντ αποφυλακίστηκε από τις ισραηλινές φυλακές τον περασμένο Ιούλη, μετά από φυλάκιση 8 μηνών, επειδή χαστούκισε έναν στρατιώτη των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων.

Η Άχεντ έγινε διεθνές σύμβολο της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, όπως και του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα για την ανεξαρτησία του Παλαιστινιακού κράτους και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι μετά την αποφυλάκιση της Άχεντ, τον περασμένο Αύγουστο ακολούθησε η καταδίκη του αδερφού της Ουάεντ σε 14μηνη φυλάκιση, επειδή πετούσε πέτρες σε όχημα της ισραηλινής «συνοριακής αστυνομίας»,

Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Άχεντ Ταμίμι να έρθει στην Ελλάδα
Η εικόνα της Αχέντ στο τείχος της δυτική όχθης από ιταλούς καλλιτέχνες

ενώ εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλη συνελήφθησαν δύο Ιταλοί καλλιτέχνες και στη συνέχεια διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 72 ωρών επειδή ζωγράφισαν την εικόνα της Αχέντ πάνω στο κατοχικό ισραηλινό τείχος στη Δυτική Όχθη…

Η ΚΝΕ καταγγέλλει το Ισραήλ γιατί απαγόρευσε στην Άχεντ Ταμίμι να ταξιδέψει για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ

Σε ανακοίνωσή του, για την απαγόρευση εξόδου που επέβαλε το Ισραήλ στην Άχεντ Ταμίμι και την οικογένειά της το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει στους νέους και τις νέες της χώρας, στον ελληνικό λαό, την απαράδεκτη απαγόρευση ταξιδιού, που επέβαλε το κράτος του Ισραήλ, στην 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι.

Η Άχεντ επιχείρησε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018 να ταξιδέψει από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στην Ιορδανία και από εκεί στην Ευρώπη,

Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Άχεντ Ταμίμι να έρθει στην Ελλάδα
Πικετοφορία της ΚΝΕ στην Ξάνθη

σχεδιάζοντας να επισκεφτεί την Ελλάδα, ώστε να συμμετάσχει στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», στις 20-21-22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, ως προσκεκλημένη του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το κράτος του Ισραήλ απαγόρευσε στην Παλαιστίνια αγωνίστρια και την οικογένειά της το πέρασμα στην Ιορδανία.

Η συγκεκριμένη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια έρχεται μόλις λίγες βδομάδες μετά το πέρας της 8μηνης φυλάκισης της Άχεντ, καθώς και λίγο μετά τη φυλάκιση του 22χρονου αδερφού της,

αλλά και μετά το νέο μακελειό που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός κατά του παλαιστινιακού λαού το καλοκαίρι, με τη στήριξη και κάλυψη των ΗΠΑ που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και της ΕΕ.

Με αφορμή και τη συγκεκριμένη εξέλιξη καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια και συνολικά την εγκληματική πολιτική της κατοχικής δύναμης του Ισραήλ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση – αλληλεγγύης που διοργανώνεται για τον παλαιστινιακό λαό κατά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ μας στην Αθήνα, την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 20.00 στο χώρο της Διεθνούπολης.

Τώρα είναι που χρειάζεται:

Να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό από μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία.

Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Άχεντ Ταμίμι να έρθει στην Ελλάδα
Από την συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με τον πατέρα της Άχεντ Ταμίμι στην Παλαιστίνη

Να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη και να αναπτυχθούν νέες κοινές πρωτοβουλίες Κομμουνιστικών Νεολαίων στην Ευρώπη και διεθνώς για την υποστήριξη του δίκαιου αγώνα του λαού και των νέων της Παλαιστίνης,

σε συνέχεια των δεκάδων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να αγωνιζόμαστε για:

  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967.
  • Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Πηγή: 902.gr

(Visited 206 times, 1 visits today)