Print Friendly, PDF & Email

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στις 19/7

Συριζανέλ και Σιωνιστές πατάνε τη σκανδάλη κατά ενός ολόκληρου λαού

Τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα της Αττικής σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στις 19/7Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από τα ματωμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, με πάνω από 130 νεκρούς και χιλιάδες τραυματισμένους Παλαιστίνιους, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και κυβερνήσεις, προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος της κλιμάκωσης των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που διαφημίζει τη συνεργασία της με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Μαζί πατάνε τη σκανδάλη εναντίον ενός ολόκληρου λαού.

Αυτοί είναι οι «προοδευτικοί στόχοι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η «σταθερότητα» για την οποία μιλούσε ο Τσίπρας αγκαλιά με τα γεράκια του ΝΑΤΟ, την προηγούμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες. Η συμμετοχή και η συνενοχή στο σφαγείο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας παραμένει σταθερά στο πλευρό του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που θύμα τους έχουν τους λαούς.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ.».

Κάλεσμα στην Πρεσβεία του Ισραήλ κάνει και η ΕΕΔΥΕ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στις 19/7Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα στις Επιτροπές Ειρήνης της Αττικής, στους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Τα θύματα από τις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσε ενάντια στον παλαιστινιακό λαό το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες, έρχονται να προστεθούν στους εκατοντάδες νεκρούς και στους χιλιάδες τραυματίες από τις βίαιες επιθέσεις τις μέρες της μεταφοράς και των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με τη στήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και άλλων κυβερνήσεων δεν είναι ξεκομμένη από τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, τις αγορές, τις σφαίρες επιρροής.

Τη στιγμή που στη Μ. Ανατολή το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες ευθύνες γιατί αναβαθμίζει και συνάπτει ακόμη και νέες πολιτικές – οικονομικές – στρατιωτικές συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ,

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στις 19/7μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ, αβαντάροντας στην πράξη και δίνοντας άλλοθι στην κλιμάκωση της επιθετικότητάς του, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιοι είναι οι πραγματικοί «προοδευτικοί στόχοι» για τους οποίους κάνει λόγο.

Φέρει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν προχωρά στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, παρά τη σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων,

που στο όνομα της «σταθερότητας» υιοθετούν και στηρίζουν όλο το πακέτο παλιών και νέων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στους οποίους -ειδικά για την περιοχή της Μ. Ανατολής- το Ισραήλ παίζει κομβικό ρόλο.

Δυναμώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη προς τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.Κάλεσμα του ΠΑΜΕ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στις 19/7Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που θύμα τους έχουν τους λαούς.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και μαχητικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στην πρεσβεία του Ισραήλ, την Πέμπτη 19 Ιούλη 2018, στις 7.30 μ.μ.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ απευθύνουν και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Περιχώρων.

Πηγή: 902.gr

(Visited 156 times, 1 visits today)