«Κατάληψη Πολυτεχνείου» από 50 προβοκάτορες!

Επιχείρηση ακύρωσης του εορτασμού του Πολυτεχνείου

Μια πρωτοφανής προβοκατόρικη ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, όπου σήμερα θα ξεκινούσαν οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για την αντι-ιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73.

Πενήντα άτομα, χωρίς να ανήκουν σε καμία συλλογικότητα, βάφτισαν τους εαυτούς τους «κατάληψη Πολυτεχνείου» και προχώρησαν τα ξημερώματα στην κατάληψη του χώρου, αποκλείοντας την είσοδο στο ΣΦΕΑ, τους φοιτητικούς συλλόγους, την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων και τον απλό κόσμο, που προσέρχεται για να αφήσει κάποιο λουλούδι στο μνημείο του ΕΜΠ.

«Κατάληψη Πολυτεχνείου» από 50 προβοκάτορεςΑυτή τη στιγμή δέκα κρανιοφόροι και κουκουλοφόροι βρίσκονται μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου, κι αυτή είναι η… «μαζική κατάληψη» που εμποδίζει ετσιθελικά την είσοδο στους συλλόγους, τις οργανώσεις και τους απλούς πολίτες, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία της Κατιούσα.

Οι «αναρχικοί καταληψίες» ανέβασαν στο Indymedia μια ανακοίνωση – «περιβόλι», όπου μετά από μερικές γενικόλογες καταγγελίες της εξουσίας και του συστήματος, περνάνε στο ψητό που τους ενδιαφέρει και τις ευθείες επιθέσεις κατά της Αριστεράς γενικά και του ΚΚΕ,

απέναντι στο οποίο χύνουν όλη τους τη χολή (ότι τάχα καπηλεύεται την εξέγερση και καταστέλλει τις εξεγέρσεις, ενώ δεν ξεχνάνε και την… πτωματοφαγία για τους αντάρτες του ΕΛΑΣ).

Πέρα από την αντικομμουνιστική φρασεολογία, που μυρίζει κονσερβοκούτι και ασφαλιταριό από μακριά, το πιο εντυπωσιακό είναι πως η ανακοίνωση αφιερώνει τρεις ολόκληρες παραγράφους στους κομμουνιστές – που προφανώς ευθύνονται για όλα – βγάζοντας σχεδόν λάδι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με μια ξώφαλτση αναφορά στον επίλογο.

«Κατάληψη Πολυτεχνείου» από 50 προβοκάτορεςΔεν είναι ασφαλώς τυχαίο πως η προβοκατόρικη αυτή ενέργεια έρχεται σε μια άκρως βολική στιγμή για την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του Σύριζα, που δεν είχαν καν σκοπό να πατήσουν στο Πολυτεχνείο και τους έρχεται κουτί μια πιθανή ματαίωση των φετινών εκδηλώσεων.

Οι προβοκάτορες που βαφτίζονται «καταληψίες» λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, αν όχι κατά παραγγελία.

Συνηθίζουμε να λέμε πως τέτοιες περιπτώσεις οφείλει να τις αντιμετωπίζει και να τις τσακίζει το μαζικό κίνημα – κι είναι σωστό.

«Κατάληψη Πολυτεχνείου» από 50 προβοκάτορες

Το «καλύτερο» απ’ όλα είναι ότι οι προβοκάτορες έχουν υπολογίσει ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, αν δεν το επιδιώκουν κιόλας, για να αναβιώσουν τις δημοφιλείς αφηγήσεις περί «Χημείου» κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε σε πρώτη ευκαιρία.

Πηγή: Κατιούσα

«Κατάληψη Πολυτεχνείου» από 50 προβοκάτορες!

Κι αντί σχολίου τρεις εικόνες κι ένα ερώτημα:

Όλοι αυτοί που αντιμετώπισαν με θάρρος και ανιδιοτέλεια τα τανκς, τις σφαίρες και τα φριχτά βασανιστήρια των χουντικών…

«Κατάληψη Πολυτεχνείου» από 50 προβοκάτορες

Πολυτεχνείο 1973

Τι σχέση μπορεί να έχουνε με …δαύτους;

«Κατάληψη Πολυτεχνείου» από 50 προβοκάτορεςΚι ένα κουίζ για ξεροκέφαλους:

Στις παραπάνω φωτογραφίες ποιοι είναι οι εξεγερμένοι και ποιοι οι…τζάμπα μάγκες;

Ροβεσπιέρος

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 213 times, 1 visits today)
Back2Top