Print Friendly, PDF & Email

Moratorium και αντιπολίτευση αλά ΣΥΡΙΖΑ – Ναι, αλλά «μετά θα λογαριαστούμε» (vid)

Μην κάνετε τόσο σκληρή αντιπολίτευση, ρε παιδιά, θα τους ρίξετε…

Τι είπε χτες ο Αλέξης Τσίπρας προς την κυβέρνηση της ΝΔ;

«Ενα πολιτικό μορατόριουμ […] μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Τι έλεγε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή; «Ομοψυχία» και «κοινωνική συνοχή»…

Moratorium και αντιπολίτευση αλά ΣΥΡΙΖΑ – Ναι, αλλά «μετά θα λογαριαστούμε»
Moratorium και αντιπολίτευση αλά ΣΥΡΙΖΑ – Ναι, αλλά «μετά θα λογαριαστούμε»

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο «καβγάς» τους είναι για το ποιος υπονομεύει με τη στάση του και ποιος υπηρετεί καλύτερα την «κοινωνική συνοχή» και τη «συναίνεση», τη βαθύτερη δηλαδή ενσωμάτωση του λαού στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η επίδειξη κρατικής πυγμής από την κυβέρνηση και το «πολιτικό μορατόριουμ» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν για τελικό αποδέκτη τον λαό, που τον θέλουν «χωρίς ανάσα» μπροστά στον «εθνικό στόχο» της ανάκαμψης.

Στο χέρι του είναι όμως να ανασάνει πραγματικά, δυναμώνοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του απέναντι στις σειρήνες της ενσωμάτωσης και της καταστολής.

Το σχόλιο είναι από τον χτεσινό Ριζοσπάστη και δείχνει πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολίτευση και το σύνθημα «μετά θα λογαριαστούμε».

Και δεν πρόκειται, ασφαλώς, για μεμονωμένο περιστατικό. Το είπε χτες ο Τσίπρας στη Βουλή…

Moratorium και αντιπολίτευση αλά ΣΥΡΙΖΑ – Ναι, αλλά «μετά θα λογαριαστούμε» (vid)

Εκτός από το βίντεο, παραθέτουμε και την απομαγνητοφώνηση που έκανε το Left –διατηρώντας την (αν)ορθογραφία του.

«Αντί να διχάζεται με προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα. Να δούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Όχι όπως τα κάνατε εσείς ένα χρόνο τώρα».

Το επανέλαβε και ο Βούτσης στη Βουλή…

«Και αντί να απαντάτε ή να προσκομίζετε προτάσεις, διότι ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη και για πολιτικό μορατόριουμ σε σχέση με τη δυνατότητα όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, αντί να απαντάτε σε αυτά, στα πραγματικά ζητήματα, τι λέτε;»

Το επανέλαβε –επί μακρόν και εκτεταμένα– ο ίδιος ο Τσίπρας χτες το πρωί στο «Open».

Στην ίδια συνέντευξη είπε πως θα καταργήσει τον Νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αλλάζοντας απλώς μορφή και εποπτικό οργανο στο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Θα δημιουργήσουμε σώμα ασφαλείας για τα πανεπιστήμια που θα υπάγεται στην πολιτεία αλλά θα έχουν την αρμοδιότητα οι πρυτάνεις».

Και αφού αυτός είναι ο τόνος που δίνει ο αρχηγός –ο ίδιος που είπε ανοιχτά στη Βουλή πως απευθύνεται στους νοικοκυραίους- γιατί να μην ακολουθήσουν την ίδια γραμμή και οι βουλευτές του;

Η Αχτσιόγλου υποστηρίζει πως ο συνωστισμός στις συγκεντρώσεις δημιουργεί πρόβλημα –μολονότι δεν υπάρχει καμία απολύτως μελέτη, εκτός από τις κραυγές του Αδωνι, που να συνδέει τις διαδηλώσεις με την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης υπερασπίζεται με πάθος το αστυνομικό σώμα στο σύνολό του, εξαιρώντας τα «μεμονωμένα περιστατικά», που αν θεωρηθούν μεμονωμένα, βγάζουν λάδι την πολιτική ηγεσία, την κατεύθυνση που τους δίνει και το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας που καλλιεργεί το τελευταίο διάστημα).

Ενώ ο Μπαλάφας τονίζει με απολυτότητα:

«Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε σε αυτή τη φάση να κινητοποιήσουμε κανέναν».

Στη συνέχεια, μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «περιθωριακή ανακοίνωση» το κάλεσμα της Νεολαίας Σύριζα –που έχει χάσει το μέτρημα στις σφαλιάρες από τα στελέχη του κόμματος που την αδειάζουν συστηματικά.

Κι όμως, κάποιοι εξακολουθούν να τους βλέπουν ως …εναλλακτική! Την ελπίδα που (ξανα)έρχεται…

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 175 times, 1 visits today)