Print Friendly, PDF & Email

Που εξυπηρετεί το νέο «σόου» που έστησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης;

ΚΚΕ: «Αφού απέκλεισαν, με παράτυπο τρόπο, όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, Μητσοτάκης και Τσίπρας επιδόθηκαν στο γνωστό σκηνικό της αποπροσανατολιστικής πόλωσης, αλλά και της αμοιβαίας στήριξης»

Χτες στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας έσπρωξαν κάτω από το χαλί ενός ακόμα ανούσιου δικομματικού καυγά το γεγονός ότι η καταστολή πηγαίνει χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική.

Που εξυπηρετεί το νέο «σόου» που έστησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης;
Που εξυπηρετεί το νέο «σόου» που έστησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης;

Το γεγονός ότι και οι δύο –ως πρωθυπουργοί– έχουν προσυπογράψει το νομοθετικό πλαίσιο που ενισχύει τον αυταρχισμό και την καταστολή, κρύφτηκε πίσω από τα ιδεολογήματα περί «κοινωνικής ειρήνης», «ενότητας» και «ομοψυχίας».

Στη συζήτηση σχετικής Ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο πρόεδρος του Σύριζα ανέφερε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη, όμως επιλέγει την ένταση και τον διχασμό επειδή έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας.

Πρότεινε την κατάργηση μονάδων της Αστυνομίας που δεν έχουν στόχο την εγκληματικότητα, θυμίζοντας την προεκλογική υπόσχεση περί κατάργησης των ΜΑΤ που η κυβέρνηση Σύριζα τελικά …αξιοποίησε σε βάρος του λαού.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε διακομματική επιτροπή για την επιλογή ηγεσίας της αστυνομίας, όπως ακριβώς είχε προτείνει και για επιλογή υπουργού υγείας «κοινής αποδοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο Σύριζα θέλει νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους ενώ ανέφερε ότι και επί κυβέρνησης Σύριζα υπήρξε καταστολή με ΜΑΤ εναντίον συνταξιούχων, σε πλειστηριασμούς και με προληπτικές προσαγωγές.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση τα πάει καλά με τη διαχείριση της πανδημίας αν και τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτιούν και αρνείται επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας.

Ο πρωθυπουργός ως «λύση» πρότεινε την τοποθέτηση ατομικών κάμερων στους αστυνομικούς, τη διενέργεια ψυχογραφικών τεστ στους αστυνομικο΄ύς και την κατάθεση νομοσχεδίου για την επανεκπαίδευσή τους, ρίχνοντας την ευθύνη για το όργιο αστυνομική βίας που η κυβέρνησή του έχει εξαπολύσει, σε κάποιους «κακούς» ή «ανεκπαίδευτους» αστυνομικούς!

Που εξυπηρετεί το νέο «σόου» που έστησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης;
Που εξυπηρετεί το νέο «σόου» που έστησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης;

Ενώ πρότεινε και την ενίσχυση του …Συνήγορου του Πολίτη για θέματα αστυνομικής βίας! Ζήτησε μάλιστα και …συγγνώμη από όσους έπεσαν θύματά της!

Το ΚΚΕ για την αντιπαράθεση Μητσοτάκης και Τσίπρα στη Βουλή

«Προσέφεραν πλήρη κάλυψη στο θεσμικό, νομοθετικό και επιχειρησιακό πλαίσιο της καταστολής που συνδιαμόρφωσαν και το οποίο επεκτείνεται»,

σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Αφού απέκλεισαν, με παράτυπο τρόπο, όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, Μητσοτάκης και Τσίπρας επιδόθηκαν στο γνωστό σκηνικό της αποπροσανατολιστικής πόλωσης, αλλά και της αμοιβαίας στήριξης».

Ο μεν Μητσοτάκης προσπάθησε να ενοχοποιήσει τον λαό και τη δίκαιη διαμαρτυρία του για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως οργανωτή των κινητοποιήσεων, γιατί πολύ απλά είναι ο βολικός και ο χρήσιμος «αντίπαλος» στο δικομματικό παιχνίδι.

Ο δε Τσίπρας προσπάθησε να εμφανίσει την αστυνομική βία ως ζήτημα εμμονών και ανεκπαίδευτων αστυνομικών που «βράζει το αίμα τους» και όχι ως στρατηγική επιλογή που την υπηρέτησε και η δική του κυβέρνηση.

Και οι δυο μαζί προσέφεραν πλήρη κάλυψη στο θεσμικό, νομοθετικό και επιχειρησιακό πλαίσιο της καταστολής που συνδιαμόρφωσαν και το οποίο επεκτείνεται.

Κείμενο στήριξης στο ΚΚΕ από 360 καλλιτέχνες κι επιστήμονες

Υ/Γ.: Οσο για την κακοποίηση της ιστορίας:

Ούτε η ΝΔ νομιμοποίησε το ΚΚΕ, το νομιμοποίησαν de facto οι αγώνες και το αίμα του, ούτε ο μνημονιακός, ευρωΝΑΤΟικός και νεοΠΑΣΟΚικός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής των ηρωικών αγώνων του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των Λαμπράκηδων».

Με πληροφορίες από 902.gr

Ροβεσπιέρος

(Visited 431 times, 1 visits today)