Print Friendly, PDF & Email

Να σβηστεί τώρα η πόλη μας από τους «χάρτες» των φασιστών!

Ανακοινώσεις Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Θεσσαλονίκης και Πρέβεζας
με αφορμή τα χρυσαυγίτικα καλέσματα μίσους

Συγκεκριμένα, στην Πρέβεζα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών αναφέρει:  

«Κάποιοι νοματαίοι, οι οποίοι χειροκροτούνται από τον Παναγιώταρο και άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούν την πόλη μας για να φτιάξουν έναν ψευτοχάρτη για μια ψευτοπανελλαδική ημερομηνία δράσης των «μαθητών».

Είναι τόσο αστοιχείωτοι και τόσο κουτοί, που για να γεμίσουν τον χάρτη τους χρησιμοποίησαν το χωριό της Νικόπολης (Σμυρτούλας), ένα χωριό 100 κατοίκων και χωρίς σχολείο, αφού οι μαθητές της μετακινούνται στο 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας.

Να σβηστεί τώρα η πόλη μας από τους «χάρτες» των φασιστώνΌλο αυτό το διάστημα, έχουμε δείξει πώς κινητοποιούνται οι μαθητές της Πρέβεζας, με τι αιτήματα και με τι μορφές πάλης για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για ένα σχολείο και μια κοινωνία που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες μας, χωρίς αβεβαιότητα για τη ζωή και το μέλλον μας. 

Απαιτούμε να σβηστεί τώρα η πόλη μας από αυτούς τους «χάρτες» και τις λίστες τους!».

Οι μαθητές γυρνάνε την πλάτη στους φασίστες και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Μετά τα γεγονότα που έγιναν στο 2ο ΓΕΛ Συκεών, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απάντησε με χημικά και ΜΑΤ στην κινητοποίηση μαθητών, φοιτητών, καθηγητών και γονιών που βρίσκονταν εκεί για διαμαρτυρία σε εκδήλωση προγραμματισμένη με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου,

συνεχίστηκε μια συζήτηση που εδώ και καιρό απασχολεί τη μαθητική κοινότητα για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε μια σειρά προβλήματα και ελλείψεις που έχουμε στα σχολεία μας, καθώς και για το νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό που ετοιμάζεται να καταθέσει.

Στη συνεδρίαση του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης μετά από την απόφαση για καταδίκη των παραπάνω γεγονότων αποφάσισε να δώσει συνέχεια στη διαμαρτυρία του με τη μορφή της κατάληψης για αρκετά ζητήματα.

Να σβηστεί τώρα η πόλη μας από τους «χάρτες» των φασιστών
Το πρόσωπο του… ψευτοπατριωτισμού

Στη συζήτηση για τα αιτήματα της κατάληψης, κάποιοι μαθητές από το 15μελές έβαλαν το ζήτημα να γίνει κατάληψη με σύνθημα «Μακεδονία γη ελληνική».

Το 15μελές, μετά από συζήτηση και με τη μαθητική κοινότητα, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο σύνθημα προκαλεί μίσος και έχθρα ανάμεσα σε γειτονικούς λαούς, τον αλυτρωτισμό και διάθεση για πολέμους.

 Ότι στον εθνικισμό δεν μπορούμε να απαντάμε με εθνικισμό, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια ή τη Βουλγαρία…

Οι μαθητές  γυρνάμε την πλάτη σε όλους όσοι σπέρνουν με τη θέση τους τα παραπάνω, δηλαδή τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλων φασιστικών ομάδων, που τις προβάλλουν και τις προωθούν μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα site τους.

Όσοι πραγματικά αγαπάμε την πατρίδα μας και θέλουμε να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας, πρέπει να καταδικάσουμε την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία με τη σειρά της προκαλεί πολεμικές διαθέσεις και στις δύο χώρες και όχι μόνο.

Αλλά κυρίως στο γεγονός ότι δίνει στο ΝΑΤΟ την άδεια να πατήσει περισσότερο το πόδι του στα Βαλκάνια με νέες πολεμικές βάσεις.

Επίσης, μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές έγινε για τα προβλήματα που συνολικά τους απασχολούν και στο σχολείο, αλλά και μετά το σχολείο.

Το γεγονός δηλαδή ότι το σχολείο που έχουν σήμερα, δεν είναι σε καμία περίπτωση το σχολείο που έχουμε όλοι ανάγκη.

Να σβηστεί τώρα η πόλη μας από τους «χάρτες» των φασιστώνΟι ελλείψεις στο ίδιο το περιεχόμενο των γνώσεων, σε καθηγητές και σε εξοπλισμούς, είναι ζητήματα που απασχολούν πολύ τους μαθητές.

Τέλος, συζήτησαν ότι το νέο Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι το Λύκειο που έχουμε ανάγκη».

Πηγή: Mathites.gr

(Visited 447 times, 1 visits today)