Print Friendly, PDF & Email

Πήρε πόδι η συνδικαλιστική μαφία απ’την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Έκπτωτοι οι Καραγεωργόπουλος – Βασιλόπουλος και Κυριακούλιας με τελεσίδικη απόφαση

Ούτε τα αστικά δικαστήρια δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη δυσωδία των επιφανών εκπροσώπων της συνδικαλιστικής μαφίας, Καραγεωργόπουλου, Βασιλόπουλου και Κυριακούλια, κι έτσι βρέθηκαν εκτός διοίκησης της ΟΙΥΕ με δικαστική απόφαση.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»(Ο τελευταίος, θυμίζουμε, ήταν εκείνος που ζητούσε και τα ρέστα από το ΠΑΜΕ για την καταγγελία πως η «Μις χαμόγελο» τέως διευθύντρια των «My Market» σχετιζόταν με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα σούπερ μάρκετ).

Πιο συγκεκριμένα, μετά την παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων και την ακρόαση των μαρτύρων, το δικαστήριο έβγαλε σήμερα την οριστική απόφαση για το διορισμό της προσωρινής διοίκησης της ΟΙΥΕ, σύμφωνα με τους συσχετισμούς του 2016, βάσει της οποίας πετιέται έξω από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας η εν λόγω τριανδρία των εργατοπατέρων.

Ενδεικτικό είναι το damage control που προσπαθεί να κάνει η παράταξη του Καραγεωργόπουλου στην ανακοίνωσή της, που αναλώνεται σε επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και παινεύει τους συνδικαλιστές της, αλλά και των άλλων «δημοκρατικών» (λέγε με εργοδοτικών) παρατάξεων για το διορισμό τους, μη λέγοντας λέξη για τις κλωτσιές που έφαγε ο επικεφαλής τους από τη διοίκηση.

Πήρε πόδι η συνδικαλιστική μαφία απ'την Ομοσπονδία Ιδιωτικών ΥπαλλήλωνΠροφανώς η λύση στην άθλια κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί μέσα από αποφάσεις αστικών δικαστηρίων και διορισμό διοικήσεων, αλλά μόνο με συνεχή αγώνα ώστε οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους οργάνωση να πετάξουν από πάνω τους τα παράσιτα των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Η σημερινή εξέλιξη απλώς επιβεβαιώνει το μέγεθος της βρωμιάς και της νοθείας όσων παριστάνουν τα θύματα «σταλινικών πρακτικών», «αποκλεισμών από τραμπούκους του ΠΑΜΕ», «ταγμάτων εφόδου» και άλλα τέτοια όμορφα.

Ειδικά πάντως για το Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, η πίκρα θα πρέπει να ήταν πολύ μεγάλη, αφού το νέο χαστούκι έρχεται ελάχιστες μέρες αφότου είδε να πέφτει στα βράχια ο εναγώνιος προεκλογικός του αγώνας εναντίον του Κώστα Πελετίδη:

Πήρε πόδι η συνδικαλιστική μαφία απ'την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Πήρε πόδι η συνδικαλιστική μαφία απ’την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Με αφορμή την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου για το διορισμό ΔΣ στην ΟΙΥΕ, η ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Με την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στις 17/5/2019 και ήρθε σήμερα στα χέρια μας, αφού πάρθηκε υπόψη η ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν, στο νέο ΔΣ της ΟΙΥΕ που έχει αποκλειστική ευθύνη την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας,

δεν ορίζονται οι Καραγεωργόπουλος – Βασιλόπουλος – Κυριακούλιας, δηλαδή ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ, που είναι παράλληλα μέλη της ΕΕ και του ΔΣ της ΓΣΕΕ. 

Η απόφαση του Δικαστηρίου έκανε πλήρως δεκτό το κείμενο 90 σελίδων της ΔΑΣ για τα έργα και τις ημέρες της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ και το αίτημά της να πεταχτούν εκτός του ΔΣ οι επικεφαλής της.

Πήρε πόδι η συνδικαλιστική μαφία απ'την Ομοσπονδία Ιδιωτικών ΥπαλλήλωνΗ ΔΑΣ ενιαία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της συνδικαλιστικής μαφίας και των φτερών της στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων δηλαδή όσων είναι αποδεδειγμένα εργοδότες, όσων έφεραν την εργοδοσία και τα golden boys στις γραμμές των σωματείων,

αυτούς που ήθελαν να κάνουν συνέδρια με μπράβους και Αστυνομία, στήνοντας κάλπες μυστικά σε διάφορες αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων της Αττικής, αυτοί που διέλυσαν τα συνέδρια επειδή βγήκαν στη φόρα οι βρωμιές τους.

Η συνδικαλιστική μαφία, που όλο αυτό το διάστημα μιλούσε για τρομοκρατία, για τραμπούκους και για στοιχεία που τάχα είχε στα χέρια της, οι λαλίστατοι «συνδικαλιστές» των social media, αυτοί που με ψέματα, συκοφαντίες, λάσπη και με στοχευόμενα sites γνωστής προέλευσης που σχετίζονται με τους ίδιους προσπάθησαν να σηκώσουν σκόνη για να κρύψουν τη δυσοσμία τους, βρίσκονται εκτός του ΔΣ.

Οι παρεμβάσεις υπέρ τους από την κυβέρνηση, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ μέχρι και από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν τις βρωμιές τους.

Ο σημερινός συσχετισμός που αποτυπώνεται στην ΟΙΥΕ και κατ’ επέκταση και στη ΓΣΕΕ είναι προϊόν εκβιασμών, νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου, ΔΑΚΕ) που συγκροτούσαν ως σήμερα το προεδρείο της ΟΙΥΕ και με έπαρση μιλούσαν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και πως τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έβγαιναν λαβωμένες από τις αρχαιρεσίες,

είναι αυτοί που σήμερα δεν ορίζονται στο ΔΣ λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που προσκόμισαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ δηλαδή των συναλλαγών τους με την εργοδοσία και της ιδιότητάς τους ως εργοδότες.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»Υπενθυμίζουμε προς γνώση και συμμόρφωση:

  • Ο τέως πρόεδρος της ΟΙΥΕ Καραγεωργόπουλος και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, ο εργοδότης συνδικαλιστής που πηδά από οργάνωση σε οργάνωση για να τις λερώνει, βρέθηκε αγκαλιά με 4 επιχειρήσεις σε διαφορετικούς τομείς και οικονομικούς κλάδους στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
  • Στα σωματεία μηχανισμούς της εργοδοσίας (κλαδικό των supermarket και ΠΑΣΥΕ) η επαφή της εργοδοσίας μέσω των δεκάδων διευθυντικών στελεχών με την ομάδα του Βασιλόπουλου έχει καταγραφεί με δεκάδες καταγγελίες, με απειλές, με εκβιασμούς και κυρίως με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που πολλά από αυτά δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως της δημοσιότητας.
  • Η συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντικών στελεχών χαρακτηρίζει τις αρχαιρεσίες και άλλων σωματείων που βρίσκονται στη δύναμη της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΕΝΤ κλπ).

Έχουμε επίγνωση του σημερινού συσχετισμού, γνωρίζουμε πως παραμένει αρνητικός.

Όμως παρεμβαίνουμε μέσα σε αυτόν, δεν κλείνουμε τα μάτια στην καραμπινάτη νοθεία και στην εξόφθαλμη εργοδοτική παρέμβαση που τον καθορίζει.

Οι απειλές και οι προτροπές από διευθυντικά στελέχη για συμμετοχή των εργαζομένων σε σωματεία-εργοδοτικούς μηχανισμούς, οι εκβιασμοί σε εργάτες για να ψηφίσουν σε αρχαιρεσίες σωματείων μέσω των προγραμμάτων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ,

ο αποκλεισμός ζωντανών σωματείων με δράση και εμφάνιση σε κάθε πόλη της χώρας και η παράλληλη νομιμοποίηση αντιπροσώπων από σωματεία-φαντάσματα μιας χρήσης, αποτελούν τον κανόνα στη λειτουργία της ΟΙΥΕ, το έδαφος για να διαμορφώνονται οι συσχετισμοί.

Πήρε πόδι η συνδικαλιστική μαφία απ’την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω!

Η σημερινή δικαστική απόφαση επιβεβαιώνει τον αγώνα εκατοντάδων συναδέλφων που κατ’ αρχάς στα σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας δεν έσκυψαν το κεφάλι, αψήφησαν εκβιασμούς και απειλές από τα διευθυντικά στελέχη και απευθύνθηκαν στις δυνάμεις της ΔΑΣ.

Η ανάδειξη των αναβαθμισμένων πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας προκειμένου να διαμορφώνει τους συσχετισμούς είναι ένα βήμα.

Πήρε πόδι η συνδικαλιστική μαφία απ'την Ομοσπονδία Ιδιωτικών ΥπαλλήλωνΗ μάχη απέναντί τους και ο αγώνας ενάντια στην ωμή εργοδοτική παρέμβαση με φυσική παρουσία των εργοδοτών και των ανθρώπων της μέσα στα σωματεία, θα συνεχιστούν αμείωτα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.

Η ΟΙΥΕ δεν ανήκει σε αυτές τις δυνάμεις, δεν ανήκει στη συνδικαλιστική μαφία, δεν είναι τσιφλίκι τους.

Η ΟΙΥΕ είναι τα σωματεία της, οι ζωντανές δυνάμεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στα γραφεία, στις αποθήκες, στην καθαριότητα, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πετάξουν εκτός των γραμμών τους την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας απέναντι σε όποια κυβέρνηση βρεθεί μπροστά μας το επόμενο διάστημα, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά πως η παρουσία μας στη διορισμένη διοίκηση έχει έναν και μόνο στόχο:

Την προσπάθεια να εξασφαλίζουμε σε κάθε στιγμή ότι τίποτα δεν θα γίνεται στα κρυφά και με πρακτικές μαφίας πίσω από τις πλάτες των συνδικάτων και των εργαζομένων.

Θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά ώστε το συνέδριο της ΟΙΥΕ να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες και νόθους, χωρίς μπράβους και ανθρώπους της νύχτας».

Πηγές: Κατιούσα και 902.gr

(Visited 786 times, 1 visits today)