Print Friendly, PDF & Email

Τα τελευταία έργα που «τρέχει» ο Δήμος Πετρούπολης

Αγορές οικοπέδων για δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε λεωφορειόδρομους και κατασκευή πεζοδρομίων, είναι μερικά από τα έργα που «τρέχουν» στον Δήμο της Πετρούπολης.

Τα τελευταία έργα που «τρέχει» ο Δήμος ΠετρούποληςΞεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, οι εργασίες για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά σώματα τύπου Led σε λεωφορειόδρομους της Πετρούπολης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν στην οδό Κερασόβου, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στην οδό Ανατολικής Ρωμυλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

«Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο, το οποίο μελετήθηκε από την Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής τον Σεπτέμβριο του 2016 και τελικά ξεκίνησε χθες, με τελικό κόστος 237.780,90 €.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού σε κεντρικές οδούς και συγκεκριμένα στις: 28ης Οκτωβρίου, Κλεισούρας, Κωνσταντινουπόλεως, Ελαιών, Ρήγα Φερραίου, Ανατολ. Ρωμυλίας, Βορείου Ηπείρου, Κερασόβου-Πανοράματος, Πλούτωνος, Θεοκλήτου, Περικλέους και στην 25ης Μαρτίου».

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι απόρροια του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος «Εξοικονομώ»,

Τα τελευταία έργα που «τρέχει» ο Δήμος Πετρούποληςτο οποίο υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στον Δήμο της Πετρούπολης, με παρεμβάσεις σε 5 δημοτικά κτίρια, αλλά και στον δημοτικό φωτισμό της πόλης.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα δημοτικά κτίρια στα οποία έγιναν παρεμβάσεις ανέβηκαν ενεργειακή κατηγορία.

Παράλληλα το ποσοστό εξοικονομούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τον Δήμο Πετρούπολης ανήλθε στα 81%, με παράλληλη αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και με ενεργειακή εξοικονόμηση 17.500 € ανά έτος.

Ο Δήμος αναφέρει τέλος πως:

«Η Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών έχει συντάξει μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία της πόλης μας (2ο Δημοτικό, 2ο και 5ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο κλπ.), με σκοπό την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού στην πόλη μας.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της πόλης μας, ώστε να την κάνουμε περισσότερο φιλική και ασφαλή για τους κατοίκους της».

Αγορά οικοπέδων για δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής

Πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης η δημοτική αρχή έχει θέσει προτεραιότητα και την  δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ο δήμος αγόρασε οικόπεδο 220 τ.μ. ως τμήμα ενός ευρύτερου χώρου στην Οδό Νίκου Πλουμπίδη 8-10 (μεταξύ Κλεισούρας και Κερασόβου).

Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και πεζόδρομος από το 1997.

Ο Δήμος το 2000 είχε αγοράσει ένα τμήμα 305 τ.μ., το οποίο όμως έμενε αναξιοποίητο λόγω του μικρού «προσώπου» επί της οδού Ν. Πλουμπίδη.

Με την νέα αγορά εμβαδού 220 τμ, καθώς και του χώρου που αποδόθηκε στο Δήμο σπό το Εθνικό Κτηματολόγιο, δημιουργείται ένας χώρος 750 τ.μ., κατάλληλος πλέον για να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου σε μια περιοχή που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Τα τελευταία έργα που «τρέχει» ο Δήμος ΠετρούποληςΟ δήμος Πετρούπολης με ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά:

«Η αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων κοινόχρηστων χώρων, πρασίνου και αναψυχής, αποτελεί κύρια επιδίωξη του Δήμου.

Η ύπαρξη τέτοιων χώρων ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η πόλη μας, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού συνδέεται στενά με την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Εκτός όμως από την αγορά οικοπέδων, εκείνα που ανήκουν στο Δήμο Πετρούπολης έχουν χαρακτηριστεί και προορίζονται είτε για κοινωφελείς χώρους (π.χ. παιδικοί σταθμοί), είτε για την μεταφορά υπηρεσιών του δήμου μας».

Υπεθυμίζουμε ότι αυτή είναι δεύτερη αγορά οικοπέδου σε διάστημα δύο ετών. Είχε προηγηθεί η αγορά έκτασης 240 τ.μ., το 2017, στη συμβολή των οδών Αρχόντισσας, Αγ. Πολυκάρπου, Ορεστιάδος και Θηβών, στην περιοχή «Πανόραμα».

Η αγορά έγινε σε συμμόρφωση δικαστικής απόφασης για άρση απαλλοτρίωσης. Ο υπόλοιπος χώρος θα αποκτηθεί από τον Δήμο μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής στο «Πανόραμα».

Παρά τις τραγικές μειώσεις που έχουν υποστεί οι Δήμοι από την κρατική χρηματοδότηση, οι οποίες αγγίζουν το 65% (!!),

η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλή τον Βαγγέλη Σίμο, δεσμεύεται ότι η προσπάθεια για απόκτηση οικοπέδων θα συνεχιστεί, με σκοπό την δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου.

Κατασκευή πεζοδρομίων

Τα τελευταία έργα που «τρέχει» ο Δήμος ΠετρούποληςΑρχές Ιανουαρίου ξεκίνησε η υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για την Πετρούπολη.

Πρόκειται για την «Κατασκευή πεζοδρομίων σε οδούς με υψομετρική στάθμη μεγαλύτερη αυτής των όμορων ιδιοκτησιών», σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πετρούπολης.

Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 50.000€, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Οι εργασίες αφορούν την εκ νέου κατασκευή των πεζοδρομίων που βρίσκονται χαμηλότερα από την υψομετρική στάθμη της οδού.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν εκσκαφές, κατασκευή τοιχίων στήριξης, επιχωματώσεις, κατασκευή βάσεων και πλακοστρώσεων κλπ.

Τα τελευταία έργα που «τρέχει» ο Δήμος ΠετρούποληςΤο έργο αυτό έχει στόχο την ασφάλεια των πεζών και την διευκόλυνση της κίνησης τους σε πεζοδρόμια, στα οποία η πρόσβαση ήταν προβληματική και συνέβαιναν πάρα πολλά ατυχήματα, αλλά και γενικότερα την βελτίωση της αισθητικής εικόνας των συγκεκριμένων πεζοδρομίων.

Με πληροφορίες από τον Δήμο Πετρούπολης

Ροβεσπιέρος

 

 

(Visited 391 times, 1 visits today)