Print Friendly, PDF & Email

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε «μνημόσυνο» για τα «εγκλήματα» του ΕΛΑΣ!

Είδε φως και μπήκε «τυχαία»!

Σε μια εκδήλωση που συνήθως «τιμούν» χρυσαυγίτες και χουνταίοι… βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) στις Σέρρες ήταν σε μνημόσυνο, στην Τριάδα Σερρών, για τους

«Πεσόντες της Πανελλήνιας Απελευθερωτικής Οργάνωσης (ΠΑΟ)»,

μια οργάνωση που συγκροτήθηκε από αξιωματικούς του στρατού και η «απελευθερωτική» της δράση… εξαντλήθηκε σε αντικομμουνιστικές επιθέσεις κατά του ΕΛΑΣ και στην πορεία τμήματα της συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους ναζί.

77 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Η ΠΕΑΕ – ΔΣΕ στις Σέρρες (η ανακοίνωση εδώ) αναφέρει:

«Στην παραχάραξη της ιστορίας αποσκοπούν και τα μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την συμμετοχή μάλιστα ανθρώπων τόσο από την Τοπική Διοίκηση όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν «δημοκράτες και προοδευτικοί» να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Βισαλτίας μιας περιοχής που δικαίως ονομάστηκε ανταρτομάνα και ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς

όπως ο Μπογατσόπουλος που βασανίστηκε μέχρι θανάτου αγωνιζόμενος μέσα από της γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευτεριά της περιοχής από τους Γερμανούς φασίστες ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις καλώντας τον λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών.

Κατά τον ίδιο τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε δια του εκπροσώπου του βουλευτή Αβραμάκη, πρέπει να λογοδοτήσει απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που δίνει τον καθημερινό αγώνα με τα ίδια ιδανικά και τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης.

Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό αφού απέδειξε περίτρανα την πλήρη υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετατρέποντας την χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

Παρόλο που την ίδια στιγμή προσπαθεί να προβάλλει την αριστεροσύνη του με κατάθεση λουλουδιών στους νεκρούς από τους γερμανούς φασίστες στην Καισαριανή τιμώντας δήθεν τους διακόσιους εκτελεσμένους της.

Κανένας από αυτούς δεν αισθάνεται ούτε αισθάνθηκε άβολα στο πρόσφατο παρελθόν να καμαρώνει δίπλα σε καλεσμένα φασιστοειδή της πρότινος «κραταιάς» Χρυσής Αυγής αφού έτσι όριζε το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων».

Η Μπαρμπαρουσιάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κότες

Ανακοίνωση για το θέμα είχε βγάλει και το ΜεΡΑ25 Σερρών (εδώ) αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Τις εκδηλώσεις κατά καιρούς τίμησαν με την παρουσία τους διάφορα χουντολούλουδα και ακροδεξιά στοιχεία – όπως ο υφυπουργός της κυβέρνησης των συνταγματαρχών Κων/νος Μπράβος (12 Νοεμβρίου 1972) και διάφορα στελέχη της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια. […]

Στη φετινή εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στις 10 Νοεμβρίου αλγεινή εντύπωση μας προξένησε η παρουσία του βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Αβραμάκη».

Τι απαντά ο Λευτέρης Αβραμάκης σε όλα τα παραπάνω;

Ας διαβάσουμε (η ανακοίνωση εδώ):

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό.

Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά.

Ουδέποτε, λοιπόν, παρευρέθηκα στην Τριάδα κατά τον τρόπο που κακόβουλα σχόλια αναφέρουν και διάφοροι κύκλοι εντέχνως διαρρέουν και αναπαράγουν.

Θέλω συνεπώς με την δήλωσή μου αυτή να διαβεβαιώσω όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους πως τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η κάθετη, έμπρακτη και πολεμική αντίθεσή μου προς την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό ήταν και θα είναι η πολιτική μου πυξίδα.

[…] Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για Δημοκρατία, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας και οποιασδήποτε πρωτοβουλίας ξεπλύματος των εγκλημάτων του ναζισμού».

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε «μνημόσυνο» για τα «εγκλήματα» του ΕΛΑΣ
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε «μνημόσυνο» για τα «εγκλήματα» του ΕΛΑΣ!

Με λίγα λόγια: Είδε φως και μπήκε («τυχαία») σε «μνημόσυνο» για τα… «εγκλήματα» του ΕΛΑΣ!

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 385 times, 1 visits today)