Print Friendly, PDF & Email

Πέντε δήμαρχοι – 15 βουλευτές – Δύο ευρωβουλευτές… κι όμως!

Σε πέντε δήμους είναι πλειοψηφία το ΚΚΕ. Σε μια εποχή που η κεντρική διοίκηση τους έχει στραγγαλίσει οικονομικά και πολιτικά.

Κι όμως, σ’ αυτούς τους δήμους δεν γίνονται κατασχέσεις για τα χρέη των απλών δημοτών. Δεν κατάσχονται σπίτια.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη τη χώραΟι εργαζόμενοι σ’ αυτούς μονιμοποιούνται και περιορίζεται το αίσχος των 6μηνιτών και 8μηνιτών.

Σε αντίθεση με την κεντρική κυβερνητική πολιτική, πληρώνονται τους 13ο και 14ο μισθούς. Λαμβάνουν το επίδομα των 174 ευρώ.

Οι δημότες τους δεν πληρώνουν στους παιδικούς σταθμούς και χαίρονται δωρεάν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Κανένα παιδί σ’ αυτούς τους δήμους δεν έμεινε έξω από παιδικό σταθμό.

Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους και αυξήθηκαν για τους επιχειρηματίες. Απαλλάσσονται από αυτά οι άνεργοι και οι μη έχοντες.

Δημιουργήθηκαν παιδικές κατασκηνώσεις, λαμβάνεται πρόνοια για τους άστεγους, τα παιδιά σιτίζονται, παρέχεται δωρεάν υποστήριξη στους μαθητές μέσα από λαϊκά φροντιστήρια.

Με κατ’ οίκον βοήθεια για τους γέροντες και τους ανήμπορους.

Εγκαταλελειμμένες εκτάσεις ή άλλες που είχαν αφεθεί στην εκμετάλλευση μεγαλοκαρχαριών και απατεώνων γίνονται πάρκα που τα χαίρονται οι δημότες.

Κτίρια ετοιμόρροπα αναστηλώνονται, επισκευάζονται και δίνονται στους δημότες για συλλογική χρήση.

Δημοτικές βιβλιοθήκες λειτουργούν, άλλες δημιουργούνται και εμπλουτίζονται. Τα σχολεία σ’ αυτούς τους δήμους δεν έμειναν τους χειμώνες από πετρέλαιο, επισκευάζονται, συντηρούνται και παραδίδονται νέα.

Στην Πάτρα μέχρι και οι σιδηροδρομικές γραμμές που χώριζαν την πόλη στα δύο, υπογειοποιούνται σε όλο το μήκος, από το Ρίο ως την έξοδο από την πόλη, νότια.

Συνέντευξη Πελετίδη στην Κατιούσα - ΕπίλογοςΠέντε δήμαρχοι μόνο! Σε μια χώρα που τα πάντα γκρεμίζονται και ξεπουλιούνται. Με μια κεντρική διοίκηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Κι όμως γίνονται τόσα πολλά.

Δείτε τι συμβαίνει σ’ αυτούς τους δήμους. Κοιτάξτε και τους άλλους όπου δεν κυβερνούν οι κομμουνιστές.

Τι συμβαίνει στον δήμο της Αθήνας. Στους γύρω δήμους. Σε οποιονδήποτε δήμο της χώρας.

Είτε είναι ο δήμαρχος από εκείνους, είτε από τους άλλους, είτε απ’ τους τρίτους – πολλές φορές κι απ’ όλους μαζί. Μία είναι η πολιτική τους:

Τα έσοδα των δήμων αυτών προέρχονται από φόρους του λαού και των εργαζομένων.

Οι δήμαρχοι αυτοί, παράλληλα, δηλώνουν «αδυναμία» να εισπράξουν δημοτικά τέλη από εταιρείες και μεγαλοοφειλέτες που τους οφείλουν εκατομμύρια.

Παιδιά εργαζομένων μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς και για τα υπόλοιπα πληρώνουν οι γονείς τους.

Όλα είναι εμπόρευμα σ’ αυτούς τους δήμους. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς πληρώνουν για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Σχολεία παρατημένα, χωρίς συντήρηση με τα ταβάνια να πέφτουν σε μαθητές και καθηγητές. Ανέλεγκτη η στατική τους επάρκεια έναντι κάποιου (διόλου απίθανου) σεισμού.

Κατασπαταλούν εκατομμύρια σε εργολάβους ιδιωτικοποιώντας τις υπηρεσίες των δήμων. Χαρίζουν εκατομμύρια σε καταπατητές, «αγοράζοντας» από αυτούς οικόπεδα που έτσι κι αλλιώς ανήκουν στους δήμους.

Το προσωπικό όλων αυτών των δήμων συνεχώς μειώνεται και πάνω από το 35% των δημοτικών υπαλλήλων είναι με 8μηνες συμβάσεις.

Πέντε Δήμαρχοι όλοι κι όλοι. Και δέκα πέντε βουλευτές. Και δύο ευρωβουλευτές.

Πέντε δήμαρχοι - 15 βουλευτές - Δύο ευρωβουλευτές... κι όμωςΧωρίς δημαρχιακό αυτοκίνητο, πολλές φορές και χωρίς βουλευτικό, με το δικό τους και την βενζίνη πληρωμένη απ’ τους ίδιους, με τις συγκοινωνίες, άλλοτε με τα πόδια κι έναν απλό μισθό εργαζόμενου.

Δείτε το έργο τους.

Έπειτα κοιτάξτε γύρω σας.  Οφθαλμοφανέστατη η διαφορά. Για την ακρίβεια δεν υφίσταται σύγκριση.

Αναρωτηθείτε, πώς αυτοί τα καταφέρνουν; Και γιατί οι άλλοι δεν θέλουν;

Καταλήξτε σε συμπέρασμα. Για εσάς πρόκειται και τα παιδιά σας.

Γνωρίστε το έργο των κομμουνιστών δημάρχων. Των κομμουνιστών βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Συναντηθείτε με το βλέμμα τους. Βαδίστε μαζί τους. Ψηφίστε τους!

Ψηφίστε «Λαϊκή Συσπείρωση»!

«Σημασία δεν έχει ποιος θα διαχειριστεί τα σκοτάδια...»Κοιτάξτε το μέλλον με τους κομμουνιστές. Ονειρευτείτε μαζί τους έναν άλλο κόσμο – είναι η μόνη λύση.

Μπορεί να φαίνεται μακριά, αλλά είναι δίπλα μας. Τόσο κοντά που είναι στο χέρι μας.

Στέλιος Κανάκης

Πηγή: Ατέχνως

(Visited 982 times, 1 visits today)