Print Friendly, PDF & Email

Αν – ο μη γένοιτο – βγει ο Κούλης!

«Τι; Δεν είναι αυτά του Κούλη; Και ποιανού είναι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται; Μη με τρελαίνετε τώρα. Δεν μπορεί παρά να είναι του Κούλη. Αυτός είναι ο «κακός» και δεξιός. Δεν το συζητώ»

Έχουν διαφορές ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ κι ο Κούλης με τον Αλέξη;

Οπωσδήποτε. Ποιος λέει το αντίθετο; Κι αν βγει ο Κούλης…

Για παράδειγμα, ο Κούλης λέει προεκλογικά ότι θα κόψει τις συντάξεις. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσει να το κάνει.

Ενώ ο Τσίπρας δεν λέει προεκλογικά ότι θα κόψει τις συντάξεις. Το ότι έχει ήδη ψηφίσει το νόμο Κατρούγκαλου, που κόβει τις συντάξεις και που πήρε αναστολή μέχρι τις εκλογές, είναι άσχετο.

Αυτό το νόμο θα τον εφαρμόσει όποιος και να βγει.

Αν - ο μη γένοιτο - βγει ο ΚούληςΟ Κούλης καμαρώνει που είναι δεξιός και μιλά με καμάρι για τη στρατηγική του, που είναι «ΕΕ και ευρώ» και «ανήκουμε στη δύση». Επιχειρηματικότητα κι ανταγωνιστικότητα.

Ο Τσίπρας είναι διαφορετικός. Κατ’ αρχήν δεν καμαρώνει που είναι δεξιός.

Μιλάει για το λαό, για τους πολλούς και τέτοια. Μετά βέβαια ψηφίζει κι εφαρμόζει κι αυτός την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ, στο 3ο μνημόνιο, στις συνόδους κορυφής κλπ. Αλλά … άλλο αυτό. Τώρα μιλάμε για τις διαφορές τους!

Ο Κούλης κι ο Σαμαράς, δεν καμάρωναν το ’14 και το ’15 για την πολιτική των κυβερνήσεων τους.

Τώρα καμαρώνει όμως ο Κούλης, αφού νοιώθει δικαιωμένος ότι η πολιτική τους της λιτότητας και της υποτέλειας είναι μονόδρομος και «δε μπορεί να γίνει αλλιώς».

Ο Τσίπρας όμως καμαρώνει που είναι ρεαλιστής και κατάφερε να μετατρέψει σε μνημόνιο, το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Που είναι ευρωπαϊστής και κατάφερε να κινηθεί σαν «δικός τους» μέσα στα σαλόνια που τόσα χρόνια πήγαιναν μόνο οι υποτακτικοί του κεφαλαίου.

Ενώ τώρα μπήκε μέσα … ο λαός. Λίγο το λες αυτό; Αυτό κι αν είναι διαφορά!

Αν – ο μη γένοιτο – βγει ο Κούλης!

Ο Κούλης δεν θα καταργήσει κανένα μνημονιακό νόμο, από αυτούς που ψήφισαν όλοι τους κι εφαρμόζοντάς τους βγάζουν λωρίδες από την πλάτη του λαού.

Ο Τσίπρας είναι άλλο. Ούτε αυτός τους κατάργησε. Όμως αυτός κατάφερε κι εφάρμοσε όλους τους νόμους και των τριών μνημονίων.

Είπατε τίποτα για «ικανότητα»;

Άλλωστε ο Τσίπρας για να το κάνει, κάποιο λόγο θα είχε. Είναι «αριστερός» αυτός.

Σκύλλα και ΧάρυβδηΟ Κούλης δε θα είχε κανένα πρόβλημα να κυβερνήσει μαζί με την ακροδεξιά.

Ο Τσίπρας θα είχε. Γι’ αυτό δεν έκανε ποτέ συγκυβέρνηση με τον Καμένο. Και την Παπακώστα δεν την δέχτηκε ποτέ και την έδιωξε. Τι ; Όχι ; Δε θα θυμάμαι καλά μάλλον… Σβήστο αυτό.

Ο Κούλης αν βγει θα δώσει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικάνους. Ό,τι θελήσουν. Νέες βάσεις στην Κάρπαθο, στο Τυμπάκι, στην Αλεξανδρούπολη. Επέκταση της Σούδας. Πυρηνικά στον Άραξο. Και με χαρά. Και θα καμαρώνει κιόλας.

Ο Τσίπρας δε καμαρώνει που τα έκανε.

Γιατί τα έκανε για να μη μπορεί να καμαρώνει ο Κούλης, αφού του έκλεψε τα «μπράβο» του Τραμπ και τη ρετσινιά του αμερικανοτσολιά μέσα απ’ το στόμα. Άντε τώρα ο Κούλης να γίνει καλύτερος «μεντεσές».

Αν βγει ο Κούλης θα εφαρμόσει κατά γράμμα όλες τις συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας και στα νησιά μας, για να προστατευθεί η «εσωτερική Ευρώπη».

Αφού πρώτα θα έχει συμμετάσχει σ’ όλους τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή, που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές.

Αντίθετα ο Τσίπρας αν βγει (εντάξει… μια κουβέντα είπα) δε θα κάνει τίποτα παραπάνω από όσα έκανε μέχρι τώρα. Μη φοβάστε. Η Μόρια εκεί θα είναι πάλι, σε κάθε περίπτωση.

Αν – ο μη γένοιτο – βγει ο Κούλης!

Αν - ο μη γένοιτο - βγει ο ΚούληςΑν βγει ο Κούλης θα κόψει μισθούς, συντάξεις, αναπηρικά και άλλα επιδόματα, ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας, κλπ. Θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ κλπ.;

Γιατί ο Κούλης εκτός από όλα τα άλλα κακά που έχει είναι και ζηλιάρης.

«Τι έχει δηλαδή ο Τσίπρας και τα έκοψε;»

είπε.

«Πιο δεξιός είναι αυτός από μένα;»

συμπλήρωσε.

«Ε, λοιπόν θα τα κόψω κι εγώ!»

κατέληξε.

Ενώ ο Τσίπρας δεν είναι κομπλεξικός. Τα έκανε γιατί έπρεπε.

Αν βγει ο Κούλης, όλη την τετραετία θα μας γδάρει στους φόρους, τις περικοπές και τη λιτότητα κι ύστερα, δυο βδομάδες πριν τις εκλογές θα μας κάνει δωράκια ψιχουλάκια, μπας και ξεχάσουμε τι έκανε.

Είπαμε: Ο Κούλης είναι ζηλιάρης και αντιγραφέας. Γι’ αυτό θα υπερβάλλει σε όλα αυτά από το ΣΥΡΙΖΑ, για να του αποδείξει ότι εκείνος είναι ο κανονικός δεξιός που ξέρει να τα κάνει καλύτερα.

Αν βγει ο Κούλης θα κάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και στο ΣΕΒ. Θα εφαρμόσει το σύμφωνο σταθερότητας, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Θα εφαρμόσει τον αυτόματο κόφτη, την απελευθέρωση κλειστών αγορών και την κατάσχεση λογαριασμών. Θα κάνει κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, οργανισμών ΟΤΑ, σχολικών επιτροπών.

Αν - ο μη γένοιτο - βγει ο ΚούληςΘα συνεχίσει την αποδιοργάνωση και υποστελέχωση του δημοσίου, την πολιτική «50 φεύγουν – ένας προσλαμβάνεται», τις συγχωνεύσεις εφορειών, σχολείων, ΕΟΠΥΥ, ταμείων, αστυνομικών τμημάτων, με την εφαρμογή των εργασιακών εντολών της ΕΕ.

Τι; Πάλι ξέφυγα; Δεν είναι αυτά του Κούλη; Και ποιανού είναι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται; Μη με τρελαίνετε τώρα. Δε μπορεί παρά να είναι του Κούλη. Αυτός είναι ο «κακός» και δεξιός. Δεν το συζητώ.

Αν βγει ο Κούλης θα κάνει τα χίλια μύρια στις Σκουριές, στη Λευκίμμη, στους πλειστηριασμούς. Θα πουλήσει αεροδρόμια, λιμάνια, ορυχεία, τραίνα, παραλίες, δάση. Όλα στο υπερταμείο.

Αν - ο μη γένοιτο - βγει ο ΚούληςΕνώ ο Τσίπρας δίνει 1000€ στους ανέργους, 300€ στους συνταξιούχους, τη σύνταξη του Ιούλη ένα μήνα νωρίτερα.

Πως δεν έχει σχέση;

Τι άλλο θέλουν οι κερατάδες για να ξεχάσουν τα 4 χρόνια της δεξιάς πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο πάει δηλαδή η ψήφος τους;

Αν βγει ο Κούλης θα συνεχίσει να μετατρέπει την αγορά εργασίας σε μοντέρνο σκλαβοπάζαρο, ανθρώπων που δουλεύουν χωρίς σταθερότητα, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς συγκεκριμένους μισθούς, αλλά μόνο με ευελιξία και κινητικότητα.

Να αυξάνει ραγδαία το ποσοστό της ελαστικής εργασίας και την ίδια ώρα να κοκορεύεται ότι μείωσε την ανεργία.

Ενώ αν βγει ο Τσίπρας θα συνεχίσει να τα κάνει, αλλά χωρίς χαρά. Μόνο και μόνο γιατί έδωσε το λόγο του στο Γιούρογκρουπ και στη σύνοδο κορυφής (καμιά τριανταριά φορές και χωρίς έρπη).

Αν – ο μη γένοιτο – βγει ο Κούλης!

Α πα πα! Να μη βγει ο Κούλης. Αυτός μιλάει και με το πρώτο δίνει σήμα κατ’ ευθείαν στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει κάθε μέρα και να μοιράζει φόβο.

ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ο κούληςΦόβο δικαιολογημένο, για την πολιτική που θα εφαρμόσει ο Κούλης.

Απ’ την άλλη, φόβο αδικαιολόγητο, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια πολιτική εφαρμόζει. Ίδιο το αφεντικό τους.

Άλλωστε ο Κούλης είναι πιο δεξιός.

Αυτό βγήκε και στο αμπεμπαμπλομ… Δοκιμάστε να δείτε.

Μάνος Δούκας

(Visited 579 times, 1 visits today)