Print Friendly, PDF & Email

Εικόνες από τη μαχητική συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ (vid)

Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της χώρα μας, δε θα ματώσουμε όμως για τις πολυεθνικές του πετρελαίου, αλλά για μια πατρίδα χωρίς φτώχεια και πολέμους

Την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, αλλά και στο ρόλο του σημαιοφόρου που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξέφρασαν εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Εικόνες από τη μαχητική συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕΟι Οργανώσεις του Κόμματος έφθασαν από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος, με συγκροτημένες και οργανωμένες πορείες που ξεκίνησαν από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων.

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στα πανό ήταν:

«Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στους ιμπεριαλιστές αντισταθείτε»,
«Η κυβέρνηση συμμετέχει στο έγκλημα κατά των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών»,
«Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών, αλληλεγγύη στην πάλη των λαών».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την οποία μπορείτε να δείτε σε βίντεο παρακάτω.

Εικόνες από τη μαχητική συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ

Προηγήθηκε χαιρετισμός από τον φαντάρο Αιμίλιο Κακλαμάνο:

«Εμείς, οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας και βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Σύνταγμα, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που μαζί με εργαζόμενους, μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους συναδέλφους και τους συμφοιτητές μας ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας:

Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, να φύγουνε οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί

Αυτό το σύνθημα θέλουμε να ακουστεί δυνατά και μέσα στα στρατόπεδα. Και η φωνή μας μπορεί να γίνει πιο δυνατή όταν τον ίδιο αγώνα, με τα ίδια συνθήματα δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων έξω από τα στρατόπεδα, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές.

Οι αγώνες του λαού για το δίκιο μπορούν να δυναμώσουν τη φωνή κάθε στρατιώτη που δεν αποδέχεται σήμερα να υπηρετεί το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τα σχέδια του κεφαλαίου.

Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα

  • Μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, γιατί «το ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.»

Δεν νιώθουμε καμιά ασφάλεια με τις προκλητικές δηλώσεις της «σύμμαχου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ» Τουρκίας που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην πράξη εντείνει την επιθετικότητά της με παραβιάσεις, Navtex και σοβαρά επεισόδια στα Ίμια.

Δεν νιώθουμε καμιά ασφάλεια όταν την ίδια ώρα αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ «νίπτουν τας χείρας των» για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

  • Μας κρύβουν το λόγο για τον οποίο μαίνονται οι αντιπαραθέσεις στην περιοχή μας.

Για να μη δούμε την πραγματικότητα. Για να μη δούμε ότι οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας γίνονται για τον έλεγχο των δρόμων Ενέργειας, μεταφοράς εμπορευμάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και σέρνουν από πίσω ακόμα μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας ακόμα και της Κίνας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους.

Εικόνες από τη μαχητική συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕΓι’ αυτό στέλνουν στρατιώτες σαν εμάς να φυλάνε τα γεωτρύπανα, τους αγωγούς, τις επενδύσεις του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Γι’ αυτό Έλληνες στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων.

Γι’ αυτό η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, γιατί θέλει να συμμετέχει και στη μοιρασιά της λείας. Γι’ αυτό τόσα χρόνια δίνουν τη Σούδα, τώρα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι άλλες υποδομές για το ΝΑΤΟ.

Μαζί σας βροντοφωνάζουμε:

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Οι φαντάροι  είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Υπερασπιζόμαστε το λαό μας, τα σύνορα της χώρας μας, στην πρώτη γραμμή. Δεν θα ματώσουμε όμως για τα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου, αλλά για μια πατρίδα της προκοπής χωρίς φτώχεια και πολέμους.  Με δύναμη και αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε. Γεια σας».

Η κεντρική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα

Μετά την ομιλία ξεκίνησε  μαχητική και μαζική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα συνθήματα:

«Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»,
«Εμπρός λαέ, τώρα συμμαχία για την ανατροπή και την εξουσία»,
«Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί»,
«Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί»,

ήχησαν δυνατά στους δρόμους της Αθήνας, εκφράζοντας την πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους λαούς των Βαλκανίων, αλλά ούτε και με το γειτονικό τούρκικο λαό.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που κατά το δοκούν αιματοκυλούν χώρες και λαούς και επαναχαράζουν τα σύνορα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Κατήγγειλαν ακόμα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που καλλιεργεί τον εφησυχασμό με ισχυρισμούς περί δήθεν σταθερότητας και ασφάλειας κι ενώ έχει παραχωρήσει «γην και ύδωρ» σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μαζική και μαχητική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, όπως και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από αποστολές εκτός συνόρων, την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ακολουθεί αναλυτικό φωτορεπορτάζ

Πηγή: 902.gr

(Visited 1.230 times, 1 visits today)