Print Friendly, PDF & Email

Ο γυναικοκτόνος είναι Ελληνας, εντάξει φασιστόμουτρα;

Για μία ακόμη φορά, ένα αποτρόπαιο έγκλημα, μια στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκε εργαλειακά από τους γνωστούς – άγνωστους ως όχημα για να εξαπολύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να εκφράσουν το ξενοφοβικό τους μίσος.

Προτού καλά καλά στεγνώσει το αίμα της αδικοχαμένης Καρολάιν, εκείνοι είχαν ήδη βρει και αναγνωρίσει τους δράστες.

Αλλοδαποί, αυτή ήταν η λέξη γύρω από την οποία ενώθηκαν δημοσιογραφίσκοι της πλάκας, ακροδεξιά «μπουμπούκια» και υπέρμαχοι του τριπτύχου «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

Ο γυναικοκτόνος είναι Ελληνας, εντάξει φασιστόμουτρα;
Ο γυναικοκτόνος είναι Ελληνας, εντάξει φασιστόμουτρα;

Πρόκειται για τους ίδιους τύπους που οργανώνουν συνέδρια για την γονιμότητα και καμώνονται πως νοιάζονται για το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα φοβούνται να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Γιατί όταν δεν πυροδοτούν τα χέρια του δράστη, του προσφέρουν άλλοθι για τα εγκλήματά του, αναπαράγοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις για τους «καλούς» Έλληνες και τους «κακούς» μετανάστες ή για τις γυναίκες που «τα θέλουν και τα παθαίνουν» και που δεν «μπορούν να χωρίζουν τους άνδρες τους και να διαλύουν την οικογένειά τους».

Για τις γυναίκες που απαγορεύεται να έχουν δικαίωμα στην επιλογή, στον έρωτα και στη ζωή, αλλά γεννιούνται με μία μόνο υποχρέωση: Να υπομένουν.

Για τις γυναίκες που δεν μπορούν να φύγουν από μια αρρωστημένη σχέση, επειδή θα στιγματιστούν ως αποτυχημένες.

Αν μάλιστα έχουν περάσει τα τριάντα, θα βρεθούν στο κοινωνικό περιθώριο. Γιατί δεν θα προλάβουν να κάνουν παιδιά, οπότε καλύτερα να τεκνοποιήσουν με κάποιον που τις κακοποιεί, αλλά μπορεί να αποδειχθεί καλός πατέρας –έτσι δεν είναι κ. Λοβέρδο;– παρά να αντιμετωπίζονται σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους με την ταμπέλα της «μη ολοκληρωμένης» και «λειψής» γυναίκας.

Ενας Ελληνας χριστιανός, με χρήματα και καλή δουλειά, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει γυναικοκτόνος. Να, όμως, που μπόρεσε.

Ο γυναικοκτόνος είναι Ελληνας, εντάξει φασιστόμουτρα;

Και δεν είναι ο πρώτος, ούτε θα είναι ο τελευταίος, όσο συνεχίζουμε ως κοινωνία να ανεχόμαστε και να συνηθίζουμε τα τέρατα, για να ικανοποιήσουμε το αφήγημα της ελληνικής ανωτερότητας, του καλού ελληνικού DNA και της «Αγίας» ελληνικής οικογένειας.

«…η Ελλάδα είναι μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η έξαρση που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Ελληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή»,

είχε δηλώσει η πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαΐρη, με αφορμή τη δολοφονία της Καρολάιν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι αξίες δεν έχουν να κάνουν με την εθνικότητα.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσουμε το συλλογισμό της κα. Ζαΐρη, αν οι αξίες του Ελληνα είναι αυτές, τότε ναι, η εισροή πληθυσμών με διαφορετικές αξίες μπορεί και να αποβεί σωτήρια.

Οχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά για όλους μας.

Παναγιώτης Κολέλης

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 389 times, 1 visits today)