Print Friendly, PDF & Email

Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε Χαϊδάρι & Καισαριανή!

Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε Χαϊδάρι & ΚαισαριανήΤην παλαιστινιακή σημαία, δίπλα από την ελληνική, ύψωσαν οι κομμουνιστές Δήμαρχοι στα Δημαρχεία της Καισαριανής και του Χαϊδαρίου (σύντομα κι ο Δήμος Πετρούπολης), σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και στη συμπλήρωση 70 χρόνων από την «Νάκμπα»* του 1948, όπου ο Παλαιστινιακός λαός είχε υποστεί τη μεγαλύτερη γενοκτονία της ιστορίας του…

Σε ανακοίνωση τους, οι δημοτικές αρχές τονίζουν:

«Με αφορμή την επέτειο της Καταστροφής το 1948, της «Νάκμπα», εκφράζουμε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί το δικό του ελεύθερο κράτος, απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Ιδιαίτερα μετά από το νέο αποτρόπαιο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ με θύματα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη και την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.

Τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση που από τη μια μεριά με περίσσεια υποκρισία εκφράζει τον «αποτροπιασμό» της και από την άλλη συνεργάζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με κοινές ασκήσεις όλο και πιο στενά με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ δε σταματά στιγμή να αθωώνει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε Χαϊδάρι & ΚαισαριανήΑπαιτούμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, την οποία αρνείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, και να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον των λαών.

Αυτός που θα νικήσει είναι ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού και όχι οι ιμπεριαλιστές.».

Πηγή: 902.gr

«Νάκμπα» εν συντομία

[*]. Τον Μάη του 1948, σιωνιστικές οργανώσεις με άριστο εξοπλισμό κι εκπαίδευση και με την υποστήριξη των, τότε, κατοχικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας, εξαπέλησαν επιθέσεις κατά των χωριών, των πόλεων και των συνοικιών των Παλαιστινίων, με σκοπό το διωγμό του παλαιστινιακού λαού  από τις εστίες του, διαπράττοντας με αυτό τον τρόπο μαζικές σφαγές εις βάρος άμαχου πληθυσμού.

Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε Χαϊδάρι & ΚαισαριανήΩς αποτέλεσμα αυτού σκοτώθηκαν 15.000, δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, 70% από τον Παλαιστινιακό πληθυσμό εκτοπίστηκε δια βίας (περισσότεροι από 700.000) από την πατρίδα του για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές,

και 78% των εδαφών της ιστορικής Παλαιστινιακής γης καταλείφθηκε από τις Σιωνιστικές οργανώσεις για να διακηρυχθεί πάνω σε αυτά τα εδάφη το κράτος του Ισραήλ.

Λύση και διέξοδος

Είναι καιρός να τεθεί τέλος στην αδιαλλαξία του Ισραήλ και στη συμπεριφορά του ως Κράτος άνω των νόμων, να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι διεθνείς αποφάσεις του ΟΗΕ που συσχετίζονται με την Παλαιστίνη ώστε έτσι να τεθεί τέρμα στα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ εις βάρος του:

Κατάσχεση εδαφών, εποικισμός, συλλήψεις, δολοφονίες, χτίσιμο του ρατσιστικού τείχους, ιουδαιοποίηση των Ιεροσολύμων, την κατάληψη και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Παλαιστίνης.

Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ καταλαμβάνει 85% από την έκταση της ιστορικής Παλαιστίνης κι αυτό το ποσοστό αυξάνεται όλο και περισσότερο με την συνέχιση του εποικισμού.

Με αυτό τον τρόπο και συνεχίζοντας την εποικιακή του πολιτική, το Ισραήλ καταπίνει τα υπόλοιπα εδάφη της Παλαιστίνης.

Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε Χαϊδάρι & ΚαισαριανήΉρθε η στιγμή να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός με την άμεση αναγνώριση του Κράτους του ως μοχλός πίεσης κατά του Ισραήλ κι η Διεθνής Κοινότητα να πάρει έμπρακτα μέτρα για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Ανθρωπιστικού Διεθνούς Δικαίου για την πραγμάτωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού:

  • Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης,
  • το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στα πάτρια εδάφη, με βάση την απόφαση 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
  • και την ίδρυση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ροβεσπιέρος

(Visited 304 times, 1 visits today)