Print Friendly, PDF & Email

Όταν ο «μαρξιστής» Καζάκης στήριζε ΣΥΡΙΖΑ και συκοφαντούσε το ΚΚΕ

«Ας μην αυταπατάται όποιος επιλέγει να ψηφίσει ΚΚΕ σήμερα. Στην πράξη η ψήφος του θα ενισχύσει τις προσπάθειες των σημερινών κυβερνώντων να μην υπάρξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση. […] Ψήφος στο ΚΚΕ, σημαίνει ψήφος για την προκαταβολική ήττα του λαού»

Το κείμενο που ακολουθεί φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Καζάκη.

Εκείνου του «μαρξιστή», του οικονομολόγου-τσαρλατάνου ιδρυτή του μορφώματος με τα κρυφοφασιστικά (δείτε βίντεο στο τέλος) και αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά, ΕΠΑΜ.

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα»Δημοσιεύτηκε πέντε μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Ο Καζάκης μια τέτοια χρονική  επέλεξε για μία ακόμη φορά να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο στο ΚΚΕ.

Κι αυτό γιατί το ΚΚΕ διέλυε τις αυταπάτες μιας «φιλολαϊκής» διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, αποκάλυπτε εγκαίρως τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή ακόμα που ήταν στην αντιπολίτευση και πήγε κόντρα στο ρεύμα που έθετε εκ των πραγμάτων το ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής με «αριστερή» μάσκα.

 Ο «μαρξιστής» Καζάκης με διορατικότητα «τυφλοπόντικα», κατήγγειλε το ΚΚΕ επειδή με τη στάση του απέναντι στην επερχόμενη «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση έριχνε νερό -και καλά- στο μύλο της μνημονιακής δεξιάς λέγοντας μάλιστα πως ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αν συνδυάσουμε αυτά με το γεγονός ότι σε κείνη την εκλογική μάχη το ΕΠΑΜ  -χωρίς κάποιο προφανή λόγο- αποφάσισε να μη κατέβει, (μην και κοπεί η φόρα του σύριζα προς τα κυβερνητικά έδρανα) δίνοντας μάλιστα και γραμμή «αντιμνημονιακής» ψήφου (ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ δηλαδή), καταλαβαίνει κανείς τα κίνητρα του άρθρου.

Το αναδημοσιεύουμε σήμερα, 4μιση χρόνια μετά, γιατί η ίδια «χυδαία λογική» εξακολουθεί να επικρατεί και σήμερα…

Πριν σας αφήσουμε λοιπόν να απολαύσετε τη πολιτική διορατικότητα του κυρίου Καζάκη (οι τονισμοί δικοί μας) καλό είναι να έχετε  δίπλα σας και μία πρόχειρη λεκάνη…

Όταν ο «μαρξιστής» Καζάκης έβριζε το ΚΚΕ γιατί δεν στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα»

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει και ξαναλέει ο κ. Κουτσούμπας. Την ίδια ώρα προδικάζει ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται παρά να είναι μια από τα ίδια.

Γιατί η ψήφος ανοχής είναι πρόβλημα για το ΚΚΕ; Γιατί «ανοχή ζητά ο ένοχος» μας είπε ο Κουτσούμπας και μας άφησε άφωνους.

Η περίπτωση να διαπραγματευθεί το ΚΚΕ μια πιθανή ψήφο ανοχής σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση έναντι συγκεκριμένων δεσμεύσεων;

Γιατί είναι κακό να διεκδικήσει κανείς άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως διαγραφή του χρέους προς την εφορία, ρύθμιση των τραπεζικών δανείων υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, την κατάργηση των ποινικών εναντίον των οφειλετών, κοκ., είτε περισσότερες ελευθερίες, όπως απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, κοκ, για να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ προδικάζει δεν υπάρχει κανένα περιθώριο; 

Έντιμη αυτοκριτική από μαθήτρια «σχολείου» του ΣΥΡΙΖΑΤι θα συμβεί αν από τη δική της ψήφο ανοχής εξαρτάται το αν θα υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή η επαναφορά των σημερινών κυβερνώντων; Είναι το ίδιο;

Για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι προφανώς το ίδιο είτε μια κυβέρνηση αντιμνημονιακή, είτε μια κυβέρνηση φουλ μνημονιακή σαν την σημερινή.

Τι σημαίνει στην πράξη μια τέτοια στάση; Στην πράξη σημαίνει ότι η ηγεσία του ΚΚΕ αποκλείει εκ προοιμίου οποιαδήποτε διεκδίκηση καλύτερων όρων και συνθηκών για τις εργαζόμενες μάζες.

Σημαίνει ότι αν είναι στο χέρι της ηγεσίας του ΚΚΕ, δεν θα επιτρέψει να υπάρξει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση και με την άρνησή της αυτή θα επιτρέψει την επάνοδο της σημερινής κυβερνώσας συμμορίας.

Ψηφος ανοχής δεν σημαίνει καθόλου ταύτιση με μια κυβέρνηση.

Είναι ένα μέσο για να εξασφαλιστούν κάποια ελάχιστα μέτρα προκειμένου να πάρει έστω μια ανάσα ο λαός και να διευκολυνθεί ο αγώνας του.

Κάτι που προφανώς η ηγεσία του ΚΚΕ αρνείται εκ προοιμίου.

Όταν ο «μαρξιστής» Καζάκης στήριζε ΣΥΡΙΖΑ και συκοφαντούσε το ΚΚΕ

Ποιος λοιπόν είναι πιο επικίνδυνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που η ανάδειξή του στην κυβέρνηση θα σημάνει την ανατροπή των κυβερνώντων επιλογής των δανειστών, ή το ΚΚΕ που προδικάζει την επάνοδο των ίδιων πολιτικών, ίσως και των ίδιων κυβερνώντων, ειδικά αν είναι στο χέρι του;

Οι Συριζαίοι ψήφισαν τους φασίστες στο Συνέδριο ΜεταναστώνΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει γη και ύδωρ στους επικυρίαρχους.

Όμως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συμπυκνώνει τις προσδοκίες πλατύτατων στρωμάτων του λαού.

Εκφράζει την ανατροπή της κυβερνώσας συμμορίας και των πολιτικών της. Αυτή είναι η εσωτερική αντίφαση που θα κρίνει από τις πρώτες ημέρες την τύχη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το αν ο λαός θα κάνει βήματα μπρος, ή θα επικρατήσει η απογοήτευση και η απελπισία από τον εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι δεδομένο προκαταβολικά. Εξαρτάται από την άνοδο των κοινωνικών αγώνων, δηλαδή της ταξικής πάλης.

Το να αρνείσαι, όπως η ηγεσία του ΚΚΕ, να συμβάλεις έτσι ώστε ο λαός να γλυτώσει από τους σημερινούς κυβερνώντες και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει κάποιες ελάχιστες και πενιχρές έστω νίκες προκειμένου να πάρει θάρρος και να προχωρήσει μπροστά, τότε, το θέλεις, δεν το θέλεις, λειτουργείς ως βαλβίδα ασφαλείας για το καθεστώς.

Με λίγα λόγια. Ας μην αυταπατάται όποιος επιλέγει να ψηφίσει ΚΚΕ σήμερα.

Στην πράξη η ψήφος του θα ενισχύσει τις προσπάθειες των σημερινών κυβερνώντων να μην υπάρξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

Για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι καλύτερο να παραμείνουν οι σημερινοί κυβερνώντες, ή κάποια παραλλαγή τους, παρά ο λαός να δοκιμάσει την τύχη του ανατρέποντάς τους έστω και με μια μεσοβέζικη, ασταθή και αδύναμη αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα»Όσο κι αν μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση αποδειχθεί ανίκανη να τα βάλει με τους δανειστές και επικυρίαρχους, τόσο θα απελευθερώνονται μαζικές δυνάμεις του λαού πιο αποφασισμένες να κάνουν το επόμενο βήμα.

Αρκεί να υπάρξει αυτή η μεσοβέζικη αντιμνημονιακή κυβέρνηση, να ανατραπεί η σημερινή κυβερνώσα συμμορία και να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο κίνημα διεκδίκησης λαικών αιτημάτων.

Κάτω από προϋποθέσεις μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει την έναρξη του δρόμου για μια συνολική ανατροπή του καθεστώτος.

Εκτός κι αν περάσει της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία θεωρεί εκ προοιμίου ότι τίποτε δεν πρόκεται γίνει και ο λαός θα ηττηθεί.

Ψήφος στο ΚΚΕ, σημαίνει ψήφος για την προκαταβολική ήττα του λαού.

Ακριβώς όπως συμβαίνει πάντα με όσους χρησιμοποιούν τα επαναστατικά συνθήματα για να κρύψουν τις εξαρτήσεις τους από το καθεστώς και την συνθηκολόγηση μαζί του.

Όταν ο Καζάκης αποκαλούσε τους ψηφοφόρους της ναζιστικής συμμορίας «Αδέλφια μας!»

20 ημέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου – στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καζάκης ξαναχτύπησε αυτή τη φορά με ηχητικό όπου καλούσε το λαό ουσιαστικά να σταθεί στο πλάι της κυβέρνησης και να την «αναγκάσει» να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών.

Δεν δίστασε μάλιστα, να ψαρέψει ακόμα και στα βρώμικα νερά των φασιστών κάνοντας στο κάλεσμα με συγκεκριμένη αναφορά στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αποκαλώντας τους -ανάμεσα σε άλλα- «αδέλφια μας»…

Μια μπουγάδα των «παραπλανημένων» ψηφοφόρους των ναζί, που οι καημένοι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν 15 μέρες πριν και δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που θα ζήλευε κι ο Μιχαλολιάκος…

Υ/Γ. Το βίντεο αυτολογοκρίθηκε από το ίδιο το…. ΕΠΑΜ! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ροβεσπιέρος

(Visited 3.829 times, 1 visits today)