Print Friendly, PDF & Email

Παφίλης και Πρωτούλης για το συνέδριο – μαϊμού της ΓΣΕΕ (vid)

«Τέτοιου είδους πρακτικές είχαμε να δούμε από την εποχή της χούντας»

Αυτό επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή, αναφερόμενος στο συνέδριο – μαϊμού που επιχείρησε να στήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

«Οι φασίστες δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες του Παύλου Φύσσα, μεταναστών κ.ά.,  με τους φασιστικούς χαιρετισμούς του Χίτλερ, αυτοί που όλα τα χρόνια υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να τσακίσει τους εργαζόμενους,

αυτοί ήρθαν σήμερα να υπερασπιστούν την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία που έχει καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων και πρέπει να πάνε φυλακή».

Παφίλης και Πρωτούλης για το συνέδριο - μαϊμού της ΓΣΕΕ

Υπενθύμισε ότι είναι αυτοί που έστησαν γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Χαλκίδα που εκβίαζαν εργοδότες για να πάρουν Έλληνες με 16€ μεροκάματο, και μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ, το γραφείο έκλεισε.

Είναι αυτοί που πήγαν να στήσουν (δουλεμπορικό) σωματείο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για να ρίξουν τα μεροκάματα εν ονόματι της ανεργίας,

είναι αυτοί που έκαναν δολοφονική επίθεση με ρόπαλα, καρφιά κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, τον οποίο σήμερα κατηγορούν για τραμπούκο,

αυτοί είναι που ανέλαβαν το ρόλο να στηρίξουν και τον κ. Κιουτσούκη που είναι αναμεμειγμένος με τις μεγαλύτερες νοθείες και σήμερα είχε ακροδεξιό παραλήρημα το οποίο καταδίκασε ακόμα και η παράταξη της ΔΑΚΕ.

Παφίλης και Πρωτούλης για το συνέδριο - μαϊμού της ΓΣΕΕ

Ο Θανάσης Παφίλης κατέθεσε στη Βουλή το εξώδικο της ΔΑΣ με όλες τις παρανομίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ κι έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου εργοδότες, μέτοχοι και διευθύνοντες σύμβουλοι ανώνυμων εταιρειών, μέλη διοικήσεων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τον Καραγεωργόπουλο που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες και εκλεγμένος από δύο Ομοσπονδίες!

Ανέφερε σωματεία φαντάσματα με διάτρητες διαδικασίες όπως το Σωματείο ψύξης και κονσερβοποιΐας «Ο αγώνας» στη Βέροια, το οποίο φέρεται να έχει κάνει εκλογές με 3.525 εργαζομένους, εκ των οποίων στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας δεν έχει υπογράψει ούτε ένας!

Παφίλης και Πρωτούλης για το συνέδριο - μαϊμού της ΓΣΕΕ

Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε τις σοβαρές ευθύνες της συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που:

Επιχείρησε να κάνει συνέδριο με πληρωμένους μπράβους, με ποινικούς που έκαναν ελέγχους με 4 face control στην πόρτα του ξενοδοχείου στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των συνδικάτων.

Επιχείρησε να κάνει συνέδριο με αποκλεισμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ, χωρίς να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και χωρίς αποφάσεις, χωρίς καμία νομιμοποίηση αντιπροσώπων, που επιχείρησε να κάνει συνέδριο με ανηθικότητα και ψέματα.

Κατήγγειλε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα είχαμε να τα δούμε από την εποχή της χούντας και δεν τα υποστηρίζουν ούτε αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί με άλλες παρατάξεις και ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν πίσω, θα συνεχίσουν δυναμικά και αποφασιστικά τον αγώνα τους για σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Παφίλης και Πρωτούλης για το συνέδριο – μαϊμού της ΓΣΕΕ (vid)

Τις ακροδεξιές αθλιότητες που διαδίδει από το πρωί, βγαίνοντας σε όλα τα κανάλια, ο κ. Κιουτσούκης κατήγγειλε και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και

υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΣΚΑΪ» το πρωί της Πέμπτης 4 Απρίλη.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος καθώς ο κ. Κιουτσούκης είναι το κεντρικό στέλεχος της ΝΔ στο συνδικαλιστικό κίνημα ως επικεφαλής της ΔΑΚΕ.

Για τις κατηγορίες εναντίον του ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς, ο Γ. Πρωτούλης κατήγγειλε ότι βαφτίζονται ως τραμπούκοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και οι τραμπούκοι που είναι μέσα στο ξενοδοχείο, απαγορεύοντας εδώ και δύο μέρες στους εργαζόμενους την είσοδο, βαφτίζονται εργαζόμενοι.

Παφίλης και Πρωτούλης για το συνέδριο - μαϊμού της ΓΣΕΕ

Απαγορεύουν ακόμα και την είσοδο των δημοσιογράφων, όπως καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΑ, δρομολογώντας ένα συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών.

Το κάνουν γιατί θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους, δηλαδή ότι εργοδότες, διευθυντές ανώνυμων επιχειρήσεων εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Γ. Πρωτούλης απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να φτιάξουν τα συνδικάτα και τα σωματεία τους για να μπορέσουν να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη πολιτική που τους αφαιρεί δικαιώματα κάθε μέρα.

Παφίλης και Πρωτούλης για το συνέδριο – μαϊμού της ΓΣΕΕ (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 365 times, 1 visits today)