Print Friendly, PDF & Email

Τσαμόπουλος – Θαναηλάκης: «Κούβα να γίνουμε! Θα χάσουμε 30 κιλά από την πείνα!» (vid)

«Φουνταριστή» αντικουβανική – αντισοσιαλιστική προπαγάνδα σε συσκευασία χαβαλέ από το δίδυμο του «Θέμα Radio»

Χαβαλές, αστειάκια, ανέκδοτα (ενίοτε σεξιστικά), σχολιασμός της – κατά Πρώτο Θέμα – επικαιρότητας, καμιά αθλητική είδηση, και «χαλαρή» ατμόσφαιρα, συνθέτουν την εκπομπή «Πνίξτε… τον φουνταριστό» που παρουσιάζουν ο Μηνάς Τσαμόπουλος και ο Γιώργος Θαναηλάκης στο «Θέμα Radio».

Τσαμόπουλος – Θαναηλάκης: «Κούβα να γίνουμε! Θα χάσουμε 30 κιλά από την πείνα!»
Τσαμόπουλος – Θαναηλάκης: «Κούβα να γίνουμε! Θα χάσουμε 30 κιλά από την πείνα!»

Κι επειδή στο χαβαλέ μπορείς να πεις τα πιο σοβαρά, επειδή πολλοί δεν θα το καταλάβουν και λιγότεροι ίσως σε παρεξηγήσουν (έλα μωρέ τώρα χαβαλέ κάνουμε) η εκπομπή αποτελεί συν τοις άλλοις κι ένα συνεπές βήμα αναπαραγωγής κατασκευασμένων στερεότυπων ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και –δοθείσης ευκαιρίας– συκοφάντησης του σοσιαλισμού.

Τις προάλλες ενόχλησε τον Θαναηλάκη κινητοποίηση των εργαζομένων. Ο συμπαθής σπορτκάστερ δεν έχει πρόβλημα με τον εργαζόμενο που απεργεί, αλλά συμπονά και αυτούς που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους.

Γι’ αυτό, επειδή το κλίμα δεν ευνοεί (ακόμα) να καταφερθεί ευθέως κατά του δικαιώματος στην απεργία και κατά των διαδηλώσεων, προτείνει να μαντρώνεται η κινητοποίηση στο «Μεγάλο περίπατο» για να ’ναι όλοι ευχαριστημένοι.

Σήμερα σειρά είχε η Κούβα.

Τι τους ενόχλησε η Κούβα; θα αναρωτηθεί με το δίκιο του κάποιος.

Η Κούβα δεν απασχολεί τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα, όπως συμβαίνει με ένα σωρό άλλα θέματα.

Την απασχόλησε όμως πρόσφατα και ενόχλησε σφόδρα καθεστωτικά ΜΜΕ και ΜΚΔ και φυλλάδες τύπου «Πρώτο Θέμα» που δεν τσιγκουνεύτηκαν μελάνι για να συκοφαντήσουν τις αποστολές Κουβανών γιατρών σε μια σειρά χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και «ισχυρών οικονομιών» της ΕΕ (βλ. Ιταλία), για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συμπεράσματα από τον προυπολογισμό της Κούβας για το 2019

Ναι, αλλά οι Κουβανοί πεινάνε…

Στη σημερινή εκπομπή ήταν το μήνυμα κάποιου ακροατή που πυροδότησε το φιτίλι της αντικουβανικής-αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας του δίδυμου του «Θέμα Radio».

Το μήνυμα αναφερόταν στην υψηλή φορολογία για την οποία ευθύνονται, σύμφωνα με αυτό, οι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε, τότε για να μην έχουμε μεγάλους φόρους να γίνουμε Κούβα, ξεκίνησε να κόβει ο ένας παρουσιαστής.

«Τι σημαίνει Κούβα; Αραλίκι. Θα καθόμαστε. Εντάξει, λεφτά δε θα βγάζουμε, θα ψιλοπεινάμε, αλλά δε θα κάνουμε και τίποτα…».

«Να γίνουμε Κούβα!», έπιασε να ράβει ο έτερος πίσω από τα μικρόφωνα:

«Ν’ αράζουμε και να σκοτώνουμε μύγες. Να καπνίζουμε και πούρα…»

Εναλλάσσονται ξεκαρδίσματα και χαχανητά των παρουσιαστών, ακούγεται κι ένα πασίγνωστο κουβανικό τραγούδι κι έρχεται το αποκορύφωμα:

«Κούβα! Θα ’μαστε αραχτοί, θα χάσουμε 30 κιλά σ’ ενάμιση-δυο χρόνια από την πείνα, θα ’χουμε και πούρα να τα σαλιώνουμε… θα ’χουμε και ποδήλατο, όχι αυτοκίνητο… και σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε το «χτιστό» κορμί του Σοτομαγιόρ»!

Πόσα στερεότυπα κλεισμένα σε μόλις δύο φράσεις:

Οι Κουβανοί είναι ωραίοι αλλά τεμπέληδες που ξέρουν μόνο να καπνίζουν πούρα, διατηρούν τη σιλουέτα τους επειδή δεν έχουν να φάνε και επειδή κάνουν ποδήλατο επειδή δεν έχουν αυτοκίνητα, σε αντίθεση με μας τους χοντρούς του πολιτισμένου κόσμου που απολαμβάνουμε τα πάντα.

Τσαμόπουλος – Θαναηλάκης: «Κούβα να γίνουμε! Θα χάσουμε 30 κιλά από την πείνα!»

Αλλά τους ξέφυγε και μια αντίφαση: Κορμί και πορεία σαν αυτή του θρύλου του άλματος σε ύψος Χαβιέ Σοτομαγιόρ δε «χτίζονται» με πείνα…

Η Κούβα ενοχλεί, είναι καρφί στο μάτι όσων μισούν τον σοσιαλισμό και τον συκοφαντούν αποκρύπτοντας ή κατασυκοφαντώντας τις κατακτήσεις του, κατακτήσεις που απολαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι του νησιού της επανάστασης.

Η σοσιαλιστική Κούβα ενοχλεί επειδή αντέχει κι ο ηρωικός λαός της δεν υποκύπτει.

Επειδή  πρωτοπορεί παγκοσμίως στην Παιδεία, στην Υγεία και τα κοινωνικά προγράμματα, επειδή ξεχωρίζει στον αθλητισμό και αλλού.

Επειδή δίνει μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης  και διεθνιστικής προσφοράς στέλνοντας εδώ και δεκαετίες (όχι μόνο στην πανδημία) χιλιάδες γιατρούς και δασκάλους σε δεκάδες χώρες του πλανήτη.

Η σοσιαλιστική Κούβα ενοχλεί επειδή αντιστέκεται με επιτυχία στον επικοινωνιακό πόλεμο και στις κατευθυνόμενες κατηγορίες για υποτιθέμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο έδαφός της.

Ενοχλεί επειδή ο λαός της υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι και συνεχίζει να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που ακολούθησαν τη νικηφόρα πορεία της επανάστασης, κόντρα σε εκατοντάδες σαμποτάζ και επιθέσεις των καθοδηγούμενων από τις ΗΠΑ αντεπαναστατικών ομάδων που είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους ανθρώπους και ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά.

Επειδή σχεδόν έξι δεκαετίες δε λυγίζουν μπροστά στον λυσσαλέο, βάρβαρο, και πιο απάνθρωπο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό, από τις ΗΠΑ και τις χώρες συμμάχους της, που έχει στερήσει την Κούβα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε σημερινές τιμές.

Η σοσιαλιστική Κούβα ενοχλεί, επειδή παρ’ όλα τα παραπάνω η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Κουβανών όλα αυτά τα χρόνια και η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου κοινωνικών και πολιτιστικών υπηρεσιών για όλο τον πληθυσμό της, είναι αδιανόητα για πάρα πολλές χώρες του πλανήτη,

ανάμεσά τους αρκετές από τις αναπτυγμένες οικονομίες του λεγόμενου «πολιτισμένου και ελεύθερου κόσμου», όπου κυριαρχούν οι νόμοι της οικονομίας της αγοράς και το κυνήγι του κέρδους, στα οποία υποκλίνονται και υπηρετούν επάξια δια μικροφώνου οι δυο «φουνταριστοί» παρουσιαστές.

Τσαμόπουλος – Θαναηλάκης: «Κούβα να γίνουμε! Θα χάσουμε 30 κιλά από την πείνα!» (vid)

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 1.691 times, 1 visits today)