Print Friendly, PDF & Email

Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου!

Όπως πληροφορηθήκαμε, για την διοργάνωση του νέου συλλαλητηρίου την Κυριακή (20/1/2019) στην Αθήνα για το «Μακεδονικό», επανασυγκροτείται ως διοργανώτρια αρχή η λεγόμενη «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τις οργανώσεις «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», «Παμμακεδονική ΗΠΑ», «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία», «Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου».

Μια άλλη τώρα λεγόμενη «Παμμακεδονική Συνομοσπονδία» εξήγγειλε κι αυτή συλλαλητήριο για τις 27 του μήνα σε συνέντευξη που δόθηκε παρουσία μεταξύ άλλων του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής της ΝΔ, του Γ.Πατούλη.

Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου
Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου!

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη παρών και μάλιστα με ιδιότητα ομιλητή ήταν και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, ο γνωστός δηλαδή ακροδεξιός συνεταίρος του συνομιλητή της Χρυσής Αυγής επί Σαμαρά, του Μπαλτάκου.

Αρχής γενομένης, λοιπόν, από το μεθαυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας, ας μείνουμε στο ότι ως διοργανώτρια αρχή εμφανίζεται η ίδια των δυο προηγούμενων συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη (21/1/2018) και Αθήνα (4/2/2018)

και ας ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα με αφορμή διάφορους σοφιστές της πλάκας, που όταν αναφερόμαστε στο εθνικιστικό και ακροδεξιό «ποιόν» των εν λόγω, εκείνοι μηρυκάζουν όλο… αθωότητα το γνωστό:

«Μα καλά, τους χιλιάδες που θα πάνε στο συλλαλητήριο τους λέτε ναζί, φασίστες και ακροδεξιούς;»

Απαντάμε (άλλη μια φορά):

Όχι, όσοι πήγαν στα προηγούμενα και θα πάνε και σε αυτό το συλλαλητήριο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι ναζί.

Όμως οι Κασιδιάρης, Παππάς και το υπόλοιπο χρυσαυγίτικο ναζιστοασκέρι – που ήταν στα προηγούμενα και θα είναι και σε αυτό το συλλαλητήριο – είναι ναζί.

Όχι, όσοι ήταν στα προηγούμενα και θα ξαναείναι στο νέο συλλαλητήριο στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι φασίστες.

Αυτοί που βεβήλωσαν όμως το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο προηγούμενο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, είναι χιτλερικοί.

Εθνικιστικό συλλαλητήριο για Μακεδονία
Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου!

Όχι, όσοι ήταν και όσοι πάνε ξανά στο συλλαλητήριο στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι φασίστες.

Όμως αυτοί που έκαψαν το κτίριο στην Θεσσαλονίκη στο προηγούμενο συλλαλητήριο, είναι φασίστες.

Όχι, όσοι ήταν στα προηγούμενα και όσοι από αυτούς πάνε στο νέο συλλαλητήριο στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι ακροδεξιοί.

Όμως αυτοί που από βήματος συλλαλητηρίου, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη, έβγαζαν κορώνες κατά των «γυφτοσκοπιανών», όπως ο Φράγκος Φραγκούλης, και κραύγαζαν από εξέδρας και δίπλα στους διοργανωτές το «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», είναι ακροδεξιοί.

Ως εκ τούτου πατριώτη, εσύ που πήγες στα προηγούμενα ή θα πας στο επόμενο συλλαλητήριο και νιώθεις (ή παριστάνεις) τον θιγμένο, ότι τάχα αναφερόμαστε σε σένα όταν σου μιλάμε για τους διοργανωτές και κάποιους από τους συμμετέχοντες σε αυτά τα συλλαλητήρια, να αφήσεις τα «σάπια».

Και εφόσον δεν είσαι φασίστας – που δεν είσαι – να πάρεις θέση για το γεγονός ότι μετατρέπεσαι στο υπόστρωμα για να κάνουν οι φασίστες τη δουλίτσα τους.

Τώρα που συνεννοηθήκαμε (;) ας πάμε να δούμε ποιοι είναι τόσο οι διοργανωτές του νέου συλλαλητηρίου της Αθήνας, όσο και εκλεκτοί φορείς που καλούν σε αυτό, αναθεματίζοντας την «προδοσία» με χίλιες δυο σωβινιστικές και εθνικιστικές οιμωγές,

αλλά φροντίζοντας ως καλοί ευρωατλαντιστές να μην πιάνουν στο στόμα τους μερικές πολύ κρίσιμες λεξούλες, όπως, για παράδειγμα: ΝΑΤΟ, Αμερικάνοι…

Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου
Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου!

«Παμμακεδονική ΗΠΑ»

Οι «Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου», με συντονίστρια τη Νίνα Γκατζούλη, έχουν βασική συνιστώσα την «Παμμακεδονική ΗΠΑ».

Η εν λόγω οργάνωση ιδρύθηκε το 1947 εν μέσω εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, για να εξυμνήσει τον Τρούμαν και με σκοπό, φυσικά, την καταπολέμηση του κομμουνισμού.

Στους ύμνους της Παμμακεδονικής για τις ΗΠΑ και τον Τρούμαν και τις κατάρες της κατά της «Κομμουνιστικής απειλής» περιλαμβάνονται και τα εξής:

«Το 1947 υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ το Δόγμα/Σχέδιο Τρούμαν-Μάρσιαλ, σύμφωνα με το οποίο θα παρεχόταν βοήθεια στην Ελλάδα ούτως ώστε οι Έλληνες να καταπολεμήσουν το Κομμουνιστικό κίνημα το οποίο απλωνόταν με αστραπιαίο ρυθμό στον Ελλαδικό χώρο.

Η Κυβέρνηση Τρούμαν, μέσω του προαναφερθέντος Δόγματος/Σχεδίου και η οικονομική ενίσχυση της Αμερικής μαζί με τις τόσες θυσίες του Ελληνικού λαού και το Ελληνικό αίμα που χύθηκε κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, έσωσε την Μακεδονία από τα πλοκάμια της Κομμουνιστικής απειλής».

Η «Παμμακεδονική ΗΠΑ» έχει κατά καιρούς ευθυγραμμιστεί απόλυτα με τη δολοφονική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τόσο στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία όσο και στην εισβολή του Μπους στο Ιράκ:

«Υποστηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις της Αμερικής που βρίσκονται σε πολεμικά θέατρα στο εξωτερικό […] καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των Αμερικανών ανδρών-γυναικών των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρετούν στην πρώτη γραμμή διεθνώς».

Η Παμμακεδονική συνιστώσα του συλλαλητηρίου έχει παλιά… «δημοκρατική» παράδοση.

Για παράδειγμα το 22ο «παμμακεδονικό» συνέδριό της, τον Αύγουστο του 1968 στη Θεσσαλονίκη, οργανώθηκε από τις χουντικές αρχές.

Στην οργανωτική επιτροπή («ΕφΣυν», Τάσος Κωστόπουλος, 24/4/2016):

«Μετείχαν ο υπ. Βορείου Ελλάδος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου (και μέλος του «επαναστατικού συμβουλίου» της χούντας) Νίκος Γκαντώνας […] την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε αυτοπροσώπως ο β’ αντιπρόεδρος της χουντικής κυβέρνησης Δημήτριος Πατίλης (πάλαι ποτέ αξιωματικός του Τάγματος Ασφαλείας Ναυπάκτου επί Κατοχής και μέλος, επίσης, του «επαναστατικού συμβουλίου»), ενώ διαβάστηκε και «χαιρετιστήριο μήνυμα» του άλλου αντιπροέδρου –του γνωστού Παττακού».

Στο ίδιο άρθρο πληροφορούμεθα ότι η «Παμμακεδονική» είχε ένα πλήρες… χουντικό καλοκαίρι το 1968 όταν είχαμε:

«Επίσκεψη της ηγεσίας της στον δικτάτορα Παπαδόπουλο και πανηγυρική φωτογράφησή της μαζί του».

Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου
Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου!

Σε ό,τι αφορά τον «ύπατο προέδρο» Παναγιώτη Αϊβάζη της Παμμακεδονικής, έλεγε:

«Εκ μέρους της Υπάτης Δ/σεως της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής-Καναδά, με εθνικήν υπερηφάνειαν εκφράζω τον ενθουσιασμόν μας διά την επελθούσαν πραγματικήν αλλαγήν εις τον πολιτικόν και κοινωνικόν βίον της φιλτάτης πατρίδος μας εκ της επεμβάσεως του εθνικού μας στρατού και υπό της Εθνοσωτηρίου Επαναστατικής Κυβερνήσεως της 21 Απριλίου 1967.

Διακηρύττω προς πάσαν κατεύθυνσιν την ύπαρξιν εις την Πατρίδα μας υγιούς και πραγματικής Δημοκρατίας πλέον και την επικράτησιν πλήρους ελευθερίας, γαλήνης, τάξεως και ασφαλείας. […]

Προς πάντας απευθύνω θερμόν και εγκάρδιον πατριωτικόν χαιρετισμόν, με αισθήματα αφοσιώσεως εις την Εθν. Κυβέρνησιν, τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και τα πεπρωμένα του Εθνους και με την διαβεβαίωσιν ότι η Παμμακεδονική Αμερικής-Καναδά θα αποτελή πάντοτε τμήμα της Πατρίδος εν τη Ξένη, προκεχωρημένον φυλάκιον του Εθνους μας και ακοίμητον φρουρόν της Ελλάδος και της Μακεδονίας μας» («Φωνή της Καστορίας», 25/8/1968, σ.1).

Ο δε «κυβερνήτης Ν. Υόρκης» της Παμμακεδονικής (και πρόεδρος των εκεί εισαγωγέων-εξαγωγέων) Γεώργιος Ζίας, μετέπειτα «ύπατος πρόεδρος» κατά το μεγαλύτερο μέρος της δικτατορίας (1971-1974), έλεγε σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα:

«Διακηρύττω με ιδιαιτέραν χαράν και υπερηφάνειαν ότι συναντήσαμεν εις την πατρίδα μας πλήρη τάξιν, ειρήνην, ομόνοιαν και ασφάλειαν, πράγματα τα οποία εις ουδεμίαν άλλην χώραν συναντά κανείς.

Και ταύτα χάρις εις την εθνοσωτήριον επέμβασιν του ηρωικού μας στρατού και την Επαναστατικήν Κυβέρνησιν της 21 Απριλίου 1967. Οι απανταχού Ελληνες πρέπει να τους ευγνωμονούμεν».

Βασική συνιστώσα των «Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου» είναι και Παμμακεδονική της Αυστραλίας.

Η τελευταία, χωρίς περιστροφές διαδηλώνει – από την επίσημη ιστοσελίδα της – τα εξόχως…«πατριωτικά»:

«Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι,  Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία, Kωνσταντινούπολη, Μ.Ασία, Πόντο, Κύπρο, Β.Ήπειρο…»

«Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία»

ΚατσίφαςΣτους εκπροσώπους των διοργανωτών του συλλαλητηρίου εμφανίζεται ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, διαχειριστής της σελίδας «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία»,

προηγούμενα μέλος της Κίνησης «Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν – Ακομμάτιστοι Πολίτες», ο οποίος υπήρξε γενικός γραμματέας της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη σελίδα του κ. Πατσίκα στο facebook δεσπόζουν αναρτήσεις για τον «ήρωα Κατσίφα» με εισηγήσεις για «τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του» στο συλλαλητήριο,

καλέσματα του αντισημίτη ακροδεξιού δημάρχου Άργους υπέρ συλλαλητηρίου, καλέσματα δεσποτάδων και «αγίων» υπέρ συλλαλητηρίου, αναρτήσεις κατά «προδοτών» βουλευτών κοκ.

Ο κ.Πατσίκας μαζί με τον κ.Οθωνα Ιακωβίδη όπως και τώρα, υπήρξαν βασικοί προπαγανδιστές και του προηγούμενου συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης στα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας.

Ο 2ος ήταν ομιλητής επί 14 λεπτά στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

Εκεί ήταν που ζήτησε από το ακροατήριο «να θυμηθούμε ότι είμαστε Ελληνες» διότι όπως εξήγησε «δεν γίνεται να έχουμε προγόνους λιοντάρια κι εμείς να είμαστε κότες…»

Εκεί ήταν που φώναξε από μικροφώνου την απειλή «να επιβάλλουμε την βούλησή μας με κάθε τρόπο», η οποία συμπεριλήφθηκε στο εμφανιζόμενο σαν «ψήφισμα» του συλλαλητηρίου.

Περιττό να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος τύγχανε ιδιαίτερης προβολής στον επίσημο ιστότοπο της προηγούμενης κίνησης του Πατσίκα, του «Θερμαικού».

Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου

Μερικές από τις θέσεις – αναρτήσεις του κ.Ιακωβίδη στην ηλεκτρονική σελίδα του, πέραν εκείνων που αναπαράγουν το χρυσαυγίτικης έμπνευσης σύνθημα που γράφτηκε στα σχολεία «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Επίσης ο κ. Ιακωβίδης τυγχάνει λάτρης δημοσιευμάτων – τα οποία αναδημοσιεύει στην σελίδα του (10/10/2017) – του τύπου :

«Κι όμως η Ιερουσαλήμ ιδρύθηκε από… Έλληνες» (ProNews.gr).

Όσο για την σελίδα του «Θερμαϊκού» εκείνη σε περίοπτη θέση αναπαρήγαγε καλέσματα υπέρ του προηγούμενου συλλαλητηρίου κινήσεων εφέδρων ή δήμων όπως ο Δήμος Σκύδρας.

Θυμίζουμε ότι η Δήμαρχος Σκύδρας, συνηθίζει να καλεί με κάθε επισημότητα χρυσαυγίτες βουλευτές στο δημαρχείο της και φιλοξενείται επαινετικά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας» (ΠΟΠΣΜ) με πρόεδρο τον κ.Γιώργο Τάτσιο είναι επίσης εκ των διοργανωτών.

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τη Βουλή, η ΠΟΠΣΜ (21/12/2017), δίνοντας το στίγμα της όσον αφορά την «διαφύλαξη της γνήσιας πολιτιστικής ταυτότητας» φαίνεται να θεωρεί ότι αυτή περνάει κυρίως μέσα από την απαγόρευση σλαβικών τραγουδιών και χορών στην Ελλάδα και ειδικά στη Μακεδονία διότι πιστεύει ότι συμπατριώτες μας «παρασύρονται» από:

«Πολλές ορχήστρες που έχουν απήχηση στο νεανικό κοινό…»

Ο δε κ.Γ. Τάτσιος δεν φείδεται δηλώσεων κατά «των προδοτών της ενδοχώρας» όσον αφορά το «Μακεδονικό».

«Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας»

Ως προς το τι ακριβώς εννοεί «πατριωτισμό» ο Τάτσιος και η Ομοσπονδία της οποίας προεδρεύει προκύπτει μεταξύ άλλων και από τις αναρτήσεις του για τον Κατσίφα που κατά τον Τάτσιο:

«Ήταν ένας απλός βορειοηπειρώτης που αγαπούσε την ΕΛΛΑΔΑ».

Εξέχουσα μορφή της ΠΟΠΣΜ, όμως, μέχρι τον Μάη του 2017 ήταν και κάποιος Δημήτρης Ευαγγελίδης ο οποίος – μέχρι να αποχωρήσει – έφερε επί τριετία τον τίτλο του «Έφορου Τεκμηρίωσης» της Ομοσπονδίας.

  • Ο περί ου ο λόγος είναι αυτός για τον οποίο η ΕΝΕΚ, το εθνικιστικό – φασιστικό κόμμα, εξέδωσε ανακοίνωση (7/6/2009) για να τονίσει επί τη επετείω της ίδρυσής της ότι:

«Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο Συναγωνιστής και συγγραφέας Εθνικιστικών βιβλίων Δημήτρης Ευαγγελίδης».

«Η Ελλάδα έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα να διεκδικήσει την πεδιάδα της Πελαγονίας (περιοχή Μοναστηρίου-Βιτώλια) και την περιοχή Γευγελής-Δοϊράνης

δηλ. τα εδάφη (20-15%) νοτίως της νοητής γραμμής Αχρίδα-Περλεπές-Στρώμνιτσα μέχρι τα σημερινά ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, λόγω της ύπαρξης ακόμα και σήμερα ελληνικών πληθυσμών».

Αυτοί είναι οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στην Αθήνα και οι κατά καιρούς φίλοι τους.

Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου

Ωστόσο, στην «πρώτη γραμμή» αυτών που καλούν με όλες τους τις δυνάμεις τον κόσμο να πάρει μέρος είναι πολύ και διάφοροι.

Ενδεικτικά:

Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού

Από τα συλλαλητήρια δεν απουσιάζει η Ένωση των Αποστράτων Αξιωματικών οι οποίες παρεμπίπτοντος χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του εκάστοτε ΥΠΕΘΑ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ένωση Αποστράτων Στρατού δήλωσε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της Αθήνας (είχε συμμετάσχει και στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης).

Η απόφαση υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αντιστράτηγο ε.α. Βασ. Ροζή και δεσπόζει στις ανακοινώσεις της σελίδας του «Συντονιστικού Συμβουλίου των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών» με Πρόεδρο τον Αντιναύαρχο Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινά.

Ο Περβαινάς είναι αυτός που έχει δηλώσει:

«Καλώς ψήφισαν όσοι στρατιωτικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή. […] όταν την ψήφιζαν δεν ήταν εγκληματική οργάνωση».

Ερωτηθείς, δε, αν θεωρεί ή όχι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση απαντά ότι:

«Επειδή εγώ είμαι θεσμικός θα περιμένω να αποφανθεί η Δικαιοσύνη…»

Ο έτερος Ροζής στο πλαίσιο των… πατριωτικών γυροβολιών του εχει περιπλανηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε μια σειρά από ακροδεξιά κόμματα.

Τον Ιούλιο του 2016 είχε οριστεί γενικός διευθυντής της «Νέας Δεξιάς», με απόφαση του προέδρου του κόμματος Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ιδού το «ποιόν» των διοργανωτών του συλλαλητηρίου

Είχε προηγηθεί το πέρασμα του, από τις «ΡΙΖΕΣ», το κόμμα του άλλοτε στενού συνεργάτη του Αν. Σαμαρά, Π. Μπαλτάκου.

Στον… ελεύθερο χρόνο του συμμετέχει και ως βασικός ομιλητής σε εκδηλώσεις που γίνονται στο Γράμμο και στο Βίτσι, αλλά και σε εκδηλώσεις στου «Μακρυγιάννη» προς τιμήν χιτών και δωσιλόγων και ενάντια στα «ελασίτικα στοιχεία»…

Α, ναι:

Από το νέο συλλαλητήριο, στους συνδιοργανωτές ή εμφανιζόμενους παλιότερα σαν «συνδιοργανωτές» έχουμε δυο απουσίες. Ας τις δούμε:

Γεωργία Μπιτάκου

Η κυρία Γεωργία Μπιτάκου δηλώνει δημοσιογράφος και ήταν εκπρόσωπος – διοργανώτρια του προηγούμενου συλλαλητηρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωτών.

Γεωργία ΜπιτάκουΤώρα δεν είναι συνδιοργανώτρια γιατί αφενός θέλει πιο ριζικές «ανατρεπτικές» λύσεις και διότι, όπως δήλωσε, έφτιαξε «κίνηση» και ως… ακτιβίστρια ήθελε να έχει χρόνο και άνεση για να τρέχει ανά την Ελλάδα για να καλεί κόσμο στο συλλαλητήριο.

Κύρια ενασχόληση της ωστόσο είναι η διοργάνωση των «No Limits» δηλαδή των «εκτός ορίων» αγώνων Kick boxing, που συνήθως διεξάγονται μέσα σε κλουβιά – αρένες κλεισμένα με συρματοπλέγματα.

Στους αγώνες που κατά καιρούς έχει διοργανώσει στην Ελλάδα υπάρχει αισθητή παρουσία μελών της «Χρυσής Αυγής».

Ήταν μάλιστα τον Ιούνιο του 2017 σε αγώνα ανάμεσα στον Σταμάτη Μπιτάκο (αδελφός της) και τον Αλβανό αθλητή Florian Marku που οι χρυσαυγίτες βρήκαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν από την κερκίδα όλο το φασιστικό και ρατσιστικό «ρεπερτόριό τους».

Στην προσωπική της σελίδα στο Facebook  η κυρία Μπιτάκου χρησιμοποιεί πολύ ενδιαφέρουσα φρασεολογία για να διατυπώσει τις απόψεις της και να προπαγανδίσει τα συλλαλητήρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτησή της για την υπουργό Κουντουρά την οποία προσφωνεί με της εξόχως πολιτική ορολογία «ξευτιλισμένη πόρνη», «γύναιο» κλπ:

Γεωργία Μπιτάκου

Μιχάκης

Από τους απόντες αυτού του συλλαλητηρίου είναι κι ένας που για το προηγούμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα είχε επιδιώξει να καταγραφεί ως ο κύριος οργανωτής του καταθέτοντας αίτηση για τη παροχή άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος ως «διοργανωτής».

Η αίτηση εκείνη που απορρίφθηκε ήταν κατατεθειμένη από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπούσε τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Για το «ποιόν» του Μιχάκη ως «δεξιός ψάλτης» και εμπροσθοφυλακή του ναζιστή χρυσαυγίτη Παππά στα προ τριετίας επεισόδια που προκάλεσαν οι φασίστες στο θέατρο «Χυτήριο», και ως επικεφαλής των ισλαμοφάγων κατά των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο έχουμε αναφερθεί αναλυτικά.

Να προσθέσουμε ότι ο Μιχάκης τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (τερμάτισε προτελευταίος…).

Ο συγκεκριμένος το 2010 είχε συντονιστικό ρόλο σε ένα συλλαλητήριο (το «πλήθος» δεν ξεπερνούσε τα 20 άτομα…) στην παραλία της Θεσσαλονίκης με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Πίσω του στέκονταν τρεις λεβέντες με περικεφαλαία, ασπίδες και ακόντια.

Σε αυτά τα συλλαλητήρια, με αυτούς τους διοργανωτές και με αυτούς τους συνοδοιπόρους, παρευρίσκονται οι ΑΝΕΛίτες πρώην συγκυβερνήτες του κ.Τσίπρα, οι της «Ένωσης Κεντρώων» του Λεβέντη και μέλη της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτά τα συλλαλητήρια, με αυτούς τους διοργανωτές και με αυτούς τους συνοδοιπόρους δεν είναι καθόλου περίεργο ότι διαφημίζουν την συμμετοχή τους οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Απόσπασμα άρθρου των Νίκου Μπογιόπουλου και Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 1.118 times, 1 visits today)