Print Friendly, PDF & Email

Γιατί λοιπόν ΚΚΕ;

Γιατί τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεσαι τους κομμουνιστές ισχυρούς δίπλα σου; Ποιοι είναι αυτοί που σε κάθε προεκλογική περίοδο «εγκαλούν» το κόμμα, κουνάνε το δάχτυλο κι εκτοξεύουν λάσπη εναντίον του;

Δεν γεννήθηκα κομμουνιστής. Κανένας δεν γεννήθηκε κομμουνιστής ποτέ.

Μεγαλώνοντας σε αριστερή οικογένεια που βίωσε τα πραγματικά δύσκολα χρόνια η όποια αναφορά στον κομμουνισμό μου προξενούσε φόβο σαν παιδί.

Γιατί λοιπόν ΚΚΕΦόβο για όσα πέρασαν οι δικοί μου αλλά και άλλοι γνωστοί μου άνθρωποι. Φόβο που πήγαζε από τον πόνο της απώλειας αγαπημένων προσώπων.

Με τα χρόνια, ο φόβος έγινε ένα «γιατί» που έψαχνε απάντηση.

Έγινε οργή στη συνέχεια, μα όταν άρχισε να βρίσκει τις απαντήσεις έγινε λογική.

Όχι η «κοινή λογική» μα μια λογική δομημένη πάνω στην αλήθεια, το δίκιο, το σήμερα και το αύριο που δεν άφηνε κανένα περιθώριο στην αποδοχή της αδικίας ως «φυσικό φαινόμενο».

Για αυτό έγινα κομμουνιστής (μεγάλη κουβέντα, στο τέλος της ζωής μου θα κριθώ για το αν και και κατά πόσο αξίζω αυτόν τον τίτλο).

Για αυτό πιστεύω γίναμε όλοι μας κομμουνιστές:

Γιατί δεν μπορούσαμε και δεν μπορούμε να δεχτούμε το απόλυτα παράλογο ως λογικό.

– Γιατί δεν θεωρούμε φυσικό φαινόμενο να υπάρχουν περισσότεροι άστεγοι από ποτέ και ταυτόχρονα περισσότερα άδεια σπίτια από ποτέ.

– Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η υγεία, η μόρφωση, η αξιοπρέπεια μας και η ίδια μας η ζωή είναι εμπορεύματα.

– Γιατί δεν θεωρούμε τον άνθρωπο, τα ζώα, την φύση (και το περιβάλλον γενικότερα) αναλώσιμα υλικά.

– Γιατί δεν ανεχόμαστε το αίμα, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, τον ανθρώπινο πόνο των πολέμων που γίνονται για να κερδίζουν όλο και πιο πολλά οι λίγοι. Γιατί δεν έχουμε σκοπό να ταϊσουμε τα κανόνια τους με τα παιδιά μας αύριο.

– Γιατί η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, στη δική μας λογική θα έπρεπε να κάνει πιο εύκολη και πιο όμορφη την ζωή των ανθρώπων.

Όχι να τους πετά στην ανεργία και στην ανέχεια. Όχι να φτιάχνουν τα κινητά και τις έξυπνες τηλεοράσεις μας παιδιά ανήλικα σε συνθήκες γαλέρας.

Γιατί λοιπόν ΚΚΕ;

Γιατί λοιπόν ΚΚΕΑυτή είναι η λογική που δημιούργησε εμάς τους κομμουνιστές και με αυτήν την λογική βρίσκομαστε και θα βρισκόμαστε σταθερά και με ανιδιοτέλεια δίπλα σου.

– Δίπλα στον εργαζόμενο απέναντι στα αφεντικά και την αντιλαϊκή πολιτική που πάει να του αρπάξει ακόμα και τα λίγα που του απόμειναν. Μπροστάρηδες στον δικό σου αγώνα για δικαίωμα στην δουλειά με δικαιώματα.

– Δίπλα στον άνεργο που έτσι απλά «δεν χώρεσε» στα σχέδια της «ανάπτυξής» τους και ζει τον εφιάλτη της ανέχειας, της αβεβαιότητας, της κατάθλιψης. Μπροστάρηδες στον δικό του αγώνα για αξιοπρέπεια και ζωή!

– Δίπλα στον άρρωστο που δεν μπορεί να γιατροπορευτεί.

– Δίπλα στον ξώμαχο της δουλειάς που του πετσοκόβουν την ήδη πενιχρή σύνταξη του.

– Δίπλα στην νέα και τον νέο που δεν βλέπει μέλλον στον τόπο του και παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς. Μπροστάρηδες στον αγώνα του να πάρει πίσω την ζωή του.

Αυτοί είμαστε οι κομμουνιστές.

Θα μας βρεις στα συνδικάτα, να παλεύουμε για την πραγματική οργάνωση των εργαζομένων κόντρα στους εργατοπατέρες και τους φυτευτούς της εργοδοσίας που σπιλώνουν τον συνδικαλισμό.

Θα μας βρεις έξω από το σπίτι του άνεργου, του χαμηλόμισθου που πάνε να του κόψουν το ρεύμα και το νερό ή ακόμα και να του αρπάξουν το σπίτι του πετώντας τον στον δρόμο.

Θα μας βρεις στους δρόμους να παλεύουμε για δικαίωμα στη μόρφωση, στη μετακίνηση, στη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους…

Γιατί λοιπόν ΚΚΕΔεν θα βρεις τώρα προεκλογικά έξω από την πόρτα σου καρτούλες και φέιγ βολάν με την φάτσα των υποψηφίων μας βουλευτών.

Γιατί όταν ρίξεις στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, άσχετα με το ποιον θα σταυρώσεις, ψηφίζεις όλους τους υποψηφίους μας μαζί και όχι μόνο έναν.

Ρίχνοντας στην κάλπη ΚΚΕ ψηφίζεις όλους όσους καθημερινά αγωνιζόμαστε μέσα απ τις γραμμές του .Ψηφίζεις όλους όσους συμπορεύτηκαν στους αγώνες τους .

Ψηφίζεις τον εργαζόμενο που σήκωσε κεφάλι υπερνικώντας τον φόβο του.

Ψηφίζεις τον νέο και την νέα που παλεύει για μόρφωση και δικαίωμα στην ζωή.

Ψηφίζεις τον γκριζομάλλη συνταξιούχο που δεν ανέχεται να του κλέβουν τον ιδρώτα του και μπαίνει μπροστά στον αγώνα.

Ψηφίζεις τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρομαγαζάτορα που τόλμησε να κλείσει μια μέρα στην απεργία το μαγαζί του για να μην του το κλείσει μια και καλή η αδηφαγία των πολυεθνικών.

Και σε αυτές εκλογές αν ψηφίσεις ΚΚΕ και συμπορευτείς με τους κομμουνιστές στους αγώνες, δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό σου τον ίδιο.

Ποιοι είναι αυτοί που, όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο έτσι και σε αυτήν, εγκαλούν δήθεν το ΚΚΕ, μας κουνάνε το δάχτυλο κι εκτοξεύουν λάσπη εναντίον του;

Γιατί λοιπόν ΚΚΕΠρώτα είναι αυτοί που πριν λίγα χρόνια το ΚΚΕ σου έλεγε να μην τους εμπιστευτείς γιατί καπηλεύονται την ιστορία και τους αγώνες της αριστεράς ενώ στην ουσία είναι η «αριστερά» που περιέγραψε ο μεγαλοβιομήχανος Ανιέλι:

«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Είναι αυτοί που ήρθαν για να σχίσουν τα μνημόνια και ψήφισαν κι άλλο.

Είναι αυτοί που σου κουτσούρεψαν κι άλλο την σύνταξη και τον μισθό ,που όχι μόνο δεν κατήργησαν τους άδικους οριζόντιους φόρους αλλά επέβαλαν κι άλλους .

Είναι αυτοί οι οσφυοκάμπτες, οι «yes sir», που έκαναν ευαγγέλιο τους την αντιλαϊκή πολιτική και τον αντικομμουνισμό της Ε.Ε. και έχωσαν ακόμα πιο βαθιά την χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Είναι οι «αριστεροί» της καταστολής και των ΜΑΤ…

Είναι αυτοί που αφού συκοφάντησαν και σπίλωσαν το όνομα της αριστεράς με την πολιτική τους, τώρα ολοκληρώνουν την αποστολή τους:

Αναβαπτίζουν την Νέα Δημοκρατία και της δίνουν το θράσος να μιλάει ανοιχτά με τον πιο ακραία νεοφιλελεύθερο λόγο των τελευταίων ετών.

Κούλης ΕΡΤΓιατί λοιπόν ΚΚΕ;

Σου λένε πως το ΚΚΕ «δεν θέλει να κυβερνήσει». Τεράστιο ψέμα.

Η αλήθεια είναι πως μόνο το ΚΚΕ διεκδικεί πραγματική αλλαγή εξουσίας και όχι αλλαγή των διαχειριστών της.

Όσες εναλλαγές κομμάτων κι αν έρθουν στην κυβέρνηση οι εξουσία θα ανήκει πάντα στους ίδιους.

Στα μεγάλα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, τα ντόπια και ξένα αφεντικά!

Γιατί το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας. Μιας εξουσίας Λαϊκής στην οποία ο καθένας θα είναι αφέντης του πλούτου που παράγει και υπέρτατο ιδανικό θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι τα κέρδη .

ΝΔ, KINAΛ, Βαρουφάκηδες, Βελόπουλοι και διάφοροι πολιτικοί γυρολόγοι έρχονται να ζητήσουν την ψήφο σου αναβαπτισμένοι δήθεν, σου ζητάν να ξεχάσεις ποιοι ήταν και που σε έφεραν.

Κλείστους την πόρτα.

Ανοιξε την πόρτα στο δικό σου αύριο. Στους δικούς σου αγώνες με τους κομμουνιστές δίπλα σου ,μπροστάρηδες τόσο στην βουλή όσο και στον δρόμο .

Όποια κυβέρνηση κι αν βγει, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα εφαρμόσει. Δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα αυτό . Μαζί τα ψήφισαν και το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους .

Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσειΑξία θα έχει πόσο δυνατοί θα βγουν αυτοί που πάντα ήταν και θα είναι δίπλα σου.

Με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες!

Συντροφικά

Ηλίας Σιδηρόπουλος
(Εργάτης και γιος εργάτη και εργάτριας)

(Visited 804 times, 1 visits today)