Print Friendly, PDF & Email

Δεν είναι τρολιά: Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ο Τραμπ!

Ο διαβολικά καλός πρόεδρος. αν μη τι άλλο, αξίζει να συμπεριληφθεί στη λίστα πολεμοκάπηλων σφαγέων που έχουν κατά καιρούς τιμηθεί με το εν λόγω βραβείο

Όχι πως είχαμε αμφιβολίες για τις πολιτικές σκοπιμότητες που προσμετρώνται για τα Νόμπελ Ειρήνης, πλέον όμως δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα, καθώς το Νόμπελ απονέμεται εθιμικά στον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ, οπότε θα μπορούσε απλά να μετονομαστεί σε Νόμπελ «Πλανητάρχη».

Δεν είναι τρολιά: Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ο Τραμπ
Δεν είναι τρολιά: Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ο Τραμπ!

Σε βαθμό που ακόμα και ο «κουλ Ομπάμα» το είχε σατιρίσει, σε ένα εμφανώς στημένο σόου, όπου απαντώντας στην ερώτηση γιατί πήρε το βραβείο Νόμπελ, απάντησε ειλικρινά: «Δεν έχω ιδέα…»

Έτσι λοιπόν φέτος, που είναι και προεκλογική χρονιά, ήταν η σειρά του Ντόναλντ Τραμπ να είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, λόγω της συμβολής του στην «ιστορική ειρηνευτική συμφωνία» μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Mirror», η υποψηφιότητα προτάθηκε από τον ακροδεξιό, ξενοφοβικό Νορβηγό βουλευτή Christian Tybring-Gjedde, ο οποίος ανέφερε τα τρία βασικά κριτήρια που πληρούσε ο Τραμπ, για να προταθεί για το βραβείο.

Tην προώθηση της αρμονίας μεταξύ των εθνών μέσω διαπραγματεύσεων

Τη μείωση των παρατεταγμένων στρατιωτικών δυνάμεων – Μείωσε τον αριθμό στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή

Η προώθηση Ειρηνευτικών Συνεδρίων.

Την ίδια ώρα βέβαια που ο Νορβηγός απαριθμεί τα -κατά φαντασίαν- ανδραγαθήματα του «ειρηνοποιού» Τραμπ, η πολιτική των ΗΠΑ βάζει φωτιά στην περιοχή, με την προκλητική στήριξη του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, που έγινε επί ημερών Τραμπ.

Ισραήλ: Φυλάκισαν 89 παιδιά και 500 Παλαιστίνιους σε ένα μήνα

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για έναν υποψήφιο κάτοχο του βραβείου Νόμπελ, που κατά κανόνα αποτελεί ένα είδος πιστοποιητικού για τους μεγαλύτερους σφαγείς στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Τι ελπίδες άραγε έχει σε έναν τέτοιο θεσμό η υποψηφιότητα των Κουβανών γιατρών και η διεθνής καμπάνια που την υποστηρίζει;

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 401 times, 1 visits today)