Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΝΕ απαντά στα εμετικά ποσταρίσματα της ΔΑΠ

«Συκοφαντούν το παρελθόν με απώτερο στόχο το μέλλον»

Ανακοίνωση – απάντηση στα «εμετικά insta stories» της ΔΑΠ εξέδωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή και τη Σχολή ΟΠΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΚΝΕ απαντά στα εμετικά ποσταρίσματα της ΔΑΠ

«Την 23η Αυγούστου, την οποία η ΕΕ έχει καθιερώσει ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», βρήκε αφορμή η ΔΑΠ, για να «postάρει» μια εμετική εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ταυτίζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό!!!!

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια οργάνωση που εκτός από άριστη σε μαζικές αντιγραφές, σημειώσεις και «φιλικά» κεράσματα, «αριστεύει» και στην ψευτιά, στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια και φυσικά στον αντικομμουνισμό.

Όμως…

Πάει πολύ σε μια χώρα που οι σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της έχουν βαφτεί κόκκινες από τη θυσία των κομμουνιστών στην Καισαριανή, στην Κοκκινιά, στο Κούρνοβο και σε δεκάδες άλλες περιοχές, που έχουν σημαδευτεί από τις μαζικές εκτελέσεις αθώων κατοίκων στα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, το Δίστομο, την Κάνδανο από τους Ναζί, να κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες!

Ας δουν τα στελέχη της ΔΑΠ που βρίσκονταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν δινόταν η μάχη για την απελευθέρωση της Ελλάδας –δηλαδή στο Κάιρο και αλλού, σώοι και αβλαβείς– ενώ τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, στα Βουνά, τις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Θέλει πολύ θράσος, λοιπόν, η ΔΑΠ –πιστό σκυλί της γραμμής της ΝΔ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ– να προσπαθεί να ταυτίσει το θύτη με το θύμα, να ταυτίσει την πρόοδο και την ελπίδα με ό,τι πιο μαύρο έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία.

Η ΚΝΕ απαντά στα εμετικά ποσταρίσματα της ΔΑΠ
Η ΚΝΕ απαντά στα εμετικά ποσταρίσματα της ΔΑΠ

Βέβαια δεν υπάρχει για εμάς ερώτημα.

Τα στελέχη της ΔΑΠ, που «εμπνεύστηκαν» την παραπάνω εικόνα, είναι γραφικές καρικατούρες μακαρθισμού και αντικομμουνισμού που όμως στοχεύουν στο να διαστρεβλωθεί η ιστορική πραγματικότητα για να μην μάθει την αλήθεια η νεολαία.

Θα τους συνιστούσαμε να διαβάσουν λίγο ιστορία από βιβλία που δεν πουλάει ο Άδωνις και ο Πλεύρης..

Φέτος συμπληρώθηκαν 81 χρόνια από την Υπογραφή του Συμφώνου Μη επίθεσης (23 Αυγούστου 1939) ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και τη Γερμανία (πήρε το όνομα των Υπουργών Εξωτερικών Μολότοφ και Ρίμπεντροπ).

Αυτό το σύμφωνο η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες το παρουσιάζουν ως μια συμφωνία ανάμεσα στην Σοβιετική Ένωση και τη Χιτλερική Γερμανία που τάχα μοίρασε την Ευρώπη στα δύο, που εξαιτίας αυτής της συμφωνίας ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Σοβιετική Ένωση, πράγματι, στις 23 Αυγούστου του 1939 υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γερμανία.

Η Σοβιετική Ένωση έβλεπε καθαρά, όπως το έβλεπαν όλοι οι ηγέτες της περιόδου, όπως το έβλεπε όλος κόσμος (ακόμα και τα μικρά παιδιά) ότι ο Β Παγκόσμιος πόλεμος ήταν αναπόφευκτος.

Άλλωστε είχε ήδη συγκροτηθεί ο Άξονας Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας με το «Αντικομιντέρν Σύμφωνο», 3 χρόνια πριν το ξέσπασμα του πολέμου, που δεν μπορεί να κρύψει ποιος ήταν ο πραγματικός εχθρός του Χίτλερ, δηλαδή η Σοβιετική Ένωση.

Παράλληλα η Γαλλία και η Αγγλία έστρεφαν τη Γερμανία προς τα σοβιετικά εδάφη.

Μια απλή αναζήτηση στα γεγονότα του 1938 (ένα χρόνο πριν την υπογραφή του Συμφώνου) αρκεί για να αποδείξει τις προσπάθειες που έκανε η Σοβιετική Ένωση, για να διαμορφωθεί ενιαίος συνασπισμός ενάντια στον Χίτλερ και τον άξονα, να αντιμετωπιστεί και να μην δοθεί «αέρας στα πανιά του», να μην επιτεθεί σε «διασπασμένο» στρατόπεδο.

Η στάση της Αγγλίας και της Γαλλίας, με τη Συμφωνία του Μονάχου (29-30 Σεπτεμβρίου 1938), ήταν να παραδώσουν μέρος της Τσεχοσλοβακίας στους Ναζί και με την πολιτική «κατευνασμού» που ακολουθούσαν έδιναν ώθηση στον Χίτλερ να επιτεθεί στην ΕΣΣΔ, «προς ανατολάς», ενώ παράλληλα απέρριπταν τις προτάσεις της ΕΣΣΔ για συγκρότηση μετώπου ενάντια στον Χίτλερ.

Απέναντι στη στάση της Αγγλίας και της Γαλλίας που έστρωσαν το έδαφος για τη γιγάντωση του Άξονα, η ΕΣΣΔ με την υπογραφή του Συμφώνου μη Επίθεσης εξασφάλισε 21 πολύτιμους μήνες για να προετοιμαστεί πολεμικά για τον πόλεμο που θα ακολουθούσε.

10 μήνες και 24 ημέρες μετά τη Συμφωνία του Μονάχου
Αριστερά προς δεξιά: Τσάμπερλεν, Νταλαντιέ, Χίτλερ, Μουσολίνι και Τσιάνο φωτογραφίζονται πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας του Μονάχου

Πιο συγκεκριμένα, από το 1939 έως τον Ιούνη 1941 η αριθμητική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ αυξήθηκε σχεδόν τρεις φορές.

Συγκροτήθηκαν 125 νέες μεραρχίες, ενώ έγινε και ο εφοδιασμός του στρατού με νέα πολεμικά τεχνικά μέσα και καινούργιους τύπους εξοπλισμών. Μετατράπηκε η οικονομία από «ειρηνική» σε «πολεμική», μεταφέρθηκαν εργοστάσια εκτός της πρώτης γραμμής.

Χωρίς αυτούς τους 21 μήνες δεν θα υπήρχε η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στο Στάλινγκραντ και το Κουρσκ, δεν θα ήταν εφικτή η συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας και η μεγαλειώδης νίκη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε την Ευρώπη.

20.000.000 Σοβιετικοί θυσιάστηκαν, 10.000.000 έμειναν ανάπηροι, για να υπερασπιστούν και να προστατέψουν το σοσιαλιστικό κράτος, έδωσαν τη ζωή τους για τους λαούς όλου του κόσμου.

Το παράδειγμα της Σοβιετικής Ένωσης ακολούθησαν και οι λαοί 7 χώρων που αποτίναξαν τα ιμπεριαλιστικά δεσμά και ξεκίνησαν να οικοδομούν το δικό τους κράτος, ενώ παράλληλα η εποποιία του Κόκκινου Στρατού έκανε φωτεινό παράδειγμα την ανωτερότητα του σοσιαλισμού σε πολλούς λαούς της Ευρώπης.

Για την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού είναι χαρακτηριστική η ρήση του Έρνεστ Χέμινγουέι:

«Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία του, χρωστά στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα μπορεί ποτέ να πληρώσει».

Η ΚΝΕ απαντά στα βοθρολύματα της ΔΑΠ
Στόχος τους το χθες… με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο

Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις της και οι παρατάξεις τους μέσα στις σχολές έχουν κάθε λόγο να συκοφαντούν το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, τα διδάγματα και τις κατακτήσεις του, επειδή, και τότε και τώρα, η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου είναι η μοναδική διέξοδος για να πάψουν η άγρια εκμετάλλευση και οι πόλεμοι, να εξαλειφθούν οι κρίσεις, η φτώχεια και η προσφυγιά, να οργανωθεί η οικονομία και να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνάμεις με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η «σταλινολογία», ο αντικομμουνισμός, τα ψέματα και η διαστρέβλωση της Ιστορίας έχουν συγκεκριμένο στόχο:

Να δυσφημίσουν τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ανθρωπότητας, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Να πείσουν ειδικά εμάς, τη νέα γενιά, που δεν ξέρουμε τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις της εργατικής τάξης στην ΕΣΣΔ και τα άλλα σοσιαλιστικά κράτη, ότι δεν έχουμε καμιά διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Αυτό προσπαθεί να πετύχει η ΕΕ, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΚΝΕ απαντά στα εμετικά ποσταρίσματα της ΔΑΠ
Η ΚΝΕ απαντά στα εμετικά ποσταρίσματα της ΔΑΠ

Τον ίδιο στόχο είχε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που, ανάμεσα στα άλλα, υπέγραψε την κατάπτυστη διακήρυξη – μνημόνιο του αντικομμουνισμού, που μιλά για «σιδηρούν παραπέτασμα» και παρουσιάζει την ανατροπή του σοσιαλισμού ως την αρχή για την ελευθερία των ανθρώπων.

Για αυτό κάθε χρόνο ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, διοργανώνουν δεκάδες εκδηλώσεις, συνέδρια σε χώρες της ΕΕ, σε πανεπιστήμια, «εφευρίσκουν» επετείους (μέχρι και mini series γυρίζουν) για να αποδείξουν ότι ο σοσιαλισμός δοκιμάστηκε και «απέτυχε», ότι «έχει τελειώσει».

Χρόνο με το χρόνο και στο πανεπιστήμιό μας πληθαίνουν τέτοια συνέδρια και ημερίδες, αυξάνονται οι «έρευνες» με διδακτορικά και μεταπτυχιακά προγράμματα για να τεκμηριωθεί «η εγκληματική φύση του κομμουνισμού».

Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου 120 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 17 εκατομμύρια είναι άνεργοι, πάνω από 4 εκατομμύρια είναι άστεγοι, θέλουν ο λαός και η νεολαία να μην σκέφτονται και να μην προβληματίζονται, να αποδεχθούν ότι αυτή βαρβαρότητα που ζουν είναι μονόδρομος.

Είναι η ΕΕ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, αφού το κριτήριο ανάπτυξης των δημόσιων συστημάτων υγείας και των παροχών είναι η διαχρονική υποταγή τους στις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας», της κερδοφορίας, της εισαγωγής και στον κλάδο της Υγείας της λογικής του «κόστους – οφέλους».

Οι Ρώσοι αναπολούν τον κομμουνισμό
Η ΚΝΕ απαντά στα εμετικά ποσταρίσματα της ΔΑΠ

Στην ΕΕ που εν μέσω πανδημίας η επίδειξη «αλληλεγγύης» πέρασε… σε άλλο επίπεδο, αφού αντί οι χώρες να αναζητούν τρόπους για την προστασία της υγείας του λαού τους, «σφάζονται» για το πώς θα μοιραστεί η χασούρα από την κρίση της οικονομίας, την ίδια ώρα που η τσακισμένη από το οικονομικό εμπάργκο Κούβα είχε στείλει πάνω από 500 γιατρούς σε 12 χώρες του κόσμου από τις πρώτες μέρες της πανδημίας.

Ιδρώνουν όταν βλέπουν αποτελέσματα δικών τους ερευνών που δείχνουν ότι το 74% των πολιτών της ΕΕ εκφράζει δυσαρέσκεια για την ΕΕ, το 51% των νέων στις ΗΠΑ βλέπει θετικά το σοσιαλισμό, ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αναπολούν το σοσιαλισμό, ότι το 46% των Ρώσων βλέπουν με «θαυμασμό», «σεβασμό» και «συμπάθεια» την περίοδο που ο Στάλιν ηγούνταν του ΚΚΣΕ και της Σοβιετικής Ένωσης.

Γι’ αυτό η ΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα, αντίθετα επικροτεί τη βία κατά των Κομμουνιστικών Κομμάτων, απαγορεύει τα Κομμουνιστικά σύμβολα, ανέχεται αστικές κυβερνήσεις δηλωμένων, ορκισμένων αντικομμουνιστών, ακροδεξιών και άλλων αντιδραστικών μαντρόσκυλων του κεφαλαίου, από την Ουκρανία μέχρι τις χώρες της Βαλτικής, στηρίζει ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις.

Κάθε νέος φοιτητής, ερευνητής και επιστήμονας έχει χρέος να μάθει την αλήθεια!

Οι πρωτόγνωρες κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο πρώτο δικό της κράτος, στην ΕΣΣΔ, η ικανοποίηση σύνθετων λαϊκών αναγκών, που στον καπιταλισμό είναι αδύνατον να συμβεί, αποδεικνύουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε καλύτερα και προκύπτουν από την ίδια την ανάπτυξη της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Πραγματική λύση στα σημερινά προβλήματα και τα αδιέξοδα της νεολαίας δίνει μόνο η πρόταση του ΚΚΕ.

Το τσάκισμα του φασισμού γίνεται με το να τσακιστεί οριστικά το σύστημα που το γεννά, ο καπιταλισμός, και αυτό γίνεται μόνο με την ανατροπή του.

Το 61% των Ρουμάνων βλέπει θετικά τον κομμουνισμό

Καλούμε κάθε νέο και νέα, που σκέφτεται και προβληματίζεται, που βλέπει ότι τα όνειρα και οι ανάγκες τους δεν χωρούν σε αυτό το σύστημα, να μάθει από πρώτο χέρι γιατί παλεύει το ΚΚΕ, γιατί η πάλη για το σοσιαλισμό δεν είναι ένα όραμα αλλά η αναγκαιότητα της εποχής μας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή δει από κοντά γιατί παλεύουμε και να παλέψει μαζί μας!

Πηγή: 902.gr

(Visited 573 times, 1 visits today)