Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα παιδιά που «απέτυχαν»

Θέλω να συγχαρώ όλους τους διαδικτυακούς φίλους και φίλες για την επιτυχία των παιδιών τους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Στους καλά προετοιμασμένους μαθητές που για λίγα μόρια δεν μπόρεσαν να διαβούν το κατώφλι Νομικής κι Ιατρικής, θέλω να πω: Του χρόνου, φέτος πήρατε μια εμπειρία.

Για μια ακόμα φορά φάνηκε η αντιλαϊκότητα, η εμπορευματοποίηση του ταξικού σχολείου, αφού αν δεν έχεις χρήματα για φροντιστήριο – εκπρόσωποι των οποίων μετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων – δεν έχεις ελπίδα να περάσεις σε μια σχολή, που σήμερα φαίνεται να έχει περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, χωρίς αυτό να σημαίνει το ίδιο μετά από 4-5 χρόνια μιας κι οι ανάγκες των «αγορών» μεταβάλλονται διαρκώς.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Οι βάσεις των σχολών

Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα παιδιά που «απέτυχαν»Ρίξαμε μια ματιά στις βάσεις των φετινών εξετάσεων. Οι υψηλότατες – και δικαίως – βάσεις στις Σχολές πρώτης ζήτησης, Ιατρική, Νομική κλπ. αποτελούν την οροφή.

Το δάπεδο είναι τα 1.952 μόρια για την σχολή που εξάγει διαχειριστές εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Οι ιερατικές και ψαλτικές σχολές κυμαίνονται Μ.Ο γύρω στα 5.000 μόρια.

Η πλήρης χειραγώγηση των αυριανών εκπαιδευτικών εξάγεται από το εξής στοιχείο: 4.006 μόρια η βάση για την Ιταλική γλώσσα στην Αθήνα, 6.596 μόρια η Γαλλική γλώσσα στη Θεσσαλονίκη και 9.818 μόρια η γερμανική φιλολογία στην Αθήνα.

Φυσικά δε μιλάω για τα τουριστικά επαγγέλματα, τις δασοπονίες, τις διοικήσεις «επιχειρήσεων» κλπ. Φτηνό εργατικό δυναμικό με τριτοβάθμιο πτυχίο.

Αν αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της Οικονομίας και καθορίζουν ποιοι θα ασκήσουν την πολιτική που χαράζουν κι απαιτούν, για ν’ αυγαταίνουν τα κέρδη τους, είναι ευχαριστημένοι ή προβληματισμένοι, δεν το ξέρω.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα παιδιά που «απέτυχαν»

Ένα ξέρω.Αυτή την στιγμή το μυαλό μου πάει στα χιλιάδες παιδιά, που η ταξική αντιλαϊκή πολιτική τα ΕΔΙΩΞΕ από το σχολείο, γιατί έχουν άνεργους γονείς, απλήρωτους γονείς, κακοπληρωμένους γονείς και δεν μπόρεσαν να βάλουν το σχολείο στην προτεραιότητα που έπρεπε.

Σ’ αυτούς τους μαθητές, στους γονείς και συγγενείς αυτών των παιδιών, απευθύνω μια ΕΚΚΛΗΣΗ:

Αποκατάσταση του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ - Μέρος 2οΑς σκεφτούν τις αιτίες που τα έδιωξε από το σχολείο.

Αν δεν το κάνουν, στην υπόλοιπη ζωή τους θα ζουν ΣΚΛΑΒΟΙ. Θα τους εκμεταλλεύονται οι τοπικοί κομματάρχες-δημαρχαίοι και βολευτάδες.

Καλώ όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία να δυναμώσουν την πάλη τους, να πυκνώσουν το ταξικό κίνημα.

Να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και να οργανώσουν την πάλη τους για μια ΠΑΙΔΕΙΑ στις ανάγκες των εργαζομένων κι όχι των «αγορών».

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Του Ρωμύλου Αυδή
Αρχικός τίτλος: Πανελλαδική αποτυχία της ταξικής Παιδείας

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 72 times, 1 visits today)