Print Friendly, PDF & Email

Πώς λέγεται το «πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά» στα ισπανικά;

Η εργοδοσία αποθρασυμένη από τα «πρωτόκολλα» διασποράς που αναπροσαρμόζονται διαρκώς από την κυβέρνηση της ΝΔ, έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, όπου όλα όσα αφορούν την προστασία της υγείας των εργαζομένων είναι «σχετικά» και φυσικά στην ατομική ευθύνη του εργαζόμενου.

«Πρέπει να λειτουργήσει η χώρα και η οικονομία»

επαναλαμβάνουν παστρικά υπουργοί, «ειδικοί» κ.ά.

Η φράση «πάρε ένα ντεπόν και έλα στη δουλειά», ακούγεται όλο και πιο συχνά ως απάντηση της εργοδοσίας σε εργαζόμενους που είτε νοσούν, είτε έχουν συμπτώματα.

Αυτή τη φράση επέλεξε για το εξώφυλλο της η εφημερίδα του Σύριζα, «Αυγή».

Πώς λέγεται το «πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά» στα ισπανικά;

Τι δε λέει όμως η «ευαίσθητη» «Αυγή»;

Δεν μας λέει πώς μεταφράζεται το «πάρε ένα Ντεπόν και έλα στη δουλειά» στα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα αμερικάνικα και τέλος πάντων πως οι κυβερνήσεις – «είδωλα» του Σύριζα ξεχειλώνουν τα πρωτόκολλα με την ίδια άνεση και με τα ίδια προσχήματα που αξιοποιούν «δεξιές» και «νεοφιλελεύθερες» κυβερνήσεις.

Δηλαδή:

Τον χορό της προσαρμογής των πρωτοκόλλων για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τον άνοιξαν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση των δημοκρατικών του Μπάιντεν με την μείωση των ημερών απομόνωσης θετικών κρουσμάτων γιατί, όπως ομολόγησε ο επιδημιολόγος δρ. Φάουτσι:

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στις δουλειές τους, ειδικά εκείνους με βασικές θέσεις εργασίας».

Ακολούθησαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως της Γαλλίας, της Ελλάδας αλλά και οι υποτίθεται «προοδευτικές» κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Γιατί τα σημειώνουμε αυτά;

Γιατί πρώτο φαίνεται ότι τα πρωτοκόλλα και την προσαρμογή τους τα καθορίζουν απευθείας οι μεγάλοι όμιλοι με βάση τα συμφέροντά τους και αυτό γίνεται και σε χώρες με «δεξιές» κυβερνήσεις, όπως η χώρα μας, αλλά και σε χώρες με σοσιαλδημοκρατικές – (δήθεν) προοδευτικές κυβερνήσεις όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η τελευταία μάλιστα φιγουράρει συχνά–πυκνά στα ΜΜΕ του Σύριζα ως παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα εργασιακά.

Η «προοδευτική» κυβέρνηση της Ισπανίας πρωτοπόρησε μάλιστα σε επίπεδο ΕΕ, μειώνοντας από τους πρώτους, τις ημέρες της απομόνωσης για θετικό κρούσμα από τις 10 ημέρες στις 7 και την επαναφορά σε περιπτώσεις ήπιας συμπτωματολογίας χωρίς PCR ή rapid test.

Μάλιστα την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη η κυβέρνηση, σύμφωνα με διαρροές της σε ισπανικά ΜΜΕ (κάτι μας θυμίζει κι αυτό…), θα μειώσει περαιτέρω τις ημέρες απομόνωσης στις 5.

Με λίγα λόγια και εκεί ζει μάλλον τις δόξες η κυνική προτροπή των αφεντικών «πάρε ντεπόν και έλα για δουλειά».

Γιατί αν κάτι επιβεβαιώνεται από κάθε εξέλιξη της πανδημίας, σε κάθε καπιταλιστικό κράτος, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ή κόμματα αποτελούν την κυβέρνηση είναι ότι η προστασία της υγείας του λαού δεν συναντιέται πουθενά με το εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας και με τα πρωτόκολλα στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Πώς λέγεται το «πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά» στα ισπανικά;
Πώς λέγεται το «πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά» στα ισπανικά; (Ο σοσιαλδημοκράτης Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ Πέρεθ-Καστεχόν)

Γιατί τελικά και στην καπιταλιστική Ελλάδα και στην καπιταλιστική Ισπανία ισχύει το «πρωτόκολλα γραμμένα από τα αφεντικά, πάρε ντεπόν και έλα για δουλειά».

Πηγή: 902.gr

(Visited 534 times, 1 visits today)